Salade met halloumi, appel, venkel en avocado

Een hele goede morgen! Ik heb vandaag weer eens een recept voor een salade voor je. Dat is vrij uitzonderlijk want ik eet nooit salades (gisteravond nog), maar vorige week heb ik een salade besteld bij SLA en toen was ik wel weer áán voor salades. En dus flanste ik diezelfde week iets rond lunchtijd in elkaar. Maar niet zomaar iets; ik maakte een salade uit het kookboek van SLA. Het is een receptenboek met makkelijke salades en de variant die ik vandaag hier deel, zou in 15 minuten klaar moeten zijn. Niets van waar natuurlijk, want zoals in alle kookboeken behalve mijn eigen, duurt iets ALTIJD langer dan in een kookboek staat. Ik was er denk ik 30 minuten mee bezig. Maar dan heb je ook wat, want mensen kinderen; wat is dit een gewellllldig recept.

Het recept voor deze salade met flinterdunne palmkool, granny smith, bloedsinaasappel en gebakken halloumi komt dus uit dit kookboek. Ik heb het recept uiteraard iets aangepast naar m’n eigen smaak. Let’s salad!

Nodig voor 2 personen:
– 10 bladeren palmkool (te koop bij bijvoorbeeld de Turkse supermarkt en soms bij AH)*
– 1 sinaasappel
– 1 groene appel
– 1 eetrijpe avocado
– 1 blokje halloumi
– 2 eetlepels maanzaad (dit proef je bijna niet, dus mag je weglaten)
– 1 venkelknol (inclusief de groene pluisjes!)
– een halve basilicumplant
– een halve peterselieplant
– 3 eetlepels witte wijnazijn
– 1 teen knoflook

*Kun je dit niet vinden, dan zou ik normale boerenkool gebruiken.

Oké; ik denk dat we het wel met elkaar eens zijn dat dit vettttt veel ingrediënten zijn en dat het logisch is dat je dit niet in 15 minuutjes gedaan krijgt. Overigens wordt je leven wel écht makkelijker door gebruik te maken van een hakmolen.

Bereiding
Maak als eerste de dressing door de basilicum, peterselie, witte wijn azijn, knoflook en een scheut olijfolie door elkaar te mengen met een hakmolen. Doe hier ook de plukjes in van de venkel. Een soort van; z’n kapsel, hahaha. Je weet wel; die groene plukjes aan zo’n knol. Die kun je dus prima eten!

salade

Doe er een beetje water bij om te verdunnen (2 eetlepels ongeveer) en breng op smaak met peper en zout. Ook kun je er nog wat sap van de sinaasappel aan toevoegen. Zet de dressing apart.

Verder wordt het best een ‘fijne’ salade; je snijd de palmkool, venkel en appel dus best wel klein. De palmkool sneed ik met een mes, maar de appel en venkel deed ik ook in de hakmolen. Dan lijkt het echt geraspt; zo fijn is het.

Snijd de sinaasappel en avocado in blokjes. Meng de palmkool met appel, venkel en blokjes sinaasappel en avocado. Meng hier ook alvast de dressing door én wat maanzaadjes.

Als laatste bak je de halloumi. Ik doe dit tussen mijn contactgrill, maar het kan ook met een scheutje olie in de pan. De halloumi is klaar als hij mooi goudbruin is.

halloumi

Serveer de halloumi on top en eet smakelijk!

salade

En dat mensen, was teringveel werk. Maar zoals ik al schreef; het is het absoluut waard want deze salade is echt heel erg lekker. Echt héél erg lekker. En dat zeg ik niet snel van een salade. Het is jammer dat het zo’n enorme klus is, anders zou ik dit zeker iedere week een keer willen eten. Maar misschien als ik het vaker maak, dat het dan sneller gaat en wel in die 15 minuten lukt… Well. Ik ben benieuwd wat jij er van vindt. Laat je het weten?

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

salade pinterest

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

4 reacties op “Salade met halloumi, appel, venkel en avocado

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *