Vega: Gevulde aubergine met couscous, paprika, rozijnen, zongedroogde tomaten, pistache en feta, met avocado

Hoi allen! Ik deed deze week op maandag voor het eerst boodschappen voor de hele week. Dat doe ik eigenlijk nooit omdat ik altijd per dag verzin waar ik zin in heb. Met als resultaat dat ik woensdag aan een vega couscous zat in plaats van een heel sappig vlezig gerecht waar ik zin in had. Maar goed, toegegeven; je bent wel echt goedkoper uit als je in een keer al je boodschappen doet. Overigens is het inmiddels zaterdag en heb ik nog over: een courgette, paprika’s, wat prei en champignons. En ik eet vanavond niet thuis. En morgen misschien ook niet.. Hmmm. Maar goed, vega couscous dus.

Nodig voor één persoon (extra grote portie, omdat ik ook wat maakte voor de lunch de volgende dag): 1 aubergine – 1 gele paprika – een handje rozijnen – een handje pistachenoten – feta – 200gr couscous – 7 zongedroogde tomaten

Van de aubergine snij je als ie ligt, een stukje van de bovenkant er af. Dan hol je ‘m uit (onhandig met een mes wat stukken los snijden en met een lepel uithollen). De stukjes aubergine bak je samen met stukjes paprika in olijfolie even gaar. De uitgeholde aubergine smeer je in met olijfolie en doe je 10 minuutjes op 180C in de oven. Je schenkt 200mL kokend water op de couscous en laat dit wellen. Ondertussen snij je de zongedroogde tomaatjes in stukjes en meng je die in een kom met feta, pistache en de rozijnen. Voeg de aubergine en paprika toe en later ook de couscous. Als de aubergine uit de oven klaar is, schep je de couscous (lang niet alles) in de aubergine. Erbij kun je dan nog geprakte avocado serveren (die had ik toevallig nog in huis).

Het was een prima couscous, maar ik ben geloof ik toch niet zo fan van aubergine. Wat een moeilijk ding is dat. Overigens had ik wel heel leuk de couscous er in geserveerd, zag er leuk uit, maar heb ik de aubergine helemaal niet mee opgegeten, omdat er al genoeg auberginevulling door de couscous zat. Haha! Geen idee dus of die aubergine zo uit de oven lekker was. Volgens mij kun je ‘m ook gaar koken, dat zou ik eerder doen als je wel ook echt de schil wil eten. Maar goed. Een prima couscous, maar ik raad je meer onderstaande couscous’sen (?) aan. Overigens is dit wel een heel gezond maaltje!

Doe jij altijd boodschappen voor meerdere dagen of ga je net als ik dagelijks voor alleen je avondmaaltje?

Misschien vind je dit ook lekker:


8 reacties op “Vega: Gevulde aubergine met couscous, paprika, rozijnen, zongedroogde tomaten, pistache en feta, met avocado

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *