Leo’s leven #82: poezenpootjes in het cement, slapeloze nachten, de nieuwe badkamer en meer

Een goedemiddag leuke mensen en welkom op deze zonnige vrijdag. Wat een weer joh; zo is de herfst op z’n mooist. Love it! Ik zit lekker te werken vanuit de woonkamer en ben helemaal in de war met de dagen. Bizar dat het vandaag vrijdag is en dat er alweer een week voorbij is. Ik bedoel: HOEZO is Sinterklaas al in het land? En HOEZO heb ik nu al zin om de Kerstboom op te tuigen? Ik weet niet meer wat voor en achter is en ben totaal de klust kwijt. Welkom in mijn chaotische leven XD.

Anyway; om wat structuur in m’n eigen leven aan te brengen ga ik je bijpraten over m’n afgelopen dagen. Dinsdag, woensdag en donderdag. Wat ik heb beleefd? Geen idee joh. Gelukkig maak ik altijd veel foto’s op een dag, dus aan de hand daarvan kan ik je mooi bijpraten over mijn week. Een positieve week wel; dit hele bouwproces gaat in ups en downs en deze week was een up. Maandag hadden we een Grote Up en een Grote Down en vanaf dinsdag ging het gestaag omhoog. Fijn. Ik neem je mee!

Dinsdag: Warmtepomp-tv
Op dinsdagochtend werd ik super gaar wakker. SUPER slecht geslapen van financiële zorgen om de verbouwing, waarvan de kosten totáál de spuigaten uitlopen. Ooit gaan we jullie bijpraten over bedragen, maar het is echt insane hoor. En dan maken we helemaal geen hele gekke keuzes de hele tijd.

Anyway; slechte nacht dus. Maar toch was het tijd om aan een nieuwe dag te beginnen.

Tot een uur of 2 was ik lekker aan het werk en hield ik me bezig met de techniek van m’n site, ik had wat meetings, werkte aan wat samenwerkingen én deelde een post op Instagram over onze nieuwe badkamer. ZO VET! Ik kreeg de renders (de digitale voorbeelden) binnen van de badkamer die we bij Tegelstudio hadden ontworpen en het was zoooo mooi geworden. Echt heel vet en heel leuk ook om te lezen dat zoveel van jullie de badkamer ook vet vonden. Check de foto’s hier!

‘s Middags besloot ik ff lekker de keuken in te duiken om wat recepten te maken. Ik merk dat ik er weinig tijd voor heb om te doen wat ik het allerliefste doe; receptjes uitwerken voor m’n site. Maar met de bouwval en allemaal to do’s die daarin op me liggen te wachten én de betaalde campagnes waar ik aan werk, merk ik steeds dat recepten totaal geen prio hebben. Terwijl dat zo stom is. En dus besloot ik deze middag even te nemen om 2 lekkere receptjes uit te werken. Heerlijk!

De pasta met zalm en spinazie staat inmiddels online. Check ‘m hier! (Zeker doen, hij is vetttt lekker).

Dinsdagavond gingen we nog even naar de bouwval om te kijken hoe het met de uitbouw was. Die zit er sinds maandag/dindag in en we wilden even voor de zekerheid opmeten of ‘ie de juiste maat was. Je zal er over een paar weken maar achter komen dat ‘ie veel te klein is, hahaha. Maar alles klopte. Yay!

‘s Avonds keken we nog naar warmtepomp-tv wat echt tergend saai was, maar we kunnen tot nu toe weinig nuttige info vinden m.b.t. een warmtepomp, dus dan duiken we maar in de warmtepomp-krochten van YouTube, waarin saaie witte mannen je in saaie technische termen uitleggen wat je vooral wel en niet moet doen. En elkaar nog steeds allemaal tegenspreken.

Woensdag: pootafdrukken in de cementlaag
Woensdagochtend werden we weer wakker met kleine oogjes. Warmtepomp-tv had zich die nacht in mijn dromen afgespeeld en het was stom en precies interessant genoeg (volgens mijn slaperige hersenen) om er een nacht van wakker te liggen. Top dit. Maar goed; hoort er allemaal bij. #Verbouwlife.

M’n werkdag was vandaag gelukkig lekker rustig. Naast het uitschrijven van een blog, m’n reacties bijhouden en wat mails beantwoorden, kon ik me volop bezighouden met zonnepanelen en subsidies.

‘s Middags heb ik ff lekker een dutje gedaan op de bank – geen idee in welk jaar ik wakker werd- en ‘s avonds aten we frietjes met restjes komkommer en snacks van de snackbar. Mood.

Koop deze friet bij AH want het is GEWELDIG

‘s Avonds op de bank heb ik met Jan weer die serie opgepakt waar we zaterdag aan waren begonnen en het was nog steeds niet baanbrekend, maar wel prima (13 geboden). Jan viel om 8 uur in slaap en Ted en ik zijn om 9 uur naar boven gegaan. Tijd om weer even een boek te lezen voor het slapen gaan, om m’n gedachtes even ergens anders te hebben.

2 minuten voordat ‘ie in slaap viel

Donderdag: Gevelstenen uitzoeken
Op donderdag werd ik een stukkkkkk beter wakker. Chill! Wel vroeg, want we hadden om 8 uur ‘s ochtends al een afspraak bij een gevelstenenmeneer. We gingen naar een showroom om stenen uit te zoeken voor onze achtergevel. Die wordt in z’n geheel vervangen namelijk; de benedenverdieping door een uitbouw en de 1e verdieping (dat is nu gammel hout) door een stenen muur. Én er komt een verdieping bovenop; dus uiteindelijk hebben we twee muurtjes van steen als achtergevel.

Keuzes!

Ik dacht van te voren dat ik niet zo’n duidelijke mening had over gevelstenen, maar eenmaal in de showroom (met 2500 voorbeelden :O), bleek ik toch héél duidelijk te weten wat ik wilde. Qua kleur tussen rood en oranje in, qua look lekker ouderwets, een beetje verweerd, veel verschillende kleuren in verschillende stenen en het liefst ‘getrommeld’. Wat inhoudt dat de stenen letterlijk in een trommel door elkaar gehusseld zijn, waardoor er wat hoekjes vanaf breken. Zodat ze iets rommeliger ogen dan echt net afgebakken nette stenen. Ja mensen; je moet ‘t allemaal maar net weten.

Na een uur zijn we tot een mooie en betaalbare steen gekomen. En een voeg, want ook dat is belangrijk. Woop woop!

Verder stond donderdag in het teken van een klein beetje werken, een heel lang dutje op de bank én een meeting met IKEA om even een keuken in elkaar te flansen via hun planner. Vet handig, want dan heb ik ff vergelijkingsmateriaal wat verschillende keukens bij verschillende aanbieders kosten. En IKEA is echttttttt goedkoop. Maar goed, de kwaliteit is daar natuurlijk ook wel minder…

‘s Avonds hielden Jan en ik een burgers & bier avond – ik had misschien wat weinig inspiratie voor ons avondeten én lijd sinds kort aan fulltime burger-cravings. En daarna besloten we nog ff naar het strand te gaan. Even uitwaaien op een leeg en donker strand. HEERLIJK!

We zijn ook nog even langs de bouwval geweest om het net gespoten cement te bekijken en daar troffen we het leukste ooit aan. Kijk deze blije meid:

POEZENPOOTJES IN HET CEMENT!

De dader was niet ver van de crime scene; hij kwam snel naar ons toe zodra we in onze nieuwe achtertuin waren. Zo gezellig, deze buurpoes. Die dus even z’n pootafdruk vereeuwigd heeft in onze fundering. Laat Teddy ‘t maar niet horen.

Om half 10 lag ik alweer in bed en het was fantastisch. Tijd voor een goede nachtrust.

Inmiddels is het vrijdag en heb ik best oke-ish geslapen. Jan lag weer totaal wakker en te woelen en dus werd ik ook wakker – het was zelfs zo erg dat Teddy maar besloot op de stapel kleding op de grond te slapen, ipv bij ons in bed. Maar het komt goed, onze nachtrust komt ooit weer terug en het hoort er gewoon ff bij.

Vandaag is verder best wel een leuke dag want 1. de zon schijnt, 2. we hadden vanochtend een leuke keuken-meeting en 3. mijn zus en zwager komen vanmiddag om ein-de-lijk de bouwval in het echt te zien. Jeeeej! Super zin in. We steken ook lekker ff de barbecue aan bij ons thuis en gaan in 3,5 uur een geweldig stuk buikspek klaarmaken, dus het wordt een fijne dag. Ook m’n weekend oogt ogenschijnlijk rustig, dus helemaal zin in.

Oh en trouwens; volgende week wordt de laatste sloopweek; we moeten nog ff de achtergevel uit het huis beuken, een toilet slopen, de trap verwijderen en een muurtje wegbikken, dus Jan en ik hebben allebei een week vrij genomen. Dus volgende week ben ik er weer even niet met dagboekjes, maar je kan m’n klustoestanden natuurlijk wel gewoon volgen via Instagram.

Dan ga ik nu nog ff een klein powernapje op de bank doen en ik spreek je snel weer!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

8 reacties op “Leo’s leven #82: poezenpootjes in het cement, slapeloze nachten, de nieuwe badkamer en meer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *