Gewoon wat een studentje op vakantie eet: ROME – dag 1 | Dineren bij Naumachia

In mijn vorige blogpost las je alles over deel 1 van mijn eerste dag in Rome. Ik ben alleen op vakantie voor een paar daagjes en ben vooral in Italië vanwege het lekkere eten. Dat ik natuurlijk graag met jullie deel:). De vorige post eindigde bij mijn lunch bij la bottega del caffe….

Na de lunch ging ik op zoek naar een supermarkt, omdat ik shampoo en tandpasta was vergeten en dat toch echt nodig heb. En ik wilde langs een delicatessenzaakje om voor de avond wat lekkers in ‘t hotel te hebben. Een supermarkt vinden is zo makkelijk nog niet, kan ik je vertellen. Hebben ze dat wel in Rome? Ik ben er nog geen één tegen gekomen.. Wel vond ik een gek winkeltje waar ze toevallig tandpasta en shampoo verkochten, dus dat was in ieder geval geregeld. Nu alleen het delicatessenzaakje nog. Ik liep wat rond in de omgeving van m’n hotel en kwam zo langs het Colosseum en Forum Romanum waar ik een tijdje heb staan kijken en ronddwalen. Inmiddels had ik de hoop opgegeven voor een delicatessenzaakje in deze buurt en ging ik na een tijdje terug naar m’n hotel om me op te frissen én om een restaurantje voor de avond te zoeken. Ik heb een heel fijn 100% Rome boekje, maar daarin kon ik net niet een restaurant vinden dat echt in de buurt van m’n hotel was. Ik was namelijk best moe en wil niet teveel ‘s avonds alleen op straat lopen. Via google maps vond ik uiteindelijk twee restaurantjes met een hele goeie beoordeling en ze zaten vlak achter het Colosseum én vlak naast elkaar. Fijn! Nu had ik een richting waar ik naartoe kon lopen voor m’n avondmaaltje.

In Via Celimontana vond ik, zonder te verdwalen (WIN!) het restaurantje Naumachia en de pizzeria Luzzi. Ik vond naumachia er leuker uitzien en besloot daar m’n avondmaaltje te gaan eten :). Ik bestelde alleen een pasta als hoofdgerecht, de fettucini met tomaat, mozzarella, basilicum en permaggio (heet dat zo?). Met erbij een glas heeerlijk Moscato D’asti (i know, past niet bij een hoofdgerecht, maar is wel goddelijk). (En de enige wijn die ik kende op de kaart haha). De pasta werd super snel geserveerd, was lekker, maar wel een beetje eentonig. Het was echt precies het soort pasta dat ik wel eens maak als ik heel weinig inspiratie heb. En dan doe ik er minstens 5 keer zoveel mozzarella en basilicum door.

Hoe zou je het zelf kunnen maken? Nou jongens, dit is echt héél makkelijk en ik ben er zeker van dat dit PRECIES zo gaat smaken als de pasta die ik had. (Dus mocht je ooit voor een Italiaan koken, neem dit recept). Neem verse pasta (bvb zelf maken of van AH) en kook het. Maak in een ander pannetje een blikje 7ct tomatenpuree warm. Roer de tomatenpuree door de gekookte pasta, leg er wat mozzarella op (ik zou zeggen, meer dan twee mini stukjes die ik had in ‘t restaurant), leg er wat verse basilicumblaadjes op (ook in dit geval: meer dan twee blaadjes is wel wenselijk) en top af met parmezaanse kaas. KLAAR! Dan heb je exact het maaltje dat ik gister had. Alleen dan met iets meer smaak, omdat ik echt na die twee hapjes mozzarella alleen nog pasta met tomatenpuree zat te eten.

Na mijn etentje in m’n eentje ben ik langs het Colosseum terug naar m’n hotel gegaan. Ik wil het Colosseum zeker nog van binnen zien, maar niet vandaag. Vandaag staat op de planning de Via del Corso afstruinen opzoek naar wat winkeltjes om te shoppen! En ik denk dat ik vandaag ook de trevi fonteinen wel meepak. Maar eerst op zoek naar breakfast. Tot morgen!

Sfeerimpressie van dag #1:


18 reacties op “Gewoon wat een studentje op vakantie eet: ROME – dag 1 | Dineren bij Naumachia

  • Leuk om te lezen! Ik vind Rome zo'n geweldige stad! Tip voor een supermarkt: er zit een fijne tegenover de Santa Maria Maggiore. Supermarkt heet SMA. Ze hebben er superlekker vers brood met olijven! Voor als je een keer cheap wilt lunchen 🙂

  • Beatrijs zegt:

    Nog een tip: Op de Campo dei Fiori heb je een restaurant, dat Obika heet. Daar hebben ze echt de goddelijkste mozzarella die ze op allerlei manieren serveren (pizza's, pasta's, met brood, als tapas etc) Veel plezier in Rome, het is een geweldige stad!!

  • Lieneke zegt:

    Ik had tijdens mijn reis door Toscane exact dezelfde (ietwat teleurstellende) ervaring met de pasta's in restaurants. De eerste paar happen denk je: oooh heerlijk!! Maar na 10 happen wordt het eentonig en heb je eigenlijk wel weer genoeg gehad. Misschien had ik de eerste paar dagen gewoon pech met de kwaliteit van het restaurant (die er overigens heel idyllisch uitzagen), maar ik ben daarom de dagen erna overgestapt op pizza's, risotto's en vlees- en visgerechten en die waren wél heel verrassend! Ben benieuwd wat je de komende dagen eet!

    • Anoniem zegt:

      Dat komt denk ik ook omdat pasta niet als hoofdgerecht wordt gegeten, maar aks kleiner gerechtje voor de hoofdmaaltijd. Dan is de functie (staat raar, maar jullie begrijpen me vast wel) van het gerecht ook anders.

    • Haha ja dat vind ik zo vreemd; ik snap niks van die Italiaanse kaart met een voorgerecht, een eerste gerecht en dan een tweede gerecht en dan ook nog hoofdgerechten en ook nog dessert?!

  • Sebastiaan zegt:

    Tip voor als je toch het Colloseum gaat bezoeken. Dit kan je dan het beste doen i.c.m het Forum Romanum (12 euro's). Kan je het beste s ochtends vroeg eerst naar het forum gaan en daar een combi ticket halen ook voor het colloseum, dat scheelt dat je dan in de rij voor de kassa moet staan (je hebt dan immers al een ticket) bij het colloseum! Leuk om je impressies van Rome te lezen:)

  • misschien een handige app voor je iphone: citymaps2go, dan de kaart van rome downloaden, kun je heel veel handige dingen op vinden (supermarkten, restaurants etc) en werkt met gps, dus 1 keer downloaden met wifi en je kan het erna altijs gebruiken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *