Romige spaghetti met champignons, peterselie en parmezaan

Hallo wereld! De zonnestraaltjes breken door en ik word me er een partij gelukkig van! Meteen krijg ik zin in zomerse maaltijden en cocktails en borrelhappen op het terras. Maar vandaag beperk ik me slechts tot de eerste. Ik maakte gisteravond een pasta met paddenstoelen en roomsaus en ik vind dit een heer-lijke maaltijd op een zomerse dag. Wat best raar is, want het is vrij machtig.

Nodig voor één persoon: 1/2 pak verse spaghetti* – 1 pak gesneden champignons met bosui (#lui) – 1 teen knoflook – paar plukjes verse peterselie – 2 eetlepels geraspte grana padano – 1/2 bakje mascarpone -peper & zout

*verse spaghetti is sneller gaar en véél lekkerder dan de gedroogde variant

Bak de champignons en een uitgeperste teen knoflook op hoog vuur in een pan met olie een minuut of 10, totdat ze verkleuren en krimpen. Kook de spaghetti in 4 minuten gaar.

Roer de mascarpone door de champignons totdat alles mooi met elkaar gemengd is (en laat even op het vuur staan). Giet de spaghetti af en roer door de romige champignons. Voeg wat verse peterselie toe. Doe de pasta op je bord en top af met parmezaanse kaas, nog meer verse peterselie en wat peper en grove zoutkorrels.

Eet smakelijk!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 25.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…

3 reacties op “Romige spaghetti met champignons, peterselie en parmezaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *