Vegan tussendoortje: gebakken appeltjes met noten, kaneel en suiker

Hey you! Onlangs ontdekte ik een lekker vegan tussendoortje en hoewel het niet baanbrekend is, wilde ik het recept toch even delen op mijn blog. Vooral omdat dit niet iets is wat je heel snel zelf bedenkt om te maken, terwijl je de ingrediënten best al wel eens in huis zou kunnen hebben. En nu we met zo velen thuiswerken, is dit tussendoortje al helemaal chill. Wie o wie heeft er zin in gebakken appeltjes met noten, kaneel en suiker? Let’s appeltaart!

Nodig voor 2 personen:
– 3 zoete appels
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel suiker
– een handje nootjes
– plantaardige boter (bijvoorbeeld deze)

Bereiding
Snijd de appels in grove stukken. Meng in een kom met nootjes, kaneel en suiker. Verwarm een klontje plantaardige boter in een koekenpan en bak het geheel zo’n 10 minuten op middelhoog vuur. Het is lekker als de appeltjes een beetje zacht bakken. Doe er op het laatst nog een snufje zout door en klaar is je vegan tussendoortje. Super simpel, maar wel echt lekker.

vegan tussendoortje

Het smaakt volledig als de vulling van een appeltaart, maar dan een met veel minder werk. Vet chill! Ik vind het een top recept. Gek genoeg vond Jan er niks aan, maar dat is dan jammer voor hem en meer voor Leo, woehoee!

Overigens is deze plantaardige boter echt vrij geweldig. Niet alleen van smaak en romigheid, ook kun je er dus gewoon goed in bakken. Heel bizar en heel fijn voor als je eens een dagje vegan wil eten. Woop woop!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

vegan tussendoortje

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *