Pizza caprese met zongedroogde tomaat en pesto

Hey hey! Een paar weken geleden had ik 4 bolletjes pizzadeeg in de koelkast liggen en dus was het tijd voor lekker veel pizza’s. Ik vind pizza’s fantastisch om te beleggen met random dingen die ik nog in huis heb. Zo belandden er deze keer mozzarella, zongedroogde tomaten, pesto en pijnboompitten op m’n pizza caprese. En dat smaakte me uitstekend. Let’s pizza!

Nodig voor 1 pizza:
– 1x JAN bolletje pizzadeeg uit het koelversschap (dit is incl. saus)
– een paar half zongedroogde tomaten (die van de tapas afdeling)
– 1/2 bol buffelmozzarella
– een paar theelepels groene pesto
– 1 eetlepel pijnboompitten
– beetje verse basilicum of af te toppen

Bereiding
De saus zit al bij het pizzadeeg dus dat is lekker makkelijk. Je haalt het verse bolletje pizzadeeg 10 minuten van te voren uit de koelkast. Verwarm de oven alvast voor tot de hoogste stand (225C is mooi). Rol de pizzabodem dan uit tot een mooie ronde platte bodem en smeer in met saus. Verdeel daar wat pesto, zongedroogte tomaatjes en pijnboompitten oven. Eindig met mozzarella en bak de pizza in 12-15 minuten af in de oven.

Top ‘m als laatste af met wat verse basilicum en klaar is je pizza caprese. Kind kan de was doen!

pizza caprese

Dit is echt zo’n lekker simpel recept. Ik ben best wel fan van die pizzabodems van JAN (#nospon), omdat ze echt heel makkelijk in gebruik zijn en de pizza’s echt lekker worden. Chill recept dus. Ik hoop dat het je smaakt!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

pizza caprese

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *