Vissticks met een salade van witlof, rode biet, yoghurt, appel en kappertjes

HALLO WERELD! Man, ik ben even een soort van weg geweest want ik was VET ziek vorige week. En ik had nog honderd blogposts in te halen van de week ervoor (boeklancering) en als je dat bij elkaar optelt is het nu maandagochtend en heb ik HEEL VEEL te doen. En amper tijd, want ik ben in Assen bij m’n ouders vanwege een veel te leuke reden die ik later pas noem. Goed, complete chaos dus. Maar ik ga je eens even bijpraten over mijn avondeten van vorige week vrijdag. Twee weken geleden zeg maar. Lekker on top of things!

Nodig voor één persoon: 5 vissticks (wist je dat Iglo ze per 5 verkoopt in een kleinverpakking? Love it!) – 2 witlofs (witloffen?) – 2 verse bieten – 1 theelepeltje kappertjes – een beetje yoghurt – 1/2 appel

Rare ingrediënten wel hè? Ik geloof ook nooit dat dit een populair recept gaat worden, want er zit witlof (ik typte witflops, het is duidelijk maandagochtend) in en de hele wereld haat witlof. Behalve ik: LIEFDE.

Oké, de vissticks maak ik altijd klaar in de oven, want ik ben een faalhaas en laat ze aanbranden in de pan. Dus: 15 minuutjes op 200C (of als de verpakking iets anders zegt, altijd de verpakking geloven) en klaar zijn ze. Van de andere ingrediënten maak je een salade. Rauwe witlof, biet en appel in stukjes, beetje yoghurt er doorheen mengen, beetje kappertjes om af te toppen. Best een gekke combi, maar wel lekker. En dan serveer je de salade naast de vissticks. Klaar!

Je kunt veel zeggen over deze vreemde maaltijd, maar makkelijk klaar te maken was hij zeker. Echt heel erg lekker? Nou ja, wel prima. De combinatie van biet (zoet) met witlof (bitter) met kappertjes (zuur) met appel (zoet/fris/zuur) en yoghurt (zuur/zacht), is gek en tegelijkertijd best wel oké. Niet fantastisch en ontzettend voor herhaling vatbaar, maar wel het uitproberen waard. En dan ben ik benieuwd wat jij er verder van maakt.

Eet smakelijk!

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

3 reacties op “Vissticks met een salade van witlof, rode biet, yoghurt, appel en kappertjes

  • Oooh zoiets aten wij super vaak vroeger. Bieten in stukjes met appel, augurk en zilveruitjes en een sausje van yoghurt/mayo/zout/peper. Heerlijk!!!

  • Anne-Sophie zegt:

    Klinkt heerlijk, want hoewel de hele wereld anti-witlof lijkt te zijn, is het hier groot favoriet!
    Ook een lekkere combi: salade van rauw witlof, veldsla, gekookt ei, kipstukjes en een honing-mosterd sausje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *