Romige pasta pesto met mozzarella

Goedemorgen goed volk! Gisteravond heb ik een romige pasta pesto in elkaar geflanst van wat “restjes” die ik nog in huis had. Ik had geen zin om boodschappen te doen en opeens bleken er echt nog pareltjes in m’n koelkast en vriezer te liggen. Een beetje pesto van de toastjes van dit weekend, een bol mozzarella die ik bij het boodschappen doen meegenomen had onder het mom van ‘die komt altijd van pas’ en in de vriezer vond ik verse lasagnebladen. Die had ik onder datzelfde mom een paar weken eerder gekocht, maar ik was het bestaan ervan alweer totaal vergeten.

Wist je dat je verse lasagnebladen ook heel goed kunt gebruiken als pasta om te koken? Als in: je dat je ze even in stroken knipt heb je een soort hele brede pappardelle. Love it!

Nodig voor 2 personen:
– 250gr verse lasagnebladen
– 1 pakje Oatly haver cuisine of andere kookroom (250ml)
– 2 eetlepels groene pesto
– 1 bol buffelmozzarella
– een paar cherrytomaatjes
– 200gr paddenstoelen
– groene aspergetips
– 1 teen knoflook
– 1/2 courgette

Bereiding romige pasta pesto
Snijd de courgette, aspergetips en cherrytomaten in stukjes.

Verhit een scheutje olie in de pan en pers er een teen knoflook in uit. Bak heel even glazig en voeg dan de courgette en aspergetips er aan toe. Bak dit 2 minuten. Voeg dan de paddenstoelen er aan toe en bak zo’n 5-8 minuten. Je wil dat de paddenstoelen wat vocht verliezen en er echt een beetje gebakken uitzien. Voeg dan de kookroom en pesto toe en zet de pan op middel tot laag vuur. Laat dit pruttelen tot een lekkere saus.

Knip de lasagnebladen in dikke stroken; ik knipte één blad in 5 stukken (in de lengte). Breng een pan water aan de kook, doe er een beetje olijfolie en zout bij en kook de pastalinten in een minuut of 2 gaar. Giet dan af en roer de pasta door de saus.

Serveer de pasta in diepe borden en top af met een beetje mozzarella en verse cherrytomaatjes. Eet smakelijk!

romige pasta pesto

En dat was echt een hele lekkere pasta. Man, wat vind ik het HEERLIJK dat ik inmiddels best een beetje fatsoenlijk kan koken en dit soort dingen in elkaar kan flansen met restjes. Echt: love it. Overigens vond ik de paddenstoelen het minst lekker in het recept en de courgette juist heel lekker. Dus mocht je niet zo van paddenstoelen houden, dan kan je die ook achterwege laten en iets meer courgette toevoegen.

Laat je het weten als je het klaar hebt gemaakt? ENJOY!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Romige pasta pesto

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *