Hoi allemaal. Nou, hier dan mijn blogje over donderdagavond en het was wéér #pizzanight. Maar wel in een hele andere vorm dan woensdag. Ik ging donderdag eten bij een vriendin, met een andere vriendin en we zouden ‘s avonds gaan schaatsen op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Super leuk! Alleen was het weer te gaar voor woorden en dus besloten we, toen inmiddels ook de wijn op tafel stond, dat we helemaal niet meer gingen schaatsen. Maar we gingen wel pizza’s maken, en wél met een een pizzarette. Ken je dat? Dat is een pizza-oventje die je op tafel zet waarbij je een soort van gaat gourmetten. Super gezellig.
De vriendin waarbij we gingen eten had als voorbereiding al wat dingetjes klaargezet: bolletjes mozzarella, een schaaltje kaas, wat gesneden tomaatjes, wat Italiaanse wokgroentes, tomatensaus en kleine pizzabodems. Die ze zelf had gekneed. Je gaat dan aan tafel je minipizza beleggen met alles wat je lekker vindt, en dan zet je ‘m in het oventje, de pizzarette, die op tafel staat. Na zo’n 10 minuutjes is de pizza klaar. De bodem wordt gewoon knapperig en goed en het beleg verbrandt niet. Ik vond het verbazingwekkend goed gaan!
Het leuke van zo’n pizzarette vind ik dat je oneindig kan variëren in het beleg; ideaal dat je gewoon al je lieverlingspizza’s tegelijkertijd klaar kan maken. Stel dat je vier van die minipizz’s eet, dan kun je gewoon een pizza parma, een pizza hawaii, vierkazenpizza én quatro stagioni maken. Te ideaal. 😀
Ik heb zelf geen pizzarette maar vond het wel een cool ding. Helemaal voor etentjes ofzo, als je met meerdere mensen gaat eten en niet wil gourmetten. Ik vond het leuk! 😀
Heb jij wel eens met een pizzarette gegeten?
VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+ | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!
Misschien vind je dit ook lekker:
Denise zegt:
Even een tip zodat je huis niet blauw staat evt na het gourmetten , als je een pannetje over heb doe daar wat natuur azijn in vul het telkens bij voordat het gaat droogkoken en je heb geen stank meer in huis/ neutraliseert de geur namelijk
Suranga zegt:
Niks aan de hand wij hebben. Een iets duurdere maar dan kan je op de bovenkant ook gourmetten en zitten ook pannetjes gebruiken 3 in 1 vet cool
zal ik een pizzarette kopen? zegt:
Jaaa, ik zit nu echt te denken om deze voor sint/kerst aan te schaffen. Laatst een keer gedaan en veel lekkerder dan gourmetten haha. Maar het is ook wel weer 70 euro voor zo’n ding, voor iets wat je maar paar keer per jaar gebruikt.. maar het is wel super gezellig. Ik zit nog in dubio, maar door dit gezellige artikel denk ik ja:)
Iris Overgaauw zegt:
Ah ja ik zag het staan in het krantje van de blokker geloof ik. Ik dacht ook nog, wat ontzettend leuk! En het werkt dus ook nog?! Misschien ook maar voor eens gaan sparen!:)
leonie zegt:
Yes, heel leuk en lekker!
Janick zegt:
Lekker en leuk! Trouwens, nog eventjes een tip: als pizzabodem kun je ook prima gehalveerde pitabroodjes gebruiken! Scheelt veel tijd en geld.
leonie zegt:
Oeehw at slim!
Yara Merts zegt:
Ik heb hem ook net gekocht! Hij is nu bij de AH in de aanbieding voor een leuk prijsje (25 euro voor 4 personen 🙂 Dus ik ben heel benieuwd! Dit is weer eens een leuk alternatief op gourmetten.
leonie zegt:
chill!
Anoniem zegt:
Het is leuk om te doen! Alweer een aantal jaar geleden dat ik het gedaan heb, maar echt een aanrader!
leonie zegt:
jup!
Rosie zegt:
Jaaaaa dit is zo leuk! Tijdje geleden gedaan met vriendinnen 😀 Wat een plezier en gezelligheid hadden we!
XX
leonie zegt:
jaa nice!
Junita zegt:
Hee Leonie, niet helemaal relevant voor dit blogje, maar ik vroeg me af of er nog een geheim zit achter het zelf pizzadeeg maken. Op jouw aanraden kocht ik die van Koopmans, maar na 2x compleet gefrustreerd te raken van dat stomme deeg, is de motivatie om zelf pizza te maken inmiddels ver te zoeken 😛 De ervaring bij mij was dat het deeg MEGA plakkerig wordt en er is dan echt niets mee te beginnen. Pas na mega veel bloem toevoegen kon ik het een beetje uitrollen tot een bodem, maar alsnog niet echt een succes……….. wat die ik verkeerd?!
Anoniem zegt:
Bij de albert heijn kun je gewoon kant en klaar pizzadeeg kopen in een langwerpige verpakking, dat zit dan een soort rol net zoals wanneer je croissantjes zelf maakt. Deze rol kun je uitrollen zodat je meteen je deeg klaar hebt. in deze verpakking zit ook meteen een potje tomatensaus! Ideaal en heel lekker
leonie zegt:
Die ervaring heb ik ook gehad met Koopmans. Ik voeg nu gewoon minder olie en water toe en dan gaat het altijd goed!
Nika zegt:
Klinkt leuk! Alleen hoe zit het met de stank? Als je gaat gourmetten is meteen je hele huis vet en stinkt het de rest van de week naar gourmet, was dat met die pizzarette ook zo?
Anoniem zegt:
De stank valt reuze mee, je werkt namelijk niet met vet! De eerste keer dat je 'm gebruikt zou die iets kunnen gaan roken maar dat is alles. Het wordt wel erg warm aan tafel en als er dingen van je pizzaatje op de bankplaat in het oventje vallen gaat het wat aanbakken. Maar als je zorgt dat dat niet gebeurt is er weinig aan de hand! 🙂
leonie zegt:
Valt idd reuze mee!
Marieke zegt:
Ik vind dat dus echt heel cool! Ik ga eens kijken of dat duur is.
leonie zegt:
Volgens mij valt 't nog wel mee
Petra zegt:
Het lijkt mij erg leuk om te doen…
leonie zegt:
it is!
liefsannebelle zegt:
Wow, dat is echt leuk. Ik houd altijd van die gezelligheidsetentjes 🙂
leonie zegt:
ja, ik ook!
Karlijn zegt:
Ja, ik heb het met kerst gedaan, vond het heel leuk! Inderdaad weer eens iets anders dan gourmetten 😛
leonie zegt:
precies dat!