Leo’s leven 29: de eerste BBQ van het jaar! Ziekenhuis, klussen & meer

Goedemorgen mooie mensen! Welkom op deze zonnige dinsdag! Vandaag praat ik je bij over mijn afgelopen dagen. Het weekend was fantastisch want het weer was geweldig, maar ik kan je nu al vertellen dat ik geen stap buiten de voordeur heb gezet, haha. Hoe dat zit, vertel ik je zo. Verder was ik heerlijk aan het werk – heel eventjes – las ik een geweldig artikel over sexting, gingen we naar het ziekenhuis, hebben Jan en ik verrukkelijk (!!) gebarbecued en praat ik je bij over de twee campagnes waar ik gister aan heb gewerkt. Let’s go!

Vrijdag: Ziekenhuis
Op vrijdagochtend hadden we een afspraak in het ziekenhuis i.v.m. het fertiliteitstraject. De laatste afspraak was alweer een maand geleden en dat voelde heel lang. Nu gingen we naar Rotterdam om mijn behandelplan door te spreken. Op zich weinig nieuwe info – ja wel wat over risico’s enzo, maar hopelijk krijgen we daar niet mee te maken – maar wat me vooral bij bleef was de wachttijd. Jan staat nu op een wachtlijst voor een operatie en zodra hij onder het mes is geweest, mag ik aan de behandeling. Maar daar zit helaas nog wel een wachttijd op. Dus we moeten maar geduld hebben!

Hoewel het een fijn en prettig en chill gesprek was in het ziekenhuis, was ik naderhand toch weer echt kapot. Ik schreef rond lunchtijd nog wel even m’n dagboek en tegelijkertijd kwamen er dakbedekkers kijken naar de lekkage n.a.v. de dikke sneeuw op het dak, maar daarna ben ik lekker op de bank gaan liggen niksen. Dat was alles waar ik behoefte aan had :).

Zaterdag: lekker tuinieren
Op zaterdag was ik vroeg wakker en het was geweldig weer. Ik wilde m’n dagboek nog even publiceren, dus begon de dag met werken vanuit bed. En dat was VERRUKKELIJK. Koffietje erbij, zonnetje op m’n gezicht, Tedmans aan m’n voeteneind. Heerlijk!

Daarna ben ik lekker in huis gaan aanrommelen. De deuren naar de daktuin konden eindelijk weer open. ZO FIJN! En Jan was aan het fietsen met een vriend en zou pas rond 2 uur thuis komen, dus ik had lekker de ochtend voor mezelf.

Ik heb het dakterras opgeruimd en kon het niet laten om al wat planten te snoeien en dode shit weg te halen. Verder zette ik één voet buiten de deur om heel even wat verse bloemen voor in huis en de tuin te halen bij de bloemist om de hoek en daarna ging ik weer lekker naar huis.

Thuis kleedde ik het dakterras gezellig aan met wat narcissen en daarna was het tijd om buiten te klussen. Hoewel ik ook nog een en ander aan de trap moest schuren en alle deuren en kozijnen op de bovenverdieping nog moest verven, ging ik aan de slag met de leuningen. Die moesten allemaal geschuurd en geverfd worden en dat was een perfecte klus om buiten op het dakterras uit te voeren.

Ik weet ook wel dat deze leukerds binnen 2 weken dood zijn, maar dan heb ik er in ieder geval even plezier van gehad.

Aan het einde van de middag schonk ik mezelf een roséetje in en ook dat was heerlijk; helemaal kloppend met het weer buiten. Vriend Paul kwam nog even langs om een stuk gereedschap terug te brengen (in tijden van gesloten Bouwmarkten moet je opeens weer van alles lenen haha) en bleef lekker plakken voor rosé en snackavond.

‘s Avonds hadden Jan en ik bioscoopnight en gingen we Interstellar kijken met popcorn, M&M’s en een hele nieuwe bioscoopset thuis, die ik binnenkort op Instagram laat zien. De avond was in ieder geval vrij fantastisch <3.

Zondag: eindelijk barbecuen
Op zondag sliep ik een beetje uit, maar rond 10 uur stond ik alweer in m’n kluskloffie om te schilderen. De ochtend was niet super zonnig, dus dit was een mooi moment om toch de bovenverdieping even te schilderen. Jan was wederom de hort op (hardlopen dit keer), dus ik kon het heerlijk op m’n eigen tempo doen. Chill! En wat een verschil joh; als je je kozijnen weer even spierwit verft.

Na m’n klussessie in de ochtend was het tijd voor een kopje thee in de zon. Ik las een heel goed artikel van de Volkskrant over sexting en omdat het een long read was, was ik er echt wel ff mee bezig. Maar DIKKE aanrader is het!

Daarna kwam Jan thuis en zijn we samen nog even aan de slag gegaan. De leuningen kregen een tweede laag en we hebben de verzakkingen in de treden opgevuld met 2 componenten houtvuller. Teeeering chemisch spul, maar het werkt fantastisch.

Rond 2 uur waren we fysiek en mentaal klaar met klussen. Even tijd voor gewoon een chille zondag.

Rond een uur of 4 kwam vriendin Tamara langs. Ze kwam bij ons borrelen en eten, want met dit mooie weer móesten we de barbecue weer eens aansteken. We hadden een groot stuk vlees, dus dit was het uitgewezen moment om weer eens iemand over de vloer te hebben. Vet gezellig! <3

We borrelden rosé en aten een gewellllldige Porterhouse steak. Echt geweldig. En het was ZO LEUK om weer te barbecuen. Oooh; ik heb het gemist! Zo veel zin in het voorjaar!!

Maandag: werken aan campagnes
Maandag begon ook heerlijk. Eerst even lekker ontbijten met het zonnetje in huis, daarna lekker aan de slag. Ik werkte vandaag aan 2 campagnes; een voor een veganistisch merk met echt een gewellllldig nieuw product en een campagne voor m’n thuisbioscoop. De content komt binenkort online!

‘s Middags gingen Jan en ik nog even een uitgebreide wandeling door de buurt doen #metzonderjas en daarna heb ik nog heel even geklust. ‘s Avonds sportte ik via Zoom met m’n PT, terwijl Jan lekker stond te koken. We aten een hele goede vegan worst; de Beyond Sausage. Echt een geweldig ding!

Laat je niet misleiden door hoe raar dit ding eruit ziet. Hij is echt HEEL ERG goed!

Verder ging ik lekker vroeg naar bed, zodat ik vandaag een miljoenmiljard dingen kan doen. Ik wil mn dagboek online hebben, Elske’s blogs nakijken, zelf recepten uitschrijven, boodschappen doen voor een paar dagen (en sushi lunchen), heb al geyogaad, heb de trap al voor de laatste keer geschuurd én wil rond zonsondergang even naar zee. Zin in vandaag! <3

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *