Hotspot: Vietnamese salade met garnalen bij Roest (Amsterdam)

roest1  Goodmorning! Gisteravond ging ik een hapje eten met een vriendinnetje. Nu woont zij helemaal aan de andere kant van Amsterdam en vind ik het niet heel erg om ver te fietsen, dus we streken neer bij Roest. Ik had al vaak gehoord van dit restaurant (of nou ja, deze plek) en wilde er graag nog eens naartoe. Perfecte gelegenheid dus.

Roest is een heel leuk informeer restaurant/café met een stadsstrand. Je vindt het in Amsterdam Oost, maar het is super dicht bij het centrum van Amsterdam én in de buurt van Amsterdam Centraal.

De locatie is compleet industrieel, vandaar ook de naam. Het restaurant zit in een groot, oud pand en er omheen ligt zand met een heerlijk terras waar je zomers fantastisch van de zon kunt genieten. Je kunt er zelfs zwemmen, als je zin hebt om in de aangrenzende gracht te duiken. ‘s Avonds heb je er een heerlijke zonsondergang (nog steeds met je voetjes in het zand) en is het er gezellig aangekleed met lampjes en leuke mensen :D.

IMG_5540
Kijk! Gezellig!

Wij streken neer op een bankje met onze voetjes in het zand en genoten van het heerlijke avondzonnetje dat eindelijk scheen.

Het verbaasde me nog hoe goed je kunt eten bij Roest. De kaart is niet standaard en het eten viel me echt helemaal niet tegen. Ik had verwacht dat dit misschien zo’n hippe plek zou zijn waar je wel heel lekker kunt zitten, maar waar het eten niet zo best is (ik noem een Hannekes Boom), maar dat was absoluut niet het geval.

Ik bestelde de Vietnamese salade met garnalen en friend Hiemke ging voor de Artisjok met Aioli. Allebei onder de €10 en allebei kregen we een bord vol met lekker eten. Echt, dit is top!

IMG_5541
Kijk! Een bord vol!

En bij het eten dronken we heerlijke speciaalbiertjes. Ik ging voor de Janis Hoplin (what’s in a name) en een biertje met komkommer. Hiemke dronk de John Lemon en een biertje met citroengras. Wij vonden het een succes!

Wat een top-avond. Ik ga absoluut nog veel vaker een bezoekje brengen aan Roest. Een pokke eind fietsen voor mij, maar helemaal de moeite waard. NICE!

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al meer dan 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *