Gekruide kippenbouten met aardappels en broccoli

pasen_kip_broccoli_aardappelenHallo daar! Vrolijk Pasen! Hoe heeft iedereen het? Intens actief paaseieren aan het zoeken? Ik chill ‘m keihard bij mijn ouders in Assen. Ik heb nog geen ei gegeten of gezocht en heb vandaag letterlijk alleen nog maar in bad geleden en mijn oma bezocht. Verder niks. Maar dat is prima, want het is zondag en ik ben bij mijn ouders. Morgen nog een dagje vrij en daarna bíjna beginnen aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven.

Maar even terug naar vanavond; ik at bij mijn ouders en mijn vader had gekookt. De gekookte aardappels en broccoli zijn wellicht niet intens interessant, maar die kíp die je op de foto ziet; oeffff, wat lekker. En heel makkelijk zelf thuis na te maken…

Nodig voor 4 kippenbouten: 4 kippenbouten – 2 eetlepels kipkruiden – 1 eetlepel rozemarijn – 1 eetlepel tijm – 1 klontje boter – olijfolie – 2 glazen witte wijn

Kruid de kippenbouten met alle kruiden aan beide kanten. Vet de ovenschaal in met boter of olijfolie en verwarm de oven voor tot 175C. Leg de kippenbouten in de ovenschaal met het vel naar boven (je gaat ze niet keren). Verdeel er een paar plakjes boter over. Laat de kip ongeveer 35 minuten garen op 175C. Smeer dan wat van het braadvocht over de kip en zet dan weer 15 minuutjes op 175C in de oven. Voeg dan twee glazen wijn toe, zodat de kip daar verder in kan garen en zet de oven op 240C (liefst grillstand) voor nog 15 minuten. Smeer er af en toe nog wat braadvocht over. KLAAR!

Optie: je kunt er nog een sausje bij maken van het braadvocht, gemengd met een beetje melk en allesbinder!

Het kippenvlees is op deze manier super mals, maar wel met een knapperig korstje. En de smaak, met al deze kruiden, was echt TOP. Man, ik heb zoooo lekker gegeten. Zo basic en simpel, maar zo lekker. Aanrader!

Wat stond er Eerste Paasdag bij jou op tafel?

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

2 reacties op “Gekruide kippenbouten met aardappels en broccoli

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *