Gewoon wat een studentje op vakantie eet: ROME – dag 3 deel 1 | Ontbijten bij 2 Periodico Café

Hoi hoi! Wat leuk dat je (weer?) de dagelijkse update van mijn minivakantie in Rome leest! Er staan voor vandaag drie blogs op de planning, te beginnen bij m’n ontbijt van gisteren. Want dat was zó cool, dat ’t een apart blogje verdient.

Het was gister wat regenachtig weer en dus wilde ik ergens binnen ontbijten. Nu was ik op dag 1, toen ik nog helemaal in de terras-mood was, langs een heel tof hipster/vintage/arty ding gelopen waar je volgens mij koffie kon drinken. Gisterochtend besloot ik er nog eens heen te lopen om te kijken of ze er ook ontbijt hadden. Oh, handig om te weten waar ik het over heb: het 2 Periodico Café in de, let op, Via Leonina. Tja, ik wist meteen dat het een goeie plek moest zijn ;-). Hartstikke dicht bij m’n hotel en woehoeeeee ze hadden er ontbijt.

De kaart is alleen in het Italiaans en dat is best lastig voor iemand die geen woord Italiaans spreekt. Gelukkig stond er ergens op de kaart een kopje (leuke woordspeling haha) met ‘YOGHURT’, dus wat dat betreft moest ik goed zitten (Overigens heb ik dus geen idee wat er verder op de kaart stond, maar ik zag ergens een bagel op een bordje liggen). Ik vroeg de serveerster om een beetje te vertalen wat voor soorten yoghurt ze dan hadden (yoghurt met honing en museli, yoghurt met chocolade en muesli en yoghurt met bosvruchten en aardbei). Ik koos die laatste en bestelde daarbij, ein-de-lijk, een kop English breakfast tea. Heerlijk! Ik kijk echt al dagen uit naar een kop thee, omdat ik normaal minstens 5 glazen op een dag drink :).

Mijn ontbijt werd gebracht, smaakte heerlijk en zag er ook nog echt suuuuper goed uit. Een te lieve theepot, een vintage look theekopje en de yoghurt heel mooi geserveerd in een soort cocktailglas. Ik was dolgelukkig en al helemaal toen ik de rekening kreeg. 6 euro! Wiehoe! Eindelijk hou ik de kosten binnen de perken.

Misschien ga ik er straks wel weer ontbijten, maar eigenlijk wil ik niet twee keer op dezelfde plek eten, omdat er zoveel leuks is. Maar oh, die yoghurt met chocolade ROEPT mijn naam….

Oh, en hoe je het zelf moet maken? Easy: Neem kwark of lekkere volle yoghurt en doe er bosbessen, frambozen en aardbeien door. Enjoy!

Sfeerimpressie van dag #3:


4 reacties op “Gewoon wat een studentje op vakantie eet: ROME – dag 3 deel 1 | Ontbijten bij 2 Periodico Café

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *