Vega: Rucolastamppot met champignons, cashewnoten en pesto

Goedenavond! Whauw, wat heb ik gisteravond lekker gegeten. Echt héérlijk. Het was natuurlijk vega-maandag vandaag en ik moest een beetje snel eten (en bloggen) omdat ik binnen no-time vertrok richting bar Maxwell, voor weer een pubquiz. Dus ik had weinig tijd en besloot daarom een stamppotje te eten. Heel lekker en heel makkelijk (omdat ik ‘t altijd maak met aanmaak aardappelpuree, haha quilty). Ik experimenteerde met rucola, champignons, pesto en cashewnoten en at werkelijkwaar VERRUKKELIJK. Dus lees door!

Nodig voor één persoon: 1 zakje aanmaak aardappelpuree (of 2 aardappels, wat melk en eventueel een rauw ei) – 2 handjes rucola – 1 klein handje cashewnoten – 2 theelepels (zelfgemaakte) pesto – 200gr champignons


Snij de champignons in vieren en bak deze in roomboter of bak & braad lekker bruin (in zo’n 5 minuutjes). Maak stamppot door kokend water te mengen met de aardappelpuree en roer de rucola er doorheen. Hak de cashewnoten fijn. De pesto had ik toevallig een paar dagen geleden al gemaakt (volgens deze beschrijving) en bewaar ik gewoon in een potje in de koelkast. Omdat ik de pesto niet meer hoefde te maken, ben ik in totaal slechts 10 minuten aan het koken geweest.

Schep de stamppot op je bord, doe de champignons er op, dan de cashewnoten en top af met een paar flatsen pesto. Vet fucking heerlijk. Echt, dit was suuuuuper lekker, zag er vrij mooi uit, was héél simpel te maken en is gewoon in één woord: GEWELDIG (;-):D). Dus, aanrader!

Wat is jouw lieverlingsstamppot?

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


25 reacties op “Vega: Rucolastamppot met champignons, cashewnoten en pesto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *