8x eten dat je alleen in Disneyland Paris vindt

disneyyyy  HALLO DAAR! Mijn profiel op Instagram was compleet hysterisch en gekleurd, mijn Snapchat (Lterveld) stond vol met hysterische tingelmuziekjes en Disneydeuntjes en friend Marte en ik hadden gedurende drie dagen een glimlach van oor tot oor; WE WAREN DIT WEEKEND IN DISNEYLAND! Woehoeee!

Op uitnodiging van Disney Nederland mocht ik samen met een vriendin drie dagen in dit hysterische pretpark bij Parijs doorbrengen. Nu denk je wellicht; wat moet een foodblogger in Disneyland? En die vraag begrijp ik, want tja; wat móet ik eigenlijk in Disneyland?

Ik hou niet van achtbanen (held op sokken represent!) en ik hou eigenlijk ook niet van kinderen ( wel van lekkere vaders *hier zo’n emoticon die lekker kijkt*), maar toch heb ik me drie dagen uitstekend vermaakt in Disneyland Paris. Waarmee? ETEN! Of de zoektocht ernaar. Je kunt in Disneyland namelijk heel erg tof eten. Niet alleen hamburgers en frites, maar ook gewoon heel lekker en chique én heel erg binnen het Disney-thema. En laat ik nou echt knetterfan zijn van Disney (mijn lievelingsfilm of all time is Rapunzel, dat zegt genoeg toch? En ik ken alle songteksten van alle Disney-liedjes). Dus: op naar Disney!

Heb jij binnenkort plannen om naar Disneyland te gaan? (Leeftijd is geen excuus om niet te gaan; ik wéét dat heel veel van jullie ook Disney-fan zijn). Dan móet je deze 8 dingen die je alleen in Disneyland Paris kunt eten, eens uitproberen:

1. Jedi Burger
Ik ben niet de grootste Star Wars-fan, maar de Jedi-burger is toch wel een tof ding hoor. Het is een cheeseburger, verkrijgbaar in een menu vanaf €10 en het allertofst is: ER STAAT EEN JEDI OP GEPRINT. Love it!

IMG_5267

2. Mickey cakejes
Even zin om te snacken, maar wél binnen het Disney-thema? TOP: Deze gortdroge Mickey-cakejes kun je bij bijna alle foodstands in het park kopen. Ze zijn dus inderdaad gortdroog, maar precies zoals je verwacht van Franse cakejes. Niet echt lekker, maar het is een Mickey-vorm, dus je hebt het sowieso nodig in je leven. Ben je nou een Disney-fan of niet?!

IMG_5252

3. De appel van Sneeuwwitje
Op zoek naar een iets verantwoorder tussendoortje? Bij diezelfde foodstands als hierboven kun je ook de appel van Sneeuwwitje krijgen. Op een stokje. Eten op eigen risico!

IMG_5212

4. Eten in Agrabah
Als je naast alle tussendoortjes en vette snacks even iets fatsoenlijks wil eten, moet je echt naar restaurant Agrabah. Ja, je leest het goed; je kunt lunchen of dineren in de stad van Aladdin. Het hele restaurant is ingericht alsof je zit te eten op een terrasje in deze toffe stad. En het eten (Arabisch) is écht goed. Loop langs het buffet en schep jezelf de lekkerste gegrilde groentes, couscous, moussaka’s en weet ik wat allemaal nog meer op. En die tóetjes. Mjam! Echt een aanrader, dis restaurant in Disneyland. Je vindt ze in Adventureland en je moet wel even reserveren voordat je er kunt eten.

arabisch

5. De favoriete Cheeseburger van Walt Disney (de man ja)
Nu we het over avondeten hebben… Op Mainstreet vind je restaurant Walt’s, waar ze alle favoriete gerechten van Walt Disney (de man) serveren. Eet hier Amerikaanse klassiekers, maar dan met een Franse twist. Zo kun je er o.a. een cheeseburger van €50 eten, klaargemaakt op sterrenniveau. De setting is heel leuk; je kijkt uit over Mainstreet, terwijl je aan een luxe diner zit. Echt een verademing als je je al twee dagen in de hysterie van het park bevindt.  Maar je moet wel even diep in de buidel tasten; naast de cheeseburger van €50 bestelden wij nog een vegetarische pasta van €40 en twee glazen wijn van €18 per glas… De volgende dag is het misschien slim om gewoon naar de Mac te gaan voor je cheeseburger ;-).

walt2

walt1

cheeseburger2

6. Mickey-suikerklontjes
Duik tijdens je bezoek ook even de snoepwinkel in die onder het roze Disney-kasteel zit. Hier kun je o.a. suikerklontjes in de vorm van Mickey Mouse kopen. Ik eet eigenlijk nooit suiker, maar dit had ik echt nodig. BLIJ MEE! 😀

suiker

7. Mickey-lolly
En als je dan toch in die snoepwinkel bent, kun je net zo goed meteen even een Mickey-lolly meenemen. Ik moet zeggen dat deze lolly ietwat onpraktisch eet (ik zou hier nu iets kunnen zeggen over mijn ervaring met grote dingen in m’n mond stoppen maar ik hou het even braaf), maar het is een MICKEY-LOLLY. Ook typisch een geval van: heb je nodig. Dus; likken maar! (Ooooh you dirty).

IMG_5263

8. Disney-pasta!
Heb je inmiddels schoon genoeg van het park en de kinderen en de hysterische muziekjes en kun je geen Let it go meer horen? Tijd om naar huis te gaan. Maar niet voordat je een pak Disney-pasta hebt gekocht. Kun je thuis, terwijl je in een pan bolognesesaus staat te roeren, toch nog even terugdenken aan die a w e s o m e tijd die je in Disneyland Paris had. Want awesome was het zeker.

pasta1

pasta2

Disneyland; super bedankt voor de uitnodiging! Marte en ik hebben het echt zo ontzettend leuk gehad. We hebben niet alleen heerlijk gegeten, we zijn ook in de leukste attracties geweest en de shows waren fantastisch; echt, die vuurwerkshow Disney Dreams is er een die je móet zien! En de Mickey and the Magician is ook écht heel erg tof gemaakt.

Volgend jaar weer?

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

 

5 reacties op “8x eten dat je alleen in Disneyland Paris vindt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *