Zelf pizzaatjes maken met de Pizarette!

Hoi allemaal. Nou, hier dan mijn blogje over donderdagavond en het was wéér #pizzanight. Maar wel in een hele andere vorm dan woensdag. Ik ging donderdag eten bij een vriendin, met een andere vriendin en we zouden ’s avonds gaan schaatsen op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Super leuk! Alleen was het weer te gaar voor woorden en dus besloten we, toen inmiddels ook de wijn op tafel stond, dat we helemaal niet meer gingen schaatsen. Maar we gingen wel pizza’s maken, en wél met een een pizzarette. Ken je dat? Dat is een pizza-oventje die je op tafel zet waarbij je een soort van gaat gourmetten. Super gezellig.

De vriendin waarbij we gingen eten had als voorbereiding al wat dingetjes klaargezet: bolletjes mozzarella, een schaaltje kaas, wat gesneden tomaatjes, wat Italiaanse wokgroentes, tomatensaus en kleine pizzabodems. Die ze zelf had gekneed. Je gaat dan aan tafel je minipizza beleggen met alles wat je lekker vindt, en dan zet je ‘m in het oventje, de pizzarette, die op tafel staat. Na zo’n 10 minuutjes is de pizza klaar. De bodem wordt gewoon knapperig en goed en het beleg verbrandt niet. Ik vond het verbazingwekkend goed gaan!

Het leuke van zo’n pizzarette vind ik dat je oneindig kan variëren in het beleg; ideaal dat je gewoon al je lieverlingspizza’s tegelijkertijd klaar kan maken. Stel dat je vier van die minipizz’s eet, dan kun je gewoon een pizza parma, een pizza hawaii, vierkazenpizza én quatro stagioni maken. Te ideaal. 😀

Ik heb zelf geen pizzarette maar vond het wel een cool ding. Helemaal voor etentjes ofzo, als je met meerdere mensen gaat eten en niet wil gourmetten. Ik vond het leuk! 😀

Heb jij wel eens met een pizzarette gegeten?

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


27 reacties op “Zelf pizzaatjes maken met de Pizarette!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *