Hipstertournee: Chai Latte’s drinken bij Betty Blue

Goedemiddag leuke mensen! Vorige week was het eindelijk weer eens tijd voor de #hipstertournee. Voor de #hipstertournee ga ik op zoek naar leuke werkplekken in de stad om neer te strijken met je laptop en je vol te vreten met lekkers. Ik test de wifi en het eten en vertel jou of deze plek de moeite waard is. Vandaag in de hipstertrounee: Betty Blue in het centrum van Amsterdam.

Betty Blue bevindt zich tussen de Dam en Nieuwmarkt in en dan kan het eigenlijk al niet goed zijn. Hoe vaak vind je ergens midden in het centrum, tussen alle toeristententen, dat ene pareltje? Dat ene café waar eht eten wel echt goed is? Niet vaak. En ik verklap alvast: Betty Blue was het pareltje niet. Maar het was wel een leukere tent dan menigeen toeristentent, dus dat hebben ze dan weer wél mee.

bettyblue2
gezellig hoekje!

Ik vond de sfeer en inrichting bij Betty Blue heel goed. Heerlijk hipster, waar ik van houd. De fiets aan de muur ontbrak, maar de neonverlichting was aanwezig, er was een knus hoekje met een bank, een beetje Zweeds design, een beetje industriëel; helemaal hip, waar ik van houd.

Ook de kaart was hip, met zelfgemaakte limonade en bijvoorbeeld flammkuchen. De keuze was reuze en hoewel ik nog even twijfelde of ik voor een omelet met avocado en pulled chicken moest gaan, koos ik voor de Flammkuchen met pulled chicken en pittige tomatensaus. En een huisgemaakte limonade met gember.

bettyblueOpzich was de Flammkuchen prima, maar ik vond ‘m niet specitaculair goed. Niet dat ik denk: oh ik wil echt nog weer eens terug naar Betty Blue, want weet je die Flammkuchen nog. Nee. Ook de limonade vond ik een tegenvaller; hij smaakte meer naar extreem verdund sinaasappelsap, in plaats van een limonade met gember. Jammer!

bettyblue3Als toetje bestelde ik nog een Chai Latte; ik zat enorm in te kakken en kon wel wat cafeïne gebruiken (sterke thee, vaak zit er flink cafeïne in een chai latte). En die was lekker. Wel erg zoet, maar verder wel erg lekker. Mjam!

De plek is dus tof, het eten niet geweldig, maar het is wel een leuk plekje om te werken. Maar! De wifi is er vrij ruk. Ik kreeg de eerste twee uur geen verbinding, wat geen wereldramp was, want ik wilde video’s editten, maar pas daarna ging het internet bij mij werken. En dat is niet handig als je hier wel echt komt om online te werken. Dus: Betty Blue is een prima neerstrijkstation voor als je in het centrum van Amsterdam bent en even een hipsterplek zoekt voor een kop Chai Latte, maar veel meer zou ik er niet doen. Daar hebben we veel te veel leuke andere plekjes voor!

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Eén reactie op “Hipstertournee: Chai Latte’s drinken bij Betty Blue

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *