Leo’s leven #84: het huis gezellig, een nieuwe Netflix-serie en tips in Haarlem Noord

Goedemorgen leuke mensen en welkom op vrijdag! Ik ben al lekker een paar uur aan het werk en zit er helemaal in. Gister had ik mijn vrije dag en daardoor ben ik weer helemaal opgeladen om vandaag lekker aan de slag te gaan. Te beginnen met jou bijpraten over m’n afgelopen week. Die stond in het teken van een héle lekkere dude op Netflix, het bakken van een cake, het huis opruimen, fijne dingen voor werk doen, iedere dag even in de bouwval kijken naar de vooruitgang en meer van dat soort heerlijk gekneuter. Lees je mee?

Dinsdag: recepten uitschrijven
Waar maandag best wel een chaotische werkdag was, had ik het dinsdag weer lekker onder controle. Ik schreef ‘s ochtends m’n dagboek en ging koffie buiten de deur halen met Janneman.

In Haarlem Noord is een nieuwe koffiezaak geopend en ik word er wel blij van. De Decaf cappuccino met kokosmelk is in ieder geval goedgekeurd!

Daarna had ik eindelijk weer eens tijd om een recept uit te schrijven. Dat schiet er de laatste tijd nogal bij in, wat niet heel gek is met drukte qua campagnes en bouwval, maar ik vind het echt heerlijk als ik er wel even een keer de tijd voor heb. Om gewoon een tof recept te maken, mooie foto’s te schieten, die de editten en dan even in alle rust een leuke blog erover schrijven. Jammer dat ik die rust de laatste tijd steeds niet heb, maar het is even wat het is. Het zou ook echt ideaal zijn als ik toch weer iemand had die recepten voor deze site schreef, maar voordat het zo ver is moet je eerst een vacature plaatsen en doornemen en daar zit werk in waar ik momenteel geen tijd voor (zin in?) heb, haha. Nou goed. Er kwamen deze week toch twee nieuwe recepten online: romige pasta pesto en een bosbessencake. 😀

Check dit recept hier.
Binnen no time was de cake op, omdat we het bouwteam in de bouwval ook van een lekker plakje warme cake konden voorzien (dit klinkt overigens echt vrij goor; een lekker plakje warme cake. BAH). Maar was dus ergggg lekker!

‘s Middags ging ik aan de slag met een campagne voor Tefal. Ik maakte een verrukkelijk kerstrecept en kwam eindelijk een beetje in kerstsfeer! Muziekje op, lekker koken en al stiekem wat kerstspullen van zolder gehaald om te gebruiken voor de foto’s. HEERLIJK!

Rond 5 uur was ik klaar met werk en was het tijd voor ontspanning. Jan had deze week een bizar drukke week met heel veel overwerken tot na 9 uur ‘s avonds, dus ik had ook de avonden voor mezelf. En die spendeerde ik met een héle hete boy. Ik begon dinsdag aan de Netflix serie Outer Banks en mannnn wat is die hoofdrolspeler heet. Het is verder echt een vrij waardeloze serie, maar het verhaal is heerlijk (schat zoeken op een tropisch eiland) en alles wat je nodig hebt in tijden van een pandemie van ellende en rotnieuws. Dan is zo’n kwalitatief niet echt fantastische serie echt helemaal heerlijk. Ik zit dus avond aan avond in Outer Banks en het is zelfs zo erg dat ik al halverwege seizoen 2 ben. Ja mensen, ik ben vrij goed in bingen.

Niets meer aan doen, deze situatie.

Woensdag: voor het eerst weer sporten
Woensdag was een dag die van afspraken aan elkaar hing. Zo ging ik ‘s ochtends weer voor het eerst sporten sinds een maand. Ik was heel november niet bij m’n PT geweest, omdat ik het echt ff niet kon bolwerken met de werkdruk, de verkoop van ons huis en klussen in de bouwval. Maar nu was het hoog tijd om weer aan de slag te gaan. En hoewel klussen in een bouwval ook fysiek zwaar is, is sporten toch echt anders.

Ik zag er behoorlijk tegenop, maar toen ik eenmaal bezig was, was het wel gewoon weer lekker om te doen. En naderhand voelde het top. (Vraag me niet hoe het nu gaat want ik kom om van de spierpijn hahaha).

Na het sporten snelde ik naar huis voor een meeting met mijn agent over een webshop-samenwerking voor mijn website. Wellicht ga ik binnenkort een soort webshop openen hier op m’n site met al m’n favoriete producten die ik vaak gebruik. Denk aan m’n servies, items die ik in huis heb staan, apparaten die ik gebruik. Ik moet nog even goed uitdenken hoe het allemaal gaat uitpakken, maar de ideeën liggen er in ieder geval.

Daarna was het tijd voor een meeting in de bouwval. We hebben deze week eindelijk een klap gegeven op de dakopbouw en ontmoetten de partij die ons huis een extra verdieping gaat geven in de bouwval. Ze kwamen de boel inmeten en Jan en ik bleven er allebei bij omdat we het zo leuk vinden om in de bouwval te zijn, haha.

Iedereen is op ‘t dak maar deze meid met hoogtevrees blijft graag met beide beentjes op steady ground.

Daarna moest ik snel lunchen omdat ik om 2 uur nog even een afspraak in het centrum van Haarlem had en daarna had ik vrij. Lekker! Ik ben niet gewend om een aantal afspraken op één dag te hebben (ja ik ben verwend), dus ik vond ‘t wel even weer mooi geweest voor vandaag.

‘s Avonds stond wederom in het teken van Outer Banks :D.

Donderdag: het huis gezellig maken
Donderdag was m’n vrije dag en dat was awesome! (Ik begrijp heel goed dat als je net nog las dat ik geen tijd heb voor recepten uitschrijven en vacature, dat dit dagboek lijkt alsof zeeën van tijd vrij ben, wat absoluut waar is maar die vrije tijd heb ik nodig om in balans te blijven :D).

Ik sliep een keer niet uit en ging meteen ‘s ochtends aan de slag om het huis ff op te ruimen want het was een ZOOI. Echt stom; als het zulke donkere dagen zijn als de laatste tijd, dan heb ik ook echt geen zin om m’n huis gezellig te maken. Maar nu was het ff tijd voor een flinke schoonmaaksessie (met podcasts) en daarna maakte ik de boel wel weer ff leuk. Frisse bloemen op tafel, nieuwe kaarsjes aan. De hele bovenverdieping bleef een zooi, maar beneden was het nu in ieder geval weer fijn.

Tip in Haarlem Noord: Candelight kerstwinkel is een kerstwinkel die 356 dagen per jaar open is en ze hebben er een miljard toffe kaarsen.
Ik haal m’n bloemen altijd bij B&B bloemen op de hoek achter Haarlem station. Mooi en betaalbaar!
Heerlijk, als het er in huis weer even zo bij staat.
En hier word ik ook helemaal blij van.

Verder hadden we donderdag nog een afspraak met de dakopbouwers en hield ik me bezig met een paar werkdingen. ‘s Avonds dook ik de keuken in voor een heerlijke Hollandse pot van stamppot met gehaktballen en daarna was het weer tijd voor… Outer Banks :D.

Inmiddels is het vrijdagochtend en ben ik al lekker aan het werk. Vanwege de nieuwe maatregelen kan ik niet ‘s avonds sporten bij m’n PT (echt jammer:P) en dus moet dat overdag. Om 12 uur sta ik te rammen in de sportschool (we weten allemaal dat de waarheid een stuk genuanceerder is), dus voor die tijd wil ik al even lekker veel werk gedaan hebben.

Het komende weekend staat vooral in het teken van: Sinterklaas vieren met de schoonfam (help, ik moet nog een gedicht schrijven), ik denk dat ik zondag de kerstboom wil gaan optuigen en… maandag moet ik een presentatie geven en die moet ik nog VOLLEDIG voorbereiden, dus dat staat ook voor zondag op de planning. Oh én zaterdag gaan we nog langs een keukenzaak. Goed; druk, druk, druk. Ik spreek je dinsdag weer; dan is de rust als het goed is weer een beetje wedergekeerd. Fijn weekend!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

4 reacties op “Leo’s leven #84: het huis gezellig, een nieuwe Netflix-serie en tips in Haarlem Noord

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *