Hotspot: Pasta pulled pork en garnalenkoekjes bij The Pool (Amsterdam)

Goedenavond partypeople! Ik ben vanavond uit eten geweest bij het nieuwe restaurant The Pool, in Amsterdam Oost. Dit is het restaurant dat hoort bij The Student Hotel, maar je kunt er ook gewoon los reserveren en dat zou ik absoluut eens doen, als studentje, want het is een toffe plek en absoluut niet duur!

Ik was uitgenodigd om een driegangendiner te komen eten met een vriendinnetje en zo’n uitnodiging laat ik natuurlijk niet aan me voorbij gaan.

Het concept bij The Pool is een beetje shared dining, maar je kunt ook je gewoon een gerecht voor jezelf kiezen. Wij bestelden 3 voorgerechtjes, 1 hoofdgerecht en 2 bijgerechten en 2 toetjes en gingen met 2 foodbaby’s weer naar huis. #foodcoma

Als voorgerecht hadden we brood met humus (5 euro), Iberigo ham-kroketjes met aioli (4 euro) en een koekje van garnalen (5 euro). Van deze ronde waren de koekjes van garnalen de absolute topper. HEEL lekker en echt heel goedkoop. Je zou ook één van de starters als voorgerecht kunnen nemen, dan zit je qua portie ook best goed.

Als hoofdgerecht wilden we de citrus kip met couscous bestellen (geïnspireerd op een recept van Ottolenghi (= een topkok)), maar die hadden ze helaas niet. In plaats daarvan bestelden we de pasta met pulled pork en champignons (11 euro). Erbij bestelden we Libanese frietjes (die had Lianne van focusonfoodies me getipt)(4 euro) en gebakken bloemkool (4 euro).

pool2

De pasta met pulled pork was echt heel lekker. Nu moet ik er bij zeggen dat ik nog nooit pulled pork heb gegeten, maar ik vond dit in ieder geval een heel lekker gerecht.

thepool3

Ook de Libanese frietjes vielen in de smaak; er zit iets van kardemom op waardoor het echt een lekkere smaak heeft. Het deed ons een beetje denken aan frietjes met speculaaskruiden en nu weet ik zeker dat ik dat binnenkort eens ga uitproberen.

De gebakken bloemkool was ook lekker. Ik vond dat er wel wat weinig groente-opties op de kaart stonden; simpele gegrilde groentes waren wellicht lekker geweest. Maar nu hadden we bloemkool en dat was ook wel eens lekker.

Gek genoeg zaten we na deze gerechten eigenlijk al best wel vol. En we hadden echt lekker gegeten!

tepooldesert

Toch bestelden we nog een toetje; Amber ging voor Turkish Delight (omdat de Greek Cheese Cake ook out of stock was) en ik koos Sunny Side Up. Amber kreeg die dikke toren op de foto met een HELE DIKKE laag jam-achtig spul met een bolletje ijs en wat andere dingetjes. Dit was lekker, maar echt véél te veel. Wat ons betreft kan deze portie makkelijk gehalveerd worden en dan heb je nog meer dan genoeg.

Ik bestelde Sunny Side Up, wat een crème brûlée was van chocolade met een soort vanillesaus er overheen en een soort ‘eidooier’ van iets waarvan ik niet kon proeven wat het was. Het zier er uit als advocaat, maar zo vond ik het niet proeven. Anyway; het ziet er dus leuk uit als een soort gebakken eitje, maar heeft verder niet veel met ei te maken. Ik vond het een lekker dessert, maar wel véél te machtig. En niet heel speciaal. Over het voor- en hoofdgerecht waren we echt veel enthousiaster.

De inrichting van restaurant The Pool is heel tof; het zit in het oude Trouw-gebouw en het interieur is geïnspireerd op een zwembad. Ik vond het echt een mooie plek. Wat ik wel jammer en een klein beetje irritant vond, was dat het personeel Engels tegen je praat (omdat The Student Hotel heel Internationaal is, begrijpelijk dus wel).

Het leukste aan restaurant The Pool vonden wij de prijs (hoofdgerecht voor 11 euro en dan heb je écht genoeg) en het feit dat hier eens andere dingen op de kaart staan dan alle andere hippe tentjes van Amsterdam.

Voor studenten vind ik The Pool absoluut een aanrader. Het is gewoon echt een leuke plek met lekker eten. Niet extreem culinairgeweldigfantastisch, maar meer dan een prima daghap en dan voor echt een hele goede prijs. Overigens was de wijn ook goed! Dus; een geslaagde avond.

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

5 reacties op “Hotspot: Pasta pulled pork en garnalenkoekjes bij The Pool (Amsterdam)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *