Ontbijt: Wafels van kokosmelk (en ei, boter, suiker en meel)

Dag leukste mensen van Nederland! Jullie zijn van me gewend dat ik schrijf over mijn avondeten, maar vanochtend heb ik toch zo’n goede ontdekking gedaan bij het ontbijt, dat ik ’t even met jullie moet delen.

Ik had bedacht dat ik in het tuinhuis nog een wafelijzer van 5 jaar oud had staan en dat ding heb ik in die vijf jaar tijd misschien één keer gebruikt, dus ik vond ’t een mooi moment om ‘m weer eens onder de spinnenwebben weg te halen en te gebruiken.

Klein detail: ik had geen idee hoe je wafels maakte. Wat heb je daar voor nodig? En belangrijker nog: ik ging natuurlijk niet vóór m’n ontbijt nog boodschappen doen; hallo: ik was net wakker. Dus ik moest ’t doen met de dingen in huis.

Nu krijg ik ongeveer iedere week een vrachtlading voedsel toegestuurd, dus op zich zou het moeten lukken met dingen in huis. Ik bleek alleen één cruciaal ding te missen: melk. Maar! Ik had nog kokosmelk van mijn verrukkelijke avondeten van zaterdagavond (die blog komt nog online), dus dit leek me een goed experiment: wafels van kokosmelk. Let’s do this!


Nodig voor 4 wafels: 1 ei – 50gr suiker – 150ml kokosmelk – 150gr meel – 50gr roomboter – kokosvet

Absoluut cruciaal: een wafelijzer

Meng alles met elkaar in een kom tot een glad beslag. Het is slim om eerst het ei, boter, suiker en kokosmelk met elkaar te mengen en dan pas het meel erdoor. En het is wel zo handig om de boter even te laten smelten. Oh en het kokosvet gebruik je om het wafelijzer in te smeren, dat doe je dus niet door je beslag.

Zet het wafelijzer aan (in mijn geval op de middelste stand) en leg een drap beslag op het ijzer. Doe ’t ijzer dicht en dan verdeelt het beslag zich vanzelf. Wacht even tot je wafelijzer zegt ‘Ready’ en dan is ie – je raadt het nooit – klaar!

Serveer met heul veul lekkere dingen: denk aan poedersuiker, jam, fruit, warme kersen of…. verkruimelde Oreo’s! Jaja!

Ik ga morgenochtend bij KX Radio langs om een ontbijt klaar te maken (dat wil zeggen; ik ga een uuuuuur meedoen met radiomaken en ondertussen een ontbijt klaarmaken) en ga dan voor wafels met Oreo’s, rood fruit en heel misschien doen ik nog wat havermout door het beslag. Klinkt dat als een goed idee? Let me know!

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8000 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.


LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

MEER ONTBIJT:

2 reacties op “Ontbijt: Wafels van kokosmelk (en ei, boter, suiker en meel)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *