Buiten de deur: Gnocchi met boerenkool en gezoete hazelnoten bij Mama’s in Hotel Jansen

Hoi allemaal! Ik ben deze week een grote lucky basterd. Zo at ik afgelopen dinsdag al op uitnodiging een 9-gangendiner in de hemel (GIN) en mocht ik donderdagnacht een nachtje overnachten in Hotel Jansen. Inclusief diner en ontbijt bij Restaurant Mama’s. Man, wat heerlijk! Ik deel m’n ervaring graag met jullie, want het is weer een aanrader hoor! 😉

Hotel Jansen opende in oktober vorig jaar zijn deuren voor heel veel (Internationale) studenten en Young Professionals. Het is een hotel waar je voor korte én langere tijd kunt slapen. Zo kun je er maximaal een halfjaar een kamer betrekken, voor €650 per maand. Súper goedkoop, voor Amsterdam. Als je bedenkt dat ik dat ook al voor mijn gedeelde huis betaal. Het hotel zit dan ook de komende tijd al vol, maar ben je op zoek naar een kamer: houd het vooral in de gaten!

Het interessantst voor jullie is echter het restaurant dat erbij hoort: Mama’s. Meteen bij binnenkomst in het hotel, dat in de buurt van het Olympisch stadion, de VU en het Hoofddorpplein ligt, stap je het restaurant binnen. Een hipster-ingericht restaurant met een toffe kaart. Het hele hipsterplaatje is compleet: van stoelen uit een klaslokaal, tot een soort Perzisch tapijt. En weet je wat? IK HOU ER VAN. Op dit soort plekken voel ik me thuis. En dat is precies wat Mama’s wil bereiken; dat jij je er thuis voelt. Of je nu een (Internationale) student bent of een Young Professional. Je kunt bij Mama’s terecht voor ontbijt, lunch én diner en ik kan in ieder geval bevestigen dat het een toffe plek is voor ontbijt & diner.

Ze werken met een vaste kaart en iedere dag een daghap. Tijdens mijn ovenachting stonden er heerlijke sticky ribbs op de kaart, maar ik ging toch voor de Gnocchi met ricotta, pecorino, boerenkool en gezoete hazelnoten. En dat vond ik erg lekker (zie hoofdfoto). En ook de witte wijn was een goede. Je verwacht misschien van een hotel dat gericht is op studenten dat er saté op de kaart staat en de wijn zoet en wit is, maar niets van dat alles: de kwaliteit is hartstikke goed. En dan voor een studentenprijs. Ik ben enthousiast!

Na een lekker diner in Mama’s ging ik naar m’n hotelkamer. Ook dat was tof; iedere kamer in Hotel Jansen is uniek en dus ingericht als ‘studentenkamer’. Het interieur bestaat uit heel veel hout, met unieke meubels die zijn gemaakt door designers. Zo had ik als lamp in mijn kamer een soort huge ass augurkenpot.

Iedere kamer is uniek qua inrichting, maar wel allemaal in hetzelfde stijltje. Mijn kamer (#14) zag er zo uit:

Het enige wat ik miste waren badjassen (hey, je bent toch in een hotel), een bad (ik hou nou eenmaal van een bad in m’n hotelbadkamer), een föhn en koffie of thee. Ik had wel de apparaten, maar geen cups of theezakjes en daardoor kon ik er nog weinig mee ;-). Verder is de overnachting heerlijk: het bed slaapt fan-tas-tisch en de sfeer is gezellig. Een prima plek om te overnachten dus. En dan moet je vooral ook even een hapje gaan eten bij Mama’s.

Het ontbijt ’s ochtends werd ook geserveerd door Mama’s; we bestelden gewoon van de kaart de Griekse yoghurt met granola en vruchten en dat was een prima ontbijt. Ik ben niet zo’n enorme ontbijtfan, maar kan wel echt genieten van een uitgebreid hotelontbijtbuffet waar je eens flink de tijd voor neemt. Maar die tijd had ik even niet, dus het ontbrekende ontbijtbuffet was geen ramp. En de yoghurt met granola was gewoon heel chill.

Ik vond het heel leuk om een nachtje door te brengen in Hotel Jansen. En Mama’s is absoluut een plek waar ik nog eens terug ga komen tijdens mijn #hipstertournee. Een toffe plek dus, in een opkomende buurt (Amsterdam Oud Zuid, nét binnen de ring, achter het Olympisch Stadion). De buurt is nu misschien nog niet zo populair, maar met plekken als Hotel Jansen / Mama’s gaat dat het zeker worden. Ik vond ’t nu al een inspirerende omgeving met heel veel reclamemensen en studenten, dus ik denk dat het hier de komende tijd wel eens steeds drukker kan gaan worden.

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8000 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.


LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *