Zalm spinazie pasta met room

Hey hey! Vandaag heb ik weer eens een recept voor zalm spinazie pasta voor je en het is ONTZETTEND lekker, makkelijk en snel klaar. Zalm spinazie pasta is echt zo’n gerecht dat ik tijdens mijn studententijd super vaak at. Tijd om dat recept weer eens klaar te maken, maar dan net even anders. Waar ik vroeger vaak kruidenroomkaas uit de supermarkt gebruikte, breng ik het gerecht nu op smaak met zout, peper, knoflook, een uitje en naturel roomkaas. Dit wordt súper lekker en is nog steeds lekker makkelijk. Zin in? Aan de slag!

Nodig voor 2 personen:
– 200gr gerookte zalm
– twee handen spinazie
– 1/2 prei
– 1 rode ui
– 1 teen knoflook
– 2 eetlepels monchou of andere naturel roomkaas
– 1 eetlepels pijnboompitten
– verse pasta, bijvoorbeeld volkoren tagliolini
– optioneel: een scheutje witte wijn

Bereiding zalm spinazie pasta
Snijd de prei in ringen en spoel af onder de kraan. Pers de teen knoflook uit en snipper de rode ui. Snijd ook de gerookte zalm in kleine stukjes.

Verhit een scheutje (olijf)olie in de pan en bak daarin de knoflook en ui glazig. Voeg de prei toe en bak even mee. Voeg dan de zalm toe en laat die mooi roze kleuren op middel tot hoog vuur. Doe er dan spinazie bij – snijd of scheur het eventueel een beetje in stukjes, zodat het makkelijker in de pan past. Roer lekker door elkaar.

Doe de roomkaas erbij met eventueel een scheutje witte wijn. Roer alles door elkaar en laat het nog even pruttelen terwijl je ondertussen de pasta gaar kookt.

Verse pasta hoef je maar 4 minuten te koken, gedroogde pasta 8.

Giet de pasta dan af en doe op je bord. Serveer de saus erop en top af met een beetje peper en eventueel zout.

Bak de pijnboompitten heel even op middel tot hoog vuur aan beide kanten goudbruin en serveer on top of de zalm spinazie pasta. Eet smakelijk!

zalm spinazie pasta

Ik vond het echt een SUPER lekkere maaltijd. Onwijs veel smaken en die combineerden allemaal perfect met elkaar. Het was ook echt helemaal niet saai en totaal in balans. Echt een heel groot succes; deze zalm spinazie pasta ga ik vaker maken. Ik hoop jij ook. Eet smakelijk!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

zalm spinazie pasta

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *