Couscous met komkommer, sla, tomaat, walnoten en rozijnen

couscous_tomaat_komkommer_rozijnen_walnoten_olijfolie
Hoi! Vandaag heb ik een rete simpel recept voor hele basic couscous voor jullie. Ik ben niet helemaal lekker en mijn eetlust is vrijwel nihil (vandaar die ene aardappel gisteravond ;-)), maar ik moet toch eten en dus maakte ik een couscoussalade voor lunch. Zo krijg ik toch nog wat groentes binnen en eet ik tenminste íets. Op naar de tijd dat ik weer trek heb in kapsalons en flinke pasta’s. Maar nu eerst basic couscous.

Nodig voor één persoon: Couscous – paar blaadjes sla – 5 cm komkommer – 5 cherrytomaatjes – 1 eetlepel rozijnen – 1 eetlepel walnoten – beetje olijfolie

Schenk dezelfde hoeveelheid kokend water op de couscous en laat wellen. Snijd de groentes in stukjes en doe op je bord. Serveer de couscous (na 3 minuutjes wellen) op de salade en top af met walnoten, rozijnen, een scheutje olijfolie en wat peper & zout. Klaar!

Simpel en ietwat saai, maar het is een mooie basic couscous waar je zelf ook nog van alles aan toe kunt voegen. Denk aan feta, gedroogd fruit, andere nootjes, gegrilde groentes, etc! Enjoy!

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *