Review: Amstel Boathouse

Hallo leuke mensen! Vorige week was ik uit eten bij Amstel Boathouse, een restaurant helemaal aan de andere kant van Amsterdam. Voor mij dan. Ik was uitgenodigd om een driegangen-diner te komen proeven samen met vriendin Lianne. Zeggen wij geen nee tegen.

Je vindt Amstel Boathouse aan de… Amstel! Wie had dat gedacht. En het is een soort… Boothuis! Nou, je valt van de ene verbazing in de andere; ik merk het al. Het restaurant zit een beetje in de middle of nowhere (naast het Martin Luther Kingpark) en dat is volgens mij ook meteen een probleem. Er zat namelijk niet echt iemand. En daarmee probeer ik het feit dat we er letterlijk met één ander stel zaten, op een zaterdagavond, zacht uit te drukken. Aiiii.

Goed, we hadden het rijk dus voor ons alleen en op zich was dat geen wereldramp, want we komen hier om te eten en niet per se om mensen te ontmoeten. Ofzo.

Waar friend en ik wél heel enthousiast over waren, was het eten. Man, o man: je eet wel écht goed hoor, bij Amstel Boathouse. De keuken focust zich op ‘Uit het water’ en ‘Van het land’, wat basically inhoudt dat je er van alles kunt krijgen. Wij aten:

amstelboathouse3
Als voorgerecht heerlijke tonijn ‘five spices’. De tonijn was goed en de combinatie met de vele andere smaken echt amazing. Je proefde echt veel verschillende dingen: zoet (iets jam-achtigs), pittig (wasabi), zout, etc. Heel heel heel lekker.
amstelboathouse2
Hoofd: vis (was het Heilbot?) met couscous en lekkere groentes. Ik vond dit ook weer erg lekker, maar niet zo intens lekker als de tonijn.
amstelboathouse1
Na: was het nou clafoutis? Het was in ieder geval iets wat ik van naam wel kende, maar het leek er totaal niet op. Maar! Het was wederom heerlijk. Iets met ijs, heerlijke room, kokos, pecannoten, hele vaste cakes. Echt lekker!

Kortom: je eet hier écht wel goed.

Maar je betaalt er ook wel voor. Een driegangen-menu kost je €39,50. Exclusief wijn. Niet echt gewoon wat een studentje ‘s avonds eet, maar wel lekker. Waarschijnlijk zijn de ingrediënten gewoon van zo’n goede kwaliteit dat de prijs ook wat hoger is…

De service was trouwens wel echt goed. We werden bediend door een heel aardig meisje, dat zelfs af en toe meekletste met ons gesprek (en dat begrijp ik wel als je steeds in een leeg restaurant staat). Heel leuk!

Maar daar staat dan wel weer de kritische noot wat betreft het interieur tegenover. We hadden een beetje een Van der Valk-gevoel. En dat is niet per se erg, je moet er van houden. Mijn smaak was het niet.

Amstel Boathouse is gewoon vooral een toffe locatie voor evenementen in de B2B-branche, denk ik. Daarvoor is de inrichting top, de locatie top en dan is het heel fijn dat je er ook nog écht lekker eet. En misschien is het een leuk restaurant voor als je heel erg fan bent van boten. Of echt niet van mensen houdt en graag alleen dineert. Of als je alle restaurants in Amsterdam al hebt gehad en je toch iets nieuws wil uitproberen. Of als je verdwaald bent in het Martin Luther Kingpark en je hebt honger. Voor mij was het in ieder geval niet echt de place to be. Maar dat is niet erg, ik ben niet de doelgroep. En jij dus waarschijnlijk ook niet.

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

3 reacties op “Review: Amstel Boathouse

 • Hi Leonie,

  Een tijdje terug heb je aandacht besteed aan Amstel Boathouse. Ik wilde je laten weten dat we inmiddels na een periode van sluiting en een flinke verbouwing, opnieuw zijn geopend. We hebben het terras aan de Amstel mooier gemaakt en een veranda aangebouwd voor die zwoele zomeravonden die er aankomen. We hebben ook een nieuwe kaart met en we zouden het leuk vinden als je onze gegevens zou willen updaten.

  Ik hoor graag van je, bedankt alvast.

  Groet,

  Danny

 • Kirsten zegt:

  Oeps, Beatrixpark? Hope, Martin Luther King park, je kent het vast wel van de parade?! Dan is t ineens voor heel Amsterdam niet meer zo ver weg :)…….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *