Leonie’s week 15: op vakantie op Ibiza!

omslag_15Hoi allemaal! Het is maandagochtend en ik ben net weer terug in Amsterdam. De afgelopen week heb ik echt een ver-ruk-kelijke vakantie op Ibiza gehad en ik wil jullie er dolgraag over vertellen. Ibiza is namelijk echt ontzettend knettergeweldig. En ik heb nu al heimwee. Claartje en ik hadden het gevoel alsof we drie weken weg zijn geweest en we hebben echt best wel veel gedaan. Waarover ik je nu een soort van kort en krachtig ga proberen te vertellen. Maar dat gaat natuurlijk nooit lukken. LET’S GO!

Er komen trouwens ook nog hotspot-artikelen online, zodat als je ooit zelf naar Ibiza gaat, je makkelijk kan terugzoeken waar je echt naartoe moet voor lunch/diner/strand. Maar eerst maar eens onze belevenissen op chronologische volgorde. Vamos!

Maandag: Hotspot Passion Café, gratis Cava in ruil voor een foto en een burger bij Prince
We begonnen maandag met een flinke wandeling door Ibiza stad, onderweg naar Passion Café. Dit café hadden we getipt gekregen van verschillende mensen (dank!) en zou een top plek zijn voor ontbijt. We waren alleen zo lang aan het wandelen (compleet mijn schuld, dan moet je maar niet gaan hiken met een oma) dat we er pas om 10 over 1 aankwamen en het ontbijt tot 1 uur geserveerd werd. Bitchez.

Passion Café is hip en healthy; niet per se mijn plek om naartoe te gaan, maar ik heb toch smakelijk van mijn quinoa-bowl gegeten. Daarna hebben Claar en ik er nog even gewerkt voor onze blogs en toen gingen we op naar de volgende locatie!

1

We namen de taxi richting Ushuaia om daar eens een kijkje te nemen; dit is dé spot op Ibiza voor een party, maar wij gingen er naartoe om er lekker verder te werken. Het was alleen niet open, hahaha. April is eigenlijk net te vroeg om naar Ibiza te gaan want heel veel restaurants en clubs zijn gewoon nog in aanbouw. Bummer! Maar, helemaal niet erg. We vervolgden onze tour te voet over het strand en kwamen zo uit bij Pago Pago, een beachbar met fan-tas-tische bedden.

Schermafbeelding 2016-04-18 om 13.10.59

Op zo’n vierkant wit bed met stellage er omheen en witte gordijntjes wapperend in het vriendelijke zomerbriesje, streken we neer in onze matching bikini’s (niet gepland overigens). De ober kwam al gauw naar ons toe om ons niet alleen van de menu- en drankkaart te voorzien, maar ook om te vragen of hij een foto van ons mocht maken voor de baas, die een paar meter verderop stond toe te kijken. Vonden Claartje en ik prima (haha zo erg) en even later kwam de ober terug met een flesje Cava “with compliments of the boss”. Dat lang & blond zijn is toch nog ergens goed voor.

Op het strandbedje lagen we een paar uur keihard te chillen, eten en drinken. Onze maandag was zo slecht nog niet.

2

‘s Avonds aten we een hapje bij een restaurant aan het water (niet echt noemenswaardig) en met een coffee to go liepen we terug naar ons hotel.

IMG_1804

Dinsdag: Shoppen, twee hotspots en een geweldig strand (mét massage) 
We checkten vanochtend uit bij Appartementos Panoramic in Ibiza stad en vertrokken ‘s middags naar ons Airbnb huis in San Antoni. Maar eerst ontbijtten we lopend door Ibiza stad een heerlijk volkoren croissantje van Es Repos (hotspot onder locals in het centrum van Ibiza stad) en gingen we winkelen. Dat winkelen viel een klein beetje tegen; we konden in Ibiza stad niet echt een duidelijk centrum of een duidelijke winkelroute vinden…

Schermafbeelding 2016-04-18 om 13.10.48
Op iedere reis die ik maak koop in een sierraad (meestal een ring) als aandenken!

Aan het begin van de middag dronken we een kop koffie bij Santa Rita, een absolute hotspot in het oude centrum van Ibiza. Ik bestelde er nog Pan con Tomate (ben ik fan van) en we chillden ‘m heerlijk in het zonnetje.

pancontomate

Daarna gingen we naar San Antonio, dat is de grote stad aan de andere kant van het eiland (westkust). Hier lunchten we bij Mercedes, een absolute hotspot in de haven waar we gru-we-lijk lekker aten. Daarna gingen we naar ons gekke Airbnb-huisje en trokken we in bij een gek kattenvrouwtje op de zevende verdieping met dakterras en jacuzzi. PRIMA!

lunchmercedes

Eenmaal gesetteld reden we naar een strandje in de buurt waar we goede verhalen over hadden gehoord: Cala Bassa. En man, wat een goed strand is dit zeg! Felblauw water, een knetterwit strand, een prachtige baai, een beachclub met echte Ibiza-deuntjes en heel rustig. HEERLIJK!

IMG_1941

Ik liet me masseren (á 40 euro voor een halfuur, ai) met een uitzicht over de baai en vond het er geweldig. Man o man, ik denk dat dit het leven is; onze vakantiehashtag was geboren #ikdenkdatditdelevenis.

Schermafbeelding 2016-04-18 om 13.10.39

‘s Avonds aten we een makkelijk hapje in het centrum van San Antoni, wat overigens best een leuk centrum is.

fotoeten

Woensdag: Hippy market, lunchen op het strand en eten bij de beste zonsondergang van Ibiza
We begonnen onze woensdag met een autorit naar de andere kant van het eiland om de Hippy Market Punta Arabi te bezoeken. Hier nuttigden we even een vet vieze croissant (mijn hemel, het zou verboden moeten worden, zo vies) en struinden we even over de markt. We vonden het allebei niet heel ontzettend geweldig, dus ik zou niet per se aanraden om hier naartoe te gaan als je op Ibiza bent…

Schermafbeelding 2016-04-18 om 13.10.29

Mocht je wel gaan vergeet dan niet om contact geld mee te nemen! Dit waren wij wel vergeten en de ATM om de hoek van de markt stond uit (hoe bedenk je het), waardoor we uiteindelijk met een zweverige stenenverkoper (je weet wel; van die afschuwelijke glimmende stenen met ‘magische krachten’) moesten onderhandelen over de commissie om bij hem geld te pinnen. Hij had een pinautomaat en we mochten 100 euro bij hem pinnen en dan zou hij ons 90 euro geven. Nouja; prima meneer. Wij hadden cash en kochten een paar leuke dingetjes 🙂

IMG_1902

Daarna reden we via het strandje Cala Martina, waar we neerstreken voor een verrassend lekkere lunch bij Ristorante Martina, door naar Cala Bassa, dat strand van gisteren waar we verliefd op waren geworden.

IMG_1503

IMG_1926

IMG_1910

Schermafbeelding 2016-04-18 om 13.26.20
Dit is héél raar; toen ik op Google Maps probeerde terug te zoeken hoe het strandje heet waar we zaten (Cala Martina), stond deze foto daar opeens. Die heeft gewoon random iemand gemaakt en geplaatst. HALLO DAT BEN IK?!

Bij Cala Bassa chillden we de rest van de middag op een strandbedje (á 20 euro p.p.) met wijn en een leuke Fransman van 1.40m (ongeveer) die ons wilde versieren.

Schermafbeelding 2016-04-18 om 13.26.59

Schermafbeelding 2016-04-18 om 13.09.48
Ja, ik ging me omkleden om dit te toffe nieuwe badpak op de foto te zetten. Schaamteloos.

‘s Avonds reden we van Cala Bassa door naar Sunset Ashram; dit is een restaurant dat we van veel mensen getipt hadden gekregen omdat je hier de mooiste sunset van Ibiza kunt zien. En inderdaad zeg; prach-tig. We aten een hapje bij het restaurant Sunset Ashram en genoten van het mooie uitzicht <3.

IMG_1955

IMG_1514
Freaking lekker eten MET EEN VIEW!

Donderdag: Video’s opnemen in ons Airbnb-keukentje, een magische rots, het tofste restaurant van Ibiza en KEIHARD STAPPEN
Donderdag was wel echt een TOP-dag; we begonnen de dag met video’s opnemen in ons Airbnb-keukentje, die echt suuuper mooi was op film en waarin het kattenvrouwtje ook nog even langs komt. Die snapte natuurlijk niks van wat wij aan het doen waren, maar vond het ook wel gewoon prima, geloof ik.

Schermafbeelding 2016-04-18 om 13.27.53

Schermafbeelding 2016-04-18 om 13.28.00

Schermafbeelding 2016-04-18 om 12.52.07
Ontmoet het kattenvrouwtje!

Na het filmen gingen we naar Caja D’Hort. Dit is een strand met een magische rots die ervoor in het water ligt. Je komt er via een toffe route door de bergen (je had gelijk Wouter; thanks voor de tip!). Het strand zelf vonden wij niet heel impressive, maar inmiddels waren we een klein beetje verwend misschien.

IMG_2011

IMG_1994

Schermafbeelding 2016-04-18 om 13.10.12

Na het strandbezoek gingen we via thuis door naar restaurant La Paloma. Dit is absoluut het tofste restaurant van Ibiza. Van wat wij hebben gezien tenminste. Het is een Italiaans restaurant in the middle of nowhere in een dorpje midden op Ibiza. Ze maken er zelf mozzarella en heel erg lekker eten. Echt echt echt een aanrader!

paloma

Na la Paloma gingen we terug naar ons appartement om ons om te kleden voor een avondje stappen. Om 12 uur kwamen we aan bij PACHA waar we de tijd van ons leeeeven hadden. We betaalden 40 euro p.p. om binnen te komen (niet aan denken), maar hadden er echt een veel te toffe avond. Ik had niet gedacht dat Pacha echt iets voor mij zou zijn, ik had een klein beetje een Cherso-gevoel van te voren en was ietwat sceptisch over de muziek die er gedraaid zou worden (lees: techno). Maar het was te gek!

IMG_2066

IMG_2067

Claar en ik hadden onszelf als doel gesteld dat we bij een VIP-tafel aan wilden sluiten; dit zou betekenen dat we de hele avond gratis drank zouden krijgen. We zijn lang en blond dus dit zou moeten lukken, toch? Heel erg natuurlijk, maar goed; je mag af en toe best gebruik maken van je vrouwelijkheid, toch? 😀

IMG_2062
Je ziet het niet echt maar hier staan we met een stuk of 6 Singaporeanen (?!) op de foto haha

Na een halfuurtje had Claar het voor elkaar en mochten we bij een vriendengroep (later bleek: billionairs :O) uit Singapore aansluiten. We dansten alsof ons leven er vanaf hing, dronken (gratis) whisky en zijn van 12 tot 5 non stop uit ons dak gegaan. Wat. Een. Geweldige. Avond. En dit is dus echt goed nieuws, want dat betekent dat ik óók op dance/techno helemaal los kan gaan. Dat biedt mógelijkheden voor de komende zomer in Amsterdam, woehoeee!

Vrijdag: SUPpen, uitbrakken op het strand en eten bij La Bodega
Vrijdag moesten we alweer vroeg uit de veren, want we hadden een reservering gemaakt om te gaan SUPpen op zee! Met SUP Ibiza vertrokken we om 11 uur (oké, 12 uur omdat wij veel te laat waren #pacha) naar het noorden van Ibiza en gingen we bij Caja Xarraca het water op. 2,5 uur lang SUPten we over het mooiste helderblauwe water, bést wel diep, maar zo helder dat je echt naar de bodem kon kijken. We SUPten door caves, over een stuk open zee (waar met een beetje geluk dolfijnen onder je board heen zwemmen!!!) en het was echt heel heel heel erg fantastisch. In het laagseizoen betaal je ook maar 25 euro per persoon voor zo’n 2,5 uur durende SUP-trip. Wij vonden het echt heel erg tof. SUP Ibiza is absoluut een aanrader!

IMG_2077

Schermafbeelding 2016-04-18 om 13.09.28

12967309_1187219427963135_8823191581982614670_o

13002616_1187219224629822_4857148994851351542_o

13055800_1187219567963121_7379052377858864099_o

Daarna waren we natuurlijk knetterbrak (daarvoor ook al, maar dat vergeet je even op het water) en streken we neer voor een lunch bij het enige restaurant op dit stukje strand. We aten Spaanse omelet, brood met aioli en meloen met ham voor het LEVEN. Damnnn, wat een honger en wat een behoefte aan smaakvol eten hadden we.

IMG_1625

Daarna reden we terug naar een strandje in de buurt van San Antoni, Caja de Garcia, waar we heerlijk een dutje deden. Ook dit strand was echt weer prachtig en super rustig. Wat een leven!

‘s Avonds gingen we eten bij La Bodega, in Ibiza stad. Dit scheen een restaurant te zijn waar topkok Sergio Hermans graag komt, maar ik kan het me niet voorstellen. Het was een gezellige tapasbar en het was er echt heel druk met locals, maar ik vond het nou niet extreem geweldig of uitzonderlijk gezellig. Gewoon een prima tentje…

‘s Avonds wilden we nog gaan stappen bij Sankeys (waar Claartje gastenlijstplekken had geregeld op het feestje afgelopen zondag), maar die club bleek nog gesloten (RAAR) en toen reden we met de taxi terug naar San Antoni. Dan maar op tijd naar bed op onze laatste avond. Ik was eerlijk gezegd nog steeds knetterbrak van Pacha, dus ik vond het wel mooi geweest.

Zaterdag: Amante, de beste beachclub van Ibiza
Zaterdag was onze laatste dag. We pakten onze spullen in en reden naar beachclub Amante. Die was de dag ervoor geopend en hadden we wederom getipt gekregen van veel vrienden.

Bij Amante hielden we eerst nog even een fotoshoot met onze huurauto, omdat we die afspraak hadden gemaakt met Sunnycars, van wie we de auto gratis mochten gebruiken een week (alleen maar liefde voor het bloggersleven). Hierdoor hebben we alle mooie plekjes van het eiland gezien. Chill!

IMG_1631

Daarna streken we neer bij de mooiste beachclub van Ibiza. In een afgelegen baai (die prachtig is) vind je deze beachclub. We huurden bedjes (á 30 euro per bedje, aaaah) en hebben hier de hele middag liggen bakken, eten en drinken. Pfff, wat lekker. Lekker muziekje op de achtergrond; TOP!

Schermafbeelding 2016-04-18 om 13.09.40

bechcblub

burrata

Om 5 uur sjeesden we terug naar het vliegveld en stapten we om 8 uur in ons vliegtuig terug naar een regenachtig Amsterdam. The minute dat de voet aan de grond zetten in Amsterdam hadden we heimwee. We hadden het gevoel dat we drie weken weg waren geweest en vonden elke minuut geweldig. Ibiza is echt een hele hele hele mooie plek op aarde. Op slechts 2 uur vliegen van Amsterdam.

Omdat wij in het laagseizoen gingen waren er nog veel dingen dicht, maar dit was niet héél erg. Het was nog lekker rustig op het eiland en dat is ook wel echt heel chill. Bovendien waren de tickets nu echt nog heel goedkoop.

In totaal heb ik 850 euro uitgegeven aan dit weekje Ibiza; inclusief vlucht, verblijf, shoppen & eten. Alleen de huurauto kregen we gratis, maar ik raad wel echt aan om een huurauto te nemen op Ibiza, dan kom je nog eens ergens (al die toffe strandjes hadden we anders niet gezien).

Voor die 850 euro hebben wij ook wel echt heel riant geleefd; we gingen iedere avond uit eten, hebben de taxi gepakt waar nodig, hebben nooit moeilijk gedaan over dure bedjes of dure cocktails. Ibiza is ook absoluut goedkoper te doen hoor, maar wij hadden even zin om het er compleet van te nemen. En dan valt 100 euro per dag nog best een soort van mee…

IBIZA is geweldig. Je móet er naartoe. 😀

Schermafbeelding 2016-04-18 om 13.10.00

Oh en zondag lag ik de hele dag op de bank. Totaaaaaaal kapot van een lesje bodybalance ‘s ochtends. 😀

Tot zo ver mijn week. De komende week ben ik dan écht fulltime blogger en het wordt DRUK! Vandaag heb ik nog een afspraak bij AH en moet ik twee advertorials schrijven. En vanavond ga ik uit eten. Verder heb ik deze week nog afspraken in Den Haag, Amstelveen en Venray, ga ik naar twee concerten (alleen ja; ik heb nog steeds geen boyfriend gevonden die met me mee wil:P), en heb ik einde van de week een interview in Hilversummmm! Stay tuned!

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

17 reacties op “Leonie’s week 15: op vakantie op Ibiza!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *