Leo’s leven #86: met PDS op de bank

Goedemiddag leuke mensen en welkom op vrijdag! Vandaag praat ik je bij over m’n afgelopen dagen, die vooral in het teken stonden van PDS, werk, sport en verder bijzonder weinig. Misschien wordt het een heel saai dagboek, misschien ook niet. Meestal blijkt er gaandeweg toch wel wat te vertellen over m’n week, dus laten we er maar gewoon in duiken ;-).

Dinsdag: een heel stom recept
Dinsdag was een werkdag vanaf de bank. Die maandag ervoor had ik een presentatie gegeven die ik spannend vond en dus vond ik dat ik dinsdag even mocht chillen voor het leven, om me gewoon weer even echt relaxt te voelen. Maar dat lukte niet intens geweldig. Zowel het chillen niet, als het werken niet, als het relaxt voelen niet. Dat wil zeggen; m’n darmen doen deze week heel ingewikkkeld. Is het de kaasfondue (met knoflook) van afgelopen zaterdag? Is het de stress van de presentatie van maandag? Is het een combinatie van beide? Wie zal het zeggen. M’n buik voel in ieder geval geïrriteerd en in de knoop en dat heeft z’n uitwerking op m’n hele gestel. Ik ben deze week heel snel moe, heb weinig energie, veel buikpijn, misselijkheid en lig daarom veel op de bank. Wat niet heel bevredigend is, maar goed.

Ik kreeg het nog voor elkaar om dinsdag de 6e aflevering van Podcast De Verbouwing online te zetten, schreef m’n dagboek, filmde pakketjes en that’s it. Ik moest zelfs iets voor een campagne doen, wat ik een dag opschoof. Zo weinig levenslust vandaag, blegh.

‘s Avonds dook ik de keuken in met een recept van Jamie Oliver omdat ik ook te weinig puf had om iets creatiefs in de keuken te bedenken, maar dat recept was echt een totale mislukking. Ik maakte een pasta met pompoen, salie, parmezaan en kikkererwten en dat klinkt vrij top, maar werd in de praktijk iets tussen babyhapje en hummussoep in. Met pasta. Héél raar.

Gore zooi
Dit was wel de hemel trouwens; kreeg het toegestuurd van Alpro en het is echt een aanrader voor vegans en non vegans!

‘s Avonds had ik wel zin om wat met m’n leven te doen, dus ging ik lekker piano spelen en uitgebreid douchen. Heerlijk. Toch nog iets van m’n dag gemaakt.

Woensdag: de eerste campagne in de bouwval
Woensdag was best een drukke dag. Het begon ‘s ochtends met een sportlesje om half 10 – wat óók vrij ellendig was want ik zat echt in de PDS-ellende, dus ik was moe, moest ieder moment naar het toilet en had het BLOEDHEET. Dingen die ik echt al heel lang niet heb gevoeld, omdat het steeds zo goed gaat met m’n darmen. Maar deze week lig ik er weer klassiek af. Pfoeee.

Na het sporten snelde ik naar huis, want ik moest aan de slag met drie campagnes.

Er kwam een winactie online waarbij je deze geweldige spiegel kan winnen van Tegelstudio! Volg ze op Instagram voor vette interieur-inspiratie én dus om deze spiegel te winnen. Ik vond het wel vet om ‘m hier vast (tijdelijk) op te hangen voor de foto. Hij komt als de bouwval klaar is in onze badkamer <3.

Om half 3 had ik een meeting met Apple over de mindfulness apps op de Apple Watch en om half 4 een meeting met de aannemer om de planning voor de komende tijd door te nemen.

‘s Avonds gingen we nog heel even naar de bouwval om te kijken hoe het daar is en het was TOP! Lekker opgeruimd en er zit een nieuwe vloer in! Jeeej! De komende dagen gebeurt er ff vrij weinig in de bouwval en vanaf dinsdag gaan ze weer aan de slag. Woop woop!

Er is weer een stuk weggesloopt; dit keer de vloer boven, zodat de nieuwe trap erin kan!
Hier komt de nieuwe trap. Zo cool!

Donderdag: het hele huis opruimen op je rustdag
En toen was het donderdag en was het tijd voor m’n vrije dag. Hoewel ik nog een paar dingen op m’n to do lijst had staan, was het overduidelijk even de bedoeling om niks te doen. Ik voel me een aansteller als ik dit typ en ik voel me ook heel erg alsof ik niks aan kan, of in ieder geval veel minder dan de rest van de wereld. Maar ja, misschien is dat ook wel gewoon zo. M’n lijf vertelt me in ieder geval haarfijn dat het ff tijd is voor pas op de plaats, dus donderdag was een chill dag.

Dat wil zegen… ‘s Ochtends dronk ik koffie buiten de deur met vriendin Aniek die ik veel te weinig zie omdat het altijd lastig plannen is in onze beider drukke agenda’s.

De decaf haver cappuccino van Mica is zooooo goed. Echt een fijn koffiezaakje dit <3

Daarna ruimde ik het hele huis op want het was echt al dagen een teringzooi. En dan bedoel ik echt: de hele badkamervloer bedekt met vieze kleding, de slaapkamervloer bedekt met vieze kleding en schone wasrekjes, het hele bureau van kantoor vol met vieze vaat (incl salades van dagen geleden), de woonkamer vól met pakketjes die toegestuurd zijn en overal door het huis slingeren en een keuken vól vieze vaat. Kortom; gewoon echt een zooi. En rust in m’n lijf krijg ik niet als het huis er zo bij staat.

Dus ik ging opruimen. En tussendor steeds eventes op de bank liggen van vermoeidheid. En dan weer opruimen. En uiteindelijk zat ik om een uur of 3 lekker op de bank in een gezellig opgeruimd huis met de kerstboom aan, te chillen voor het leven. Vandaag doe ik he-le-maal niks meer.

Samen chillen op de bank <3

Tot een uur of half 10 heb ik lekker op de bank gebivakkeerd en toen ging ik naar bed. Heerlijk.

Oké ik kwam tussendoor twee keer van de bank: een keer om curry te maken met lekker veel groente en zilvervliesrijst…
En een keer voor m’n Monki bestelling waar ik enorm naar uitkeek. Ik heb sinds we het huis hebben gekocht in juni geen nieuwe kleding meer gekocht en ik was voor die tijd echt VERSLAAFD aan nieuwe kleding. Maar nu met het nieuwe seizoen vond ik het wel echt ff tijd voor wat nieuwe truien, mutsen en een winterjas, dus ik slaagde ontzettend goed bij Monki <3. Kijk deze gezellige kleurtjes!

Inmiddels is het vrijdagochtend en gaat het nog steeds niet goed met m’n buik. Echt irritant, want ik weet op dit moment gewoon ff niet zo goed wat ik er aan kan doen. Ik eet gezonde dingen, geen dingen die m’n darmen kunnen irriteren, ik probeer genoeg te rusten, draag wijde kleding, ga straks sporten (waar ik heel erg tegenop zie) omdat het goed is om in beweging te zijn. En dat is ook wel de ellende van PDS; het heet niet voor niets spastische darmen; die unit in m’n buik ligt er gewoon even af en er is weinig wat ik kan doen om het op dit moment beter te maken. Maar goed. We doen het er mee. Ik doe lekker rustig aan, heb een rustig weekend voor de boeg en ga na het sporten denk ik gewoon weer lekker op de bank liggen met een kruikje om daar de rest van m’n werk af te maken. Het is wat het is.

Tot dinsdag!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Leo’s leven #86: met PDS op de bank

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *