Courgetti met truffelsaus, paddenstoelen en Parmezaanse kaas

spirelliHoi allemaal! Live vanuit de trein probeer ik een blog te typen over mijn avondeten van vanavond. Ik doe een poging, want zoals jullie allemaal weten is de Wifi in de trein dramatisch. Maar! Het is er, dus ik kan tenminste een poging doen. Goed. Over tot de orde van de dag.

Vandaag at ik voor het eerst in mijn leven echt goeie courgetti. Courgetti? Ja, courgetti. Dat is spaghetti gemaakt van een courgette. Ik heb al vaker recepten gemaakt waarbij ik de pasta verving door courgette, maar sinds mijn verjaardag heb ik nu ein-de-lijk een spirelli en nu kan ik dus eindelijk fatsoenlijke spaghettislierten maken.

Nooit van een spirelli gehoord? HET IS FANTASTISCH. Het is een soort buis-vormig keukending waar je je courgette doorheen haalt en dan rasp je er een soort spaghettislierten van. Dit levert je niet alleen een magere variant van pasta op (ok, het heeft niets met pasta te maken, alleen de vorm is hetzelfde), het is vooral echt INTENS leuk om te doen. Echt, ik heb een nieuwe hobby.

Met de spirelli maakte ik vervolgens een pasta klaar die toch wel vrij aardig te pruimen was. Benieuwd? Let’s cook!

Nodig voor één persoon: 1/2 courgette – 1/2 pakje seizoenspaddenstoelen (sowieso verkrijgbaar bij Dirk en AH, bevat oesterzwammen, kastanjechampignons en nog een of andere oranje paddenstoel) – Bertolli pastasaus uit zak in de smaak Truffel – Parmezaanse kaas

Snijd de paddenstoelen in grove stukken en bak in olie in de pan. In een minuut of 5 zijn ze wel redelijk mooi aangebakken. Voeg dan de courgetti toe. Oh, die heb je dus al gemaakt door de courgette in dunne reepjes te maken met je spirelli of met een mes (maar dat is intens kut en de spirelli is je nieuwe hobby). Bak de courgette 2 minuutjes mee op hoog vuur. Voeg dan een scheutje van de truffelsaus toe. Ik deed er echt maar heel weinig bij. Laat dit even warm worden.

Doe de courgetti met paddenstoelen en saus in een kommetje en serveer er parmezaanse kaas overheen. Eventueel nog wat verse peterselie, want dat staat mooi. Top af met peper & zout en eet smakelijk!

Een hele lekkere lichte maaltijd die veel te duur is voor het moment van de maand (hallo salaris, komt u maar), maar ik vond dat ik ‘m compleet verdiend had, dus. Ik heb genoten! En draait het leven daar niet om? Yes sir!

Psssst: dit is geen gesponsorde blogpost, maar ik kan me heel goed voorstellen dat jij nu ook een spirelli wil hebben (al is het maar uit overwegingen voor een nieuwe hobby). Dat kan; bestel ‘m hierrrr bij Bol.com. Dit is exact degene die ik ook heb :). VEEL PLEZIER :D.

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

6 reacties op “Courgetti met truffelsaus, paddenstoelen en Parmezaanse kaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *