Leo’s leven #81: duurzaamheidsbeurs, de bouw is begonnen en champagne

Goedemiddag leuke mensen en welkom op dinsdag! Vandaag praat ik je bij over afgelopen weekend. Een heerlijk weekend in het teken van de laatste bezichtigingen, een duurzaamheidsbeurs, chillen, de eerste werkzaamheden in de bouwval en meer!

Vrijdag: bivakkeren bij de buren
Op vrijdag verlieten we in de ochtend het vakantiepark waar we die week hebben gezeten i.v.m. bezichtigingen van ons huis dat te koop staat. We moesten voor 10 uur uitchecken, maar er waren nog wat tweede bezichtigingen tussen 11 en 2, dus we konden nog niet naar huis. Gelukkig konden we tijdelijk terecht in het huis van buren verderop in de straat, die op vakantie zijn. Chill! We bivakkeerden vier uurtjes in hun huis en in die tijd kon ik eindelijk even lekker aan het werk. De hele week had ik in een soort vakantie-park-vissenkom gezeten en nu kroop ik weer even terug in de realiteit. Heerlijk om weer lekker in Haarlem te zijn!

Teddy bij de buren

Om half 2 konden we weer naar huis. Vet chill, want nu kon Teddy eindelijk weer in z’n vertrouwde omgeving zijn. Hoewel ik moet toegeven dat dit niet alleen voor Teddy heel chill was. Pas toen we weer thuis waren, voelde ik hoeveel impact deze week had gehad en hoe ontzettend fijn het is om dan weer thuis te komen. Het gevoel van thuis is gewoon écht uniek. En hoewel ik me helemaal prima voelde op dat vakantiepark, voelde thuis gewoon écht als thuiskomen. Rotsvast, steady en verrukkelijk. Man, wat lekker. Ik ben zó’n huismus en I love it.

WOEHOE

De rest van de vrijdag stond in het teken van werken. Ik was ook echt lekker bezig; echt een teken dat het soms fijn is om even een stap terug te doen (en 3 dagen in bed te liggen op een vakantiepark met je kat en YouTube-filmpjes), om vervolgens weer vol inspiratie en werkzin te zijn. Fijn!

Ik zat er zelfs zó goed in dat ik m’n mailbox opruimde en terugkreeg naar 3 mails. Als je me al langer volgt weet je dat dit bizar is. Woop woop!

Aan het einde van de middag dook ik ff onder de douche om ‘de week van me af te spoelen’. Dit doe ik tegenwoordig vrij vaak en het klinkt idioot, maar het helpt me heel goed. Gewoon echt ff lekker warm douchen en met je hoofd onder de straal, om letterlijk de week van je af te laten glijden.

Daarna maakte ik me klaar voor een borrel bij vriend Paul, die vandaag jarig was. En dat was een hele gezellige avond <3.

Zaterdag: een bezoek aan de duurzaamheidsbeurs
Op zaterdag stonden Jan en ik vroeg op om een bezoekje aan de duurzaamheidsbeurs te plannen. We wilden er om 10 uur zijn – in de expo in Haarlemmermeer – en voor die tijd moesten we ff duidelijk wat vragen op papier hebben, zodat we alles uit dit bezoek konden halen. Dus super goed voorbereid kwamen we om half 11 aan bij Huis & Energie. Klaar om van alles te leren over het verduurzamen van je huis; een stap die we graag willen zetten.

Voor het uitgebreide verhaal verwijs ik je ff door naar de vlog van aanstaande vrijdag, maar de korte conclusie van ons bezoek was: het was leuk, maar iedereen spreekt elkaar tegen, alles is ingewikkeld, de duurzaamheidsbeurs gaat vooral om DUUR (geld verdienen) en heel weinig over milieu en impact maken én ik weet nu nog minder wat ik wil doen met het huis XD. Maar ‘t was wel een leuk uitstapje met m’n schatje en de vegan falafel was erg lekker. 😀

‘s Middags ging Jan naar een verjaardag van vrienden, maar ik besloot even thuis te blijven om lekker met mezelf te cocoonen. Had ik al veel gedaan de afgelopen week, maar is ook helemaal wat ik voel dat ik op dit moment moet doen. Dus ik ben lekker in m’n joggingbroek in huis gaan chillen. Heb lekker piano gespeeld, kleurplaten ingekleurd tijdens het podcast luisteren én lekker vega schnitzels in gorgonzolasaus gekookt. Heerlijk man!

Volwassen vrouw kleurt random kleurplaat in om dr hoofd leeg te maken in tijden van verbouwing & fulltime werk
Ook zin in vega schnitzels in Gorgonzola saus? Het antwoord is sowieso ja en het recept kan je dus hier vinden: https://gewoonwateenstudentjesavondseet.nl/2021/01/vega-scaloppa-alla-gorgonzola.html
Pan uitgelikt. MJAM.

‘s Avonds hadden we een lekker avondje op de bank met een Netflix-serie en speciaalbiertjes. Grappig genoeg bedenk ik me nu pas – dinsdagmiddag- dat we aan een nieuwe Netflixsersie waren begonnen. We hebben pas twee afleveringen gekeken zaterdagavond, maar ik was die hele serie nu alweer vergeten. Weinig indruk gemaakt dus, hahah.

Loooooove speciaalbier.

Zondag: een vet fijn dagje
Zondag was echt een top dag. Weer weinig plannen en veel tijd om te relaxen. ‘s Ochtend kroop ik weer lekker achter m’n piano, ‘s middags hadden we twee bouw-afspraken in de bouwval en daarna hebben we nog lekker geborreld met m’n nicht en haar vriend en zoontje. Heel gezellig.

Even chillen in de bouwval.

Als avondeten hadden we een flinke borrelplank – ik word echt dolgelukkig van zo’n borrelplank maken – en hebben we lekker relax aan gedaan <3.

Zal ik binnenkort een blog schrijven over de perfecte borrelplank?

Maandag: Champagne
Maandagochtend begon nu écht de opbouw van de bouwval; de heiers kwamen langs om de fundering te heien voor de uitbouw. Jeeej!

Bij ons thuis hielden we nog even een laatste bouwoverleg voordat de bouw kon beginnen. Met beide aannemers, de constructietekenaar en Jan en ik. Heel fijn om het zo af te trappen. Let’s do this!

Na het bouwoverleg reden Jan en ik even naar het strand. We waren allebei vrij vandaag en begonnen de dag goed met een lekkere wandeling op het strand en een koffietje buiten de deur.

Ultiem havermelk-elite-onderschrift: ik heb door het verbouwen van de bouwval (en dat we dus momenteel kosten proberen te besparen op ALLES) al zo lang geen koffie buiten de deur gehaald, dat ik m’n normale bestelling was vergeten en een decaf cappuccino bestelde in plaats van een decaf cappuccino met havermelk. Ik dronk mn koffie en dacht echt HOLYMOLY in tíjden heb ik niet zo’n lekkere cappo gehad. Pas 10 minuten later realiseerde ik me dat dat natuurlijk komt omdat ik helemaal gewend ben geraakt aan havermelk in m’n cappo en geen gewone melk. Maar gewone melk is dan opeens wel echt veel lekkerder. (Hoewel ik het idee niet leuk vind, dus het zo min mogelijk probeer te drinken). Tot zo ver mijn yuppen-leven.

De rest van de dag stond vooral in het teken van champagne drinken en je kan vast wel raden waarom. Officieel kan ik natuurlijk nog niets vertellen, maar dat komt hopelijk heel snel. De champagne smaakte in ieder geval heel goed en ‘s avonds hebben we lekker sushi besteld. Heerlijk!

Daarna zijn we óók gewoon nog weer even achter de computer gekropen om budgetberekeningen te maken voor de bouwval en dat was weer totale ellende (zoals continu; verbouwen is echt vreselijk duur (neem een bedrag in je hoofd en doe dat x 5), maar ik probeer me er niet te veel door te laten beïnvloeden. Wat een uitdaging is, maar ik doe m’n best. En Jan is een schát die me steeds weer gerust probeer te stellen dat het allemaal goed komt. Wat ook zo is.

Inmiddels is het dinsdagmiddag en ben ik lekker aan het werk. Vanochtend was ik druk met technische veranderingen aan m’n website en vanmiddag duik ik lekker de keuken in om even wat receptjes uit te schrijven, want daar heb ik echt ff zin in.

Ik hoop dat je een fijne dag hebt en spreek je vrijdag weer!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

6 reacties op “Leo’s leven #81: duurzaamheidsbeurs, de bouw is begonnen en champagne

  • Als ik wat ik denk dat jullie verbouwing kost x5 doe kom ik ruimmmm over een half miljoen uit haha. En ik gun het jullie zo dat het huis mega goed verkocht is (aan een oliesjeik?)

  • Hi Leonie! Wat leuk om te lezen dat jullie eindelijk zijn begonnen met het opbouwen van jullie bouwval! Ik was vorige week je verbouwingspodcast aan het luisteren en had had nog wat tips qua locaties om eens een kijkje te nemen voor de vloer en pui! Ook wij zijn in september begonnen met de verbouwing van onze bouwval in Rotterdam en liepen ook overal tegen die torenhoge kosten aan. Uiteindelijk hebben we met name voor de schuifpui (4530x2700mm) en de houten parketvloer in de woonkamer best een goede deal gevonden (vinden we zelf XD). De schuifpui komt van houtenkozijnonline.nl en kostte ongeveer 4.5K (incl. bezorging, deurbeslag binnen én buiten, gelaagd glas aan 2 kanten en ventilatieroosters EN INCL. BTW ;-)). Ze hebben ‘m alleen niet voor ons geplaatst, dat heeft de aannemer gedaan. Voor de vloer zijn we echt stad en land afgeweest, maar slaagden we uiteindelijk bij Vloer het zelf voor een mooie eikenhouten parketvloer. Incl. leggen rond de € 70/m2. Misschien heb je niks meer aan deze tips, maar wilde ze toch nog even met je delen! Liefs, Lisa

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *