Lunch: Noedelsoep van paprika, prei, rode peper, ketjap en kokosrasp

Hoi! In mijn vorige blogpost vertelde ik al dat ik duizend groentes over heb in de koelkast, vanwege mijn “efficiënt” boodschappen doen (op maandag voor de hele week). Maar ik at zaterdagavond niet thuis… En misschien vanavond ook niet. En dan is het maandag en weet ik niet of alles nog goed is. Daarom besloot ik gisteren overdag maar eens wat met al die groentes klaar te maken, namelijk een noedelsoep als lunch.

Nodig voor één persoon: 70gr noedels – 1/4 gele paprika – 1/2 rode paprika – 1/4 prei – 1 scheut ketjap – 1/2 blokje kipbouillon – 1 mespunt sambal oelek – wokolie – 1/2 rode peper

Je snijdt de prei in schijfjes en de paprika in kleine blokjes. Doe een flinke scheut wokolie in een wok en voeg de paprika, prei en rode peper er aan toe. Wok dit eventjes op hoog vuur. Als de prei wat glazig begint te worden, voeg je een scheut ketjap toe en een mespunt sambal. Laat het 1 minuutje pruttelen. Schenk er dan water bij, zoveel als je zelf wil. Ik denk dat ik ongeveer 150ml water erbij deed. Voeg het halve blokje kipbouillon toe en zorg dat de soep gaat koken. Zodra het kookt voeg je de noedels toe en deze laat je even meepruttelen. Ik deed ‘t ongeveer nog 5-8 minuutjes. En dan is de soep klaar! Bij het serveren deed ik er trouwens nog wat kokosrasp door. Was lekker!

Het was verbazingwekkend genoeg echt een lekkere soep. Ik had het echt niet gedacht, want vaak als ik zomaar wat dingen bij elkaar gooi en het zou iets Aziatisch moeten worden, mislukt het enorm omdat ik die smaken nog niet goed kan inschatten. Maar dit lukte en was een heerlijke lunch maar kan ook prima als avondeten.

Misschien vind je dit ook lekker:


6 reacties op “Lunch: Noedelsoep van paprika, prei, rode peper, ketjap en kokosrasp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *