Creatief met je ontbijt: Quaker Oats Express Kaneel met dadels, sinaasappel en pistachenootjes

Dag allemaal! De #Quakerchallenge is nog niet afgelopen en daarom deel ik vandaag nóg een tof recept voor creatieve havermout met jullie. Vorige week liet ik je al meegenieten van mijn Quaker Havermout met Oreo’s®, gedroogde banaan en kokos chips en vandaag heb ik een bijna even lekker recept voor je. Bijna, want tja; Oreo’s® versla je niet zomaar.

Nodig voor één persoon: 1 zakje Quaker Oats Express Kaneel – 1 gedroogde dadel – ¼ sinaasappel – een eetlepel pistachenootjes – 180ml halfvolle melk

Open het zakje Quaker Oats Express en doe de havermout in een kommetje. Vul het zakje vervolgens tot de lijn met melk (dit is 180ml) en vermeng met de havermout. Zet dit 2 minuten in de magnetron en je havermout is klaar. Nu hoef je ‘m alleen nog maar extra lekker te maken door toffe dingen toe te voegen. Ik ging dit keer voor pistachenootjes, sinaasappel (in stukjes, en het sap ook vooral gebruiken!) en een gedroogde dadel die ik in stukjes sneed. Om de snelheid erin te houden, kun je de sinaasappel en de dadel snijden terwijl de havermout in de magnetron zit.

De havermout komt natuurlijk warm uit de magnetron en dat in combinatie met deze ingrediënten is echt verrukkelijk. Echt een ander ontbijtje dan anders, maar onwijs lekker. En ik begin het zelfs echt leuk te vinden om met m’n ontbijt te experimenteren. Weg met de saaie crackers; ik heb nog een stuk of 20 zakjes Quaker Havermout liggen en heel veel verschillende toppings, dus ik ga zeker nog los de komende tijd. Vooral de variant met appel, kaneel, rozijnen en amandelschaafsel móet ik proberen. En ook de havermout met Nutella® en hazelnoten krijg ik maar niet uit m’n hoofd. Kortom: tijd voor meer experimenten!

Heb jij ook een topcombi voor havermout in de ochtend? Laat het hieronder weten of deel ’t op social media met #Quakerchallenge! Ik kijk uit naar jullie reacties!

Deze blogpost is gesponsord maar daarom niet minder eerlijk dan je van me gewend bent!

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

2 reacties op “Creatief met je ontbijt: Quaker Oats Express Kaneel met dadels, sinaasappel en pistachenootjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *