Joehoe! Gisteravond had ik echt even geen inspiratie voor mijn avondeten en toen schakelde ik Snapchat in! Jullie stuurden me massaal foto’s van jullie avondeten toe en toen wist ik wat ik wilde eten: aardappels, groente en vlees. Intens saai en ik had het echt al drie eeuwen niet meer gegeten, maar ik had er wel weer eens zin in. Van die lekkere stevige gekookte aardappelen met jus, mjam! Dus: aan de Hollandse pot!
Nodig voor één persoon: vastkokende aardappelen – 2 rundertartaartjes – appelmoes – beetje ijsbergsla – 1 blokje bouillon – 1zakje poeder om jus van te maken
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Duurt lang, mijn hemel. Bak in 10 minuten de tartaartjes aan beide kanten bruin en schoenzool; ik had geen zin in rauw vlees dus ging echt voor flink doorbakken. In weer een ander pannetje meng je 200ml koud water met juspoeder en breng je al roerend dit aan de kook.
Serveer er sla en appelmoes bij en klaar ben je! Oh niet; misschien wil je nog peper en zout over je tartaar doen, anders is ‘ie wel heel smakeloos. KLAAR!
Makkelijk, maar het duurt wel lang. Wie heeft ooit verzonnen dat aardappelen 20 minuten moeten koken? Mijn hemel.
Maar goed; eindelijk weer eens een normaal, fatsoenlijk, alsof-je-bij-je-moeder-eet-maaltje. Daar had ik even behoefte aan. Mjam!
IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al meer dan 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.
LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM | YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet
Eric zegt:
Je vergeet het boulionneblokje voordat aardappels! Dat is wel redelijk essentieel voor de goddelijkheid van de aardappels ????!