Bloemkoolpuree, sinaasappel-venkel en surf & turf met HelloFresh (+winnaar van de week!)

Gesponsord – Hello you! Vorig weekend werd ik om 9 uur ‘s ochtend uit bed gebeld door een koerier van HelloFresh. Ik verwachtte geen post (#vergeetachtig), maar voor de deur stond een man met een enorm pakket vol verse ingrediënten. Ik was nog niet helemaal wakker, maar nam het pakket dankbaar in ontvangst en dacht: YES, geen boodschappen doen dit weekend.

Weet je nog dat ik een tijdje geleden een oproep deed om samen Jelmer de Boer te verslaan? Om Mr. Sixpack eindelijk eens op z’n plek te zetten? Nou, het moment is aangebroken. Lezers van mijn blog ontvingen dat weekend, net als ik, een pakket van HelloFresh met het winnende recept van Over Smaak Valt Te Twisten; je weet wel, dat televisieprogramma waar ik laatst aan mee deed. Iedereen gaat voor zich aan de slag met dit recept, maakt het klaar én post er een prachtige foto van op social media. En dat doen de lezers van Jelmerdeboer.nl ook. En dan strijden we tegen elkaar; de mooiste foto wint de weekprijs en maakt kans op een vet dure keukenmachine.

Nu ding ik zelf niet mee voor de prijs (potverdorie), maar ik mocht wel ook hetzelfde gerecht als mijn lezers ontvangen én klaarmaken. En dat deed ik afgelopen zaterdag. En weetje wat echt vet leuk was? Met die lezers die meedoen met deze campagne zit ik in een facebookgroep en in de loop van de avond zag ik steeds meer foto’s van het eten voorbij komen. Van hetzelfde eten als ik had klaar staan maken die avond. VET leuk!

Goed, genoeg gelul; inmiddels heb je vast trek in het recept van deze bloemkoolpuree met sinaasappel-venkel, gamba’s en entrecote ? Mooi. Oh, en natuurlijk heb ik het recept wel weer ietsje aangepast naar mijn niveau. A.k.a.; nog meer idiotproof gemaakt. En aardappelpuree uit een zakje gebruikt. Oeps… Daar gaan we!

14642054_10210140674730914_5431350048723069688_n
Een deel van de ingrediënten…

Nodig voor één persoon: 1 entrecote – 2 grote gamba’s – stuk of 10 bloemkoolroosjes – 1/2 venkel – 1/2 sinaasappel – 1/2 zakje aanmaak aardappelpuree – roomboter – olijfolie – peper & zout

Klik hier voor het originele recept van HelloFresh. 

Kook de bloemkoolroosjes in 8 minuten gaar. Snijd de venkel in dunne repen en bak in olijfolie een beetje bruin en glazig. Halveer de sinaasappel en pers ‘m uit en voeg het sap toe aan de gebakken venkel. Laat dit een paar minuutjes mee pruttelen.

Maak in de tussentijd de aardappelpuree door het halve zakje te mengen met wat water. Voeg de bloemkool hier aan toe en stamp fijn tot een bloemkoolpuree.

Bak in de tussentijd de gamba’s in 1 minuutje roze en bewaar ze dan in aluminiumfolie. En bak de entrecote in 2 minuten medium-rare. Mjam!

Doe de bloemkoolpuree op je bord, serveer de sinaasappel-venkel ernaast, snijd de entrecote in dunne reepjes en serveer on top. Serveer daar dan weer de gamba’s op en eindig met wat peper & zout en schaafsel van de schil van de sinaasappel. Eet smakelijk!

surfturf_insta
Tadaaaa!

Nou, ik kan best toegeven dat ik een beetje trots was op mezelf. Deze maaltijd was lékker! En dat terwijl ik nog nooit een entrecote had gebakken of venkel met sinaasappel had gemaakt. Vet geslaagd, woehoe!

Zoals ik al zei zijn ook mijn lezers druk aan de slag gegaan met dit zelfde gerecht. En weetje wat tof is? Dat heel social media nu vol staat met dit maaltje #OSVTT. Check:

schermafbeelding-2016-10-30-om-22-49-06
Hoe mooi is deze foto van @healthyflavours?!
schermafbeelding-2016-10-30-om-22-49-18
Dezelfde maaltijd, maar hij ziet er bij @jolijnvd weer heel anders en verrukkelijk uit
schermafbeelding-2016-10-30-om-22-49-31
Oók al zo’n mooie foto, van @eefleeft
schermafbeelding-2016-10-30-om-22-49-49
Als je nu nog geen trek hebt… Foto van @kimwssnr

WIE HEEFT ER GEWONNEN?
En zoals aangegeven in de eerste blogpost is er natuurlijk een weekwinnaar. En ik ben vét blij dat ik dit kan zeggen, want ONS TEAM HEEFT GEWONNEN! Eat thát Jelmer de Boer! De meeste stemmen zijn uitgebracht op team #gewoonwateenstudentjesavondseet en dat vind ik a w e s o m e! Well done guys!

Maar… er is natuurlijk ook een weekwinnaar die doorgaat in de strijd om die knetterdure keukenmachine; iemand individueel die de meeste stemmen heeft gekregen en dat is Vianne Sleijster van team Jelmer. Gefeliciteerd Vianne! Maar potverdorie, we waren zo dichtbij… Gelukkig hebben we Jelmer met ons team wel eventjes op z’n plek gezet: wie heeft de leukste volgers? Leonie! Woehoeee! 😀

Korting bij HelloFresh!
Last but nog least… In samenwerking met HelloFresh mag ik 2x €10 korting en een waterinfuser weggeven! Ga naar de website van HelloFresh (via deze link) en gebruik de code GWESSE2X10 bij je bestelling. De waterinfuser ontvang je op een zaterdag na de levering van de eerste box.

Actievoorwaarden: Bij bestelling van een Original- Veggie- of Familybox krijg je op de eerste 2 boxen €10,- korting per box. Deze actie is niet te combineren met andere aanbiedingen. HelloFresh biedt een flexibel lidmaatschap. Er geldt geen minimaal af te nemen hoeveelheid boxen. Opzeggen, pauzeren en maaltijden kiezen kun je wekelijks doen tot woensdag 23:59 uur via jouw online account, app of de klantenservice.

Als je een lidmaatschap bij HelloFresh afsluit, heb je 14 dagen bedenktijd om het lidmaatschap te herroepen. Deze bedenktijd gaat lopen vanaf ontvangst van de eerste HelloFresh Box. Voor meer informatie over het herroepingsrecht verwijzen wij je naar de algemene voorwaarden op hellofresh.nl.

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Of nou ja, bijna. 26 oktober is het zo ver en je kunt ‘m hier al pre-orderen via Bol.com. YES!

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo.

2 reacties op “Bloemkoolpuree, sinaasappel-venkel en surf & turf met HelloFresh (+winnaar van de week!)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *