Leo’s leven #83: dieptepunt in de bouwval, koopcontract tekenen en vakantie!

Goedemorgen leuke mensen en welkom op dinsdag! Er is alweer een week voorbij waarin ik vrij had genomen van werk, om aan de slag te gaan in de bouwval. We hebben de laatste sloopweek achter de rug en het was top. De bouwval staat er nu écht op z’n meest deprimerend bij, maar vanaf nu is écht the only way up. Daarover vertel ik je zo meer. Verder stond de afgelopen week in het teken van… de verkoop van ons huis, mooie black friday aanbiedingen, eindelijk een pui en we hebben weer eens buiten de deur geluncht <3. Lees je mee?

Maandag: het koopcontract tekenen!
Vorige week maandag hebben we ons huis officieel verkocht. Het stond te koop sinds 1 november, in de week van 8 t/m 12 november hadden we bezichtigingen, op 15 november kwamen de biedingen binnen en op 22 november hebben we met de nieuwe eigenaren het koopcontract getekend, woehoeee! Het was dus al vet snel verkocht, maar ik kon het pas afgelopen vrijdag online delen, toen de bedenktijd voorbij was. Maar man, wat was het leuk om op maandagavond met champagne en de nieuwe bewoners het koopcontract te tekenen. Een super leuk jong stel, een beetje zoals Jan en mij, gaan straks in ons huis wonen. En dat is toch leuk om te weten; dat we dit huis dat ons zo geliefd is, overdragen aan een ander leuk stel. Jeej! De overdracht duurt nog een eeuw, omdat de verbouwing echt nog wel even duurt, maar we weten nu in ieder geval dat het huis goed terecht komt én wat Jan en ik qua overwaarde hebben om in de bouwval te steken. Yay!

Dinsdag: een suuuuuuuuuper drukke (en geweldige) dag
Op dinsdag waren we vroeg uit de veren om een ritje te maken naar Ede. Via een volger kregen we de tip om bij Schipper kozijnen in Ede te kijken en op de website ontdekten we al gauw dat de prijs in ieder geval goed was. Toch maar even langs om eens te kijken hoe de kwaliteit is… En die is TOP! Tenminste; van wat je er zo van kan zien in een showroom. Maar de pui is afgewerkt met mooie zwarte details (dat als je door het raam kijkt, je niet tegen een aluminium zijkant van het raam aankijkt, maar dit stuk ook gewoon mooi zwart is) en de pui schuift soepel. Wat nieuws an sich is, want Jan wilde per se een harmonicapui, maar dat werd echt te duur. Ik ben blij dat ik/Schippers hem heb weten te overtuigen van het feit dat een schuifpui ook echt een top oplossing is. Yay!

Verder zijn we dinsdag lekker even gaan wandelen in de duinen, hebben we een filmpje opgenomen over mijn favoriete functies van m’n Ford Puma en hebben we ‘s middags de kluskleding aangetrokken om het muurtje van het toilet door te breken.

Had ik al gezegd dat we echt een bizarre sloopweek voor de boeg hadden? Deze week moesten we: 1. de hele achtergevel van de 1e verdieping en begane grond slopen. 2. De muur van het toilet en bijbehorend halletje doorbreken, 3. de nieuwe fundering volstorten met aarde, 4. de vloer van de begane grond verwijderen, 5. de zonwering van de gevel verwijderen en 6. eigenlijk ook nog de trap verwijderen. Maar dat laatste is helaas niet gelukt.

Dinsdagmiddag hielden we ons in ieder geval bezig met het slopen van het toilet en dat verliep vrij voorspoedig. Yay!

Incogniturkeystick voor lunch!

En dan denk je dat de dinsdag voorbij is – op zich hadden we al genoeg uit deze dag gehaald, met het kozijnenbezoek, de Ford-content, de wandeling, de klussessie én een pasta carbonara-kooksessie, maar niets is minder waar. ‘s Avonds stond namelijk op de planning dat we ook nog een nieuwe aflevering van Podcast De Verbouwing op zouden nemen. En wel eentje over het financieel skelet. Oftewel: veel werk.

Dit is een serieus draaiboek.

Nog niet eerder namen we een podcast op met zoveel voorbereiding voorafgaand. We wilden in deze aflevering vertellen over hoe we het allemaal financieel hebben opgebouwd; die bouwval. Wat voor hypotheken hebben we, hoe hebben we dat allemaal geregeld, hoe bereken je wat de verbouwing kost, hoe zorg je dat je dat kan financieren, etc. En dat vergde nogal wat voorbereiding. Maar we gingen ervoor! We schreven een uitgebreid draaiboek met héél veel informatie en namen daarna de podcats op. Met cava, want je moet ‘t wel leuk houden, die financiën. :D.

Ik heb de aflevering gister zelf even geluisterd om feedback te geven aan de editor en het is echt een leuke geworden. Dus yay!

Woensdag: rommeldag
Woensdag was beetje een random dag in de vakantie. Ik moest ‘s ochtends wat dingen voor werk doen en een heleboel cadeau-dingen regelen voor jarige vrienden, bevallige vriendinnen en Sinterklaas-toestanden.

Hoewel ik een zeer creatief mens ben en echt goed met m’n handen, mis ik absoluut het talent (en geduld) voor het fatsoenlijk inpakken van verjaardagscadeau’s.

‘s Middags gingen we gewoon weer naar de bouwval om te slopen. De achtergevel van de 1e verdieping stond nu op de planning. En dat was een kut klus die wel lukte, maar half, haha. Ik zal je niet vermoeien met de details.

Bye bye dakkapel

Het was een beetje een druilerige dag en de planning liep wat anders, dus uiteindelijk was het allemaal niet heel efficiënt en mweh.

Donderdag: een vrije dag
Ook onze donderdag liep anders dan gepland. We zouden do t/m zo echt keihard knallen in de bouwval, maar de planning van de fundering liep anders en dus konden wij er pas zaterdag en zondag weer in. Dus een spontane vrije dag. Nou goed; die was ook wel welkom in de drukke tijden waarin we ons bevinden en dus besloten we lekker buiten de deur te gaan ontbijten. Iets wat we al lange tijd niet hebben gedaan.

We streken neer bij De Republiek op het strand en hebben daar echt heerlijk even gechillt. Maar toch ook allebei een beetje onrustig, omdat we ook gewoon van alles geregeld moest worden. Want jaaa; de verbouwing is niet alleen fysiek werk, maar ook veel regelwerk. Dus op zo’n dag dat je fysiek even stil zit, konden we wel genoeg werk achter de computer verrichten. Ik gaf akkoord op een tegelofferte, de gietvloer, de badkamertegelzetter en plande een adviesgesprek in met een duurzaamheidsmannetje.

‘s Middags kwam vriend Jorick bij ons over de vloer en gingen Jan en hij even op pad in Haarlem en omgeving. Zo had ik het huis voor mezelf om even te werken aan een campagne voor Westwing. Ik had namelijk wat nieuwe dingen besteld die ik nodig heb voor het nieuwe huis, die nu al met mooie Black Friday korting kwamen en kon daar nu mooi content mee schieten.

Lamp voor in de hal, plafonnière voor de bad- of babykamer en een spiegel voor in de hal of het toilet.

‘s Avonds hadden we BBQ night; het was immers vakantie en we hadden eindelijk de rust en ruimte om weer eens even wat lekkers klaar te maken. Gotta love een goeie winterbarbecue <3. Uiteindelijk aten we pas om half 10 ‘s avonds, maar wel héél erg lekker. Mjam!

Vrijdag: niks
Vrijdag was weer een beetje een random dag. Een beetje werken, een beetje regeldingen en aan het einde van de middag bezochten we een keukenzaak om ff wat dingen te bekijken. ‘s Avonds deden zou ik naar de 30e verjaardag van een vriendin gaan, maar Corrie gooide roet in het eten. Uiteindelijk heb ik ff lekker geborreld met twee vriendinnen hier thuis en dat was heerlijk <3.

Zaterdag: de achtergevel slopen
Op zaterdag moesten we vroeg uit de veren voor een diehard klusweekend. Alle aannemers en bouwlui waren uit het huis, dus nu konden we zelf aan de slag. Op de planning: de hele achtergevel eruit, de vloer eruit en de trap eruit. Klaar voor een DIEHARD klusweekend.

Dit geweldige kluspak komt trouwens van Lidl-shop.nl en is ongesponsord een topaankoop van 16 euro.

‘s Middags kregen we hulp van vriend Torben, wat echt heel fijn was. En zo kregen we het voor elkaar om in één dag een hele (of eigenlijk anderhalve) eruit te slopen én helemaal op te ruimen. Wat. Een. Werk. Morgen nog een dag.

Steentje voor steentje de zooi opruimen voor in de container voor het huis. Wat een werk! Maar! Op deze foto zie je ook al de uitbouw <3.

Zondag: de vloer slopen
Op zondag stonden we om 9 uur alweer in de bouwval om de hele vloer leeg te ruimen, zodat we daarmee aan de slag konden. Vandaag was het de bedoeling dat we de hele vloer van de benedenverdieping eruit zouden halen, omdat de vloer schots en scheef was (en dat is toch wat onpraktisch als je er een gietvloer overheen gaat gieten), omdat de vloer niet geïsoleerd was én omdat er houtworm in zat. Weg er mee!

En dat was vrij veel werk. Maar we hebben echt diehard gewerkt en kwamen een heel eind. Tot in het donker zijn we door gegaan. LEKKER BEZIG!

‘s Avonds lagen we allebei he-le-maal kapot op de bank. Toch kwamen vrienden Paul en Kyra nog heel even gezellig langs. Zo chill om gewoon vrienden over de vloer te krijgen, terwijl je er zelf helemaal af ligt. Ik lag letterlijk onder een dekentje met een diepvriespizza, terwijl zij gewoon deden alsof ze thuis waren. LOVE dat, haha.

Goed, inmiddels is het dinsdagochtend en heb ik er alweer een hele drukke werkdag op zitten. Is altijd zo hè, na zo’n vakantie. Maar goed; We’re still standing. De bouwval is nu echtttttttttt heel erg een bouwval, maar zoals ik al schreef: vanaf nu wordt alles beter. Vanaf nu gaan we opbouwen. En ze beginnen vandaag. En ik denk, maar ik durf het nog niet echt te beloven, dat er nu niet meer gesloopt hoeft te worden. Maar dat hebben we nu al zo vaak gezegd, haha. Wie weet zit er ook wel houtworm in de bovenvloer. God, laten we hopen van niet.

Dus mensen; het was weer een roerige week. Inmiddels is het al bijna 1 december en ik kan het niet áán echt. Ik moet echt ff in kerstvibes gaan komen, want ik zit met m’n hoofd echt overal, behalve in december. Terwijl ik ZO van december hou. Ik wil het weer ff mindfull beleven, maar heb geen idee hoe als je met duizend dingen tegelijk bezig bent. Maar goed; je kan niet alles hebben, dan maar ff een minder hysterische kerst. Ik weet in ieder geval dat ik ff niet heel erg m’n best ga doen voor originele kerstrecepten en dat ik lekker vakantie neem rond de feestdagen. Ik vind dat ik dat wel verdiend heb, hahaha.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

5 reacties op “Leo’s leven #83: dieptepunt in de bouwval, koopcontract tekenen en vakantie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *