Vega: Rucolastamppot met champignons, cashewnoten en pesto

Goedenavond! Whauw, wat heb ik gisteravond lekker gegeten. Echt héérlijk. Het was natuurlijk vega-maandag vandaag en ik moest een beetje snel eten (en bloggen) omdat ik binnen no-time vertrok richting bar Maxwell, voor weer een pubquiz. Dus ik had weinig tijd en besloot daarom een stamppotje te eten. Heel lekker en heel makkelijk (omdat ik ’t altijd maak met aanmaak aardappelpuree, haha quilty). Ik experimenteerde met rucola, champignons, pesto en cashewnoten en at werkelijkwaar VERRUKKELIJK. Dus lees door!

Nodig voor één persoon: 1 zakje aanmaak aardappelpuree (of 2 aardappels, wat melk en eventueel een rauw ei) – 2 handjes rucola – 1 klein handje cashewnoten – 2 theelepels (zelfgemaakte) pesto – 200gr champignons


Snij de champignons in vieren en bak deze in roomboter of bak & braad lekker bruin (in zo’n 5 minuutjes). Maak stamppot door kokend water te mengen met de aardappelpuree en roer de rucola er doorheen. Hak de cashewnoten fijn. De pesto had ik toevallig een paar dagen geleden al gemaakt (volgens deze beschrijving) en bewaar ik gewoon in een potje in de koelkast. Omdat ik de pesto niet meer hoefde te maken, ben ik in totaal slechts 10 minuten aan het koken geweest.

Schep de stamppot op je bord, doe de champignons er op, dan de cashewnoten en top af met een paar flatsen pesto. Vet fucking heerlijk. Echt, dit was suuuuuper lekker, zag er vrij mooi uit, was héél simpel te maken en is gewoon in één woord: GEWELDIG (;-):D). Dus, aanrader!

Wat is jouw lieverlingsstamppot?

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:25 reacties

Danielle -

Heerlijk! Ik heb mijn eigen variant ervan gemaakt: zoete aardappel ipv gewone, pesto weggelaten, en wat creme fraiche toegevoegd. Heerlijk en goedkoop en super gezond!

Amanda Meijer -

Ik heb hem net gemaakt en gegeten.
Ik vond hem eerlijk gezegd niet super lekker..
De pesto verpestte het eigenlijk een beetje denk ik (ik had er niet teveel op gedaan)
Maar misschien is de pesto zelf gewoon niet zo lekker (AH merk)
Jammer, maar de combi champignons, cashewnoten,rucola en puree (en spekjes, die had ik toegevoegd) vond ik super!

leonie -

Haha wat jammer! Het zal waarschijnlijk lekkerder zijn met zelfgemaakte pesto!

Yamina Mens -

Ik heb het voorgeschoteld aan mijn ouders, complimenten!
Beide vonden ze het erg lekker, terwijl mijn vader zo'n type is 'Wat de boer niet kent, vreet hij niet', en mijn moeder houdt totaal niet van aardappels!
Thanks, deze houden we er zeker in

Chloë Melk -

Vanavond lekker met mijn moeder gegeten!! Super lekker 🙂

leonie -

Super leuk om te lezen dames!

Anoniem -

Nu aan het eten: errrrrrug lekker! Heb er wel spekjes bij door gedaan, ook echt een aanrader 🙂

Anoniem -

zonde om aanmaak pakjes te gebruiken.. verder lijkt het me een lekker recept!

leonie -

haha ja het kan natuurlijk ook zonder pakje 😉

Anoniem -

Ik ga hem van het weekend proberen, ben super benieuwd!

leonie -

Lekker, hoe was het?

leonie -

oeeeh klinkt ook goed!

Marloes -

Klinkt goed!! Wat voor zakjes aanmaak aardappelpureegebruik jij? Ik had laatst de budgettopper van de c1000 en vond ik echt te smerig brrr

leonie -

Die van Maggi of Ah eigen merk.

liefsannebelle -

Variaties op stamppot kan ik altijd wel waarderen 🙂

Red Sonja -

Wouw, dit klinkt écht heel goed!

leonie -

is het ook 😀

cheyenne -

oef, ik heb deze winter helemaal geen stamppot gegeten! volgende week ga ik deze zeker maken 😀
xo, cheyenne

leonie -

Het is winter! Let's do this!

leonie -

Jeeeeeeej primeur!! 😀 laat je weten hoe het was?

Anoniem -

Wow dit lijkt me lekker, ik zal het ergens deze week proberen! Dit wordt mn eerste recept van je blog! 😀

leonie -

En en en?

Reageer ook