Couscous met garnalen, asperges, doperwten, mozzarella en tomaat

couscous_garnalen_asperges_doperwten_tomaatHi there! Yay, eindelijk weer een recept online! Gisteravond heb ik voor het eerst sinds ik op mezelf woon (=8 jaar) doperwten klaargemaakt. Op Ibiza had ik een risotto gegeten met doperwten er in en opeens had ik het een soort van te pakken; ik had behoefte aan doperwten. Dus, aan de slag!

Nodig voor één persoon: couscous (hoeveelheid gokken) – een paar grote garnalen (uit de vriezer zijn ze goedkoper!) – stuk of 20 groene aspergetips – 10 cherrytomaatjes – 1/2 bol mozzarella – handje veldsla – 1/4 pot doperwten (dat de bodem van een klein pannetje net bedekt is)

Laat de couscous wellen in dezelfde hoeveelheid kokend water als couscous( 75 gr = 75 ml). Verwarm de doperwten in een pannetje met water (eigen vocht vind ik vies want ik hou niet van eten uit een pot, bah). Grill de aspergetips in een grillpan met olijfolie tot ze een beetje verkleuren. Bak daarna de garnalen in de grilpan tot ze roze kleuren en als ze dat al zijn, dan totdat ze een klein beetje gegrild zijn (hoeft maar kort; een minuut of 2).

Meng de couscous met de doperwten. Doe veldsla op je bord en verdeel daar couscous over. Verdeel er gehalveerde cherrytomaatjes over, de garnalen en top af met de aspergetips. Leg er een halve bol mozzarella bij en giet er een scheutje olijfolie en wat peper & zout over. KLAAR!

Makkelijk en best wel echt smakelijk. Ik had nog nooit couscous met garnalen gemaakt en vond de combinatie eigenlijk wel lekker. Ook de doperwtjes vielen goed in de smaak. Het was niet een suuuuper spectaculaire speciale maaltijd, maar het was wel meer dan prima. Ik ben benieuwd of jou het wat lijkt….

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

6 reacties op “Couscous met garnalen, asperges, doperwten, mozzarella en tomaat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *