Pizza met kwark, kikkererwten, prei, spekjes, peterselie en feta

Hello! Gisteren was niet mijn dag. Ik lag er echt compleet af wegens teveel tapas en te weinig ritme vorige week (#PDS) en had bijzonder weinig zin om te koken. Maar wél trek en vooral zin in gezond voedsel. Maar zo zo zo weinig zin om naar de supermarkt te gaan. En ik mocht geen eten bestellen van mezelf, omdat ik graag een blogje wilde schrijven. Je hoort het al: wereldproblematiek.

Uiteindelijk heb ik een glutenvrije pizza in elkaar geflanst met allemaal dingen die ik nog in huis had. En dat pakte best wel chill uit.

Nodig voor één persoon: 2 glutenvrije wraps van Schar* (AH) – 1 bakje spekjes – 1/2 prei (wist je dat je die dingen 2 maanden kunt bewaren?! ) – 2 eetlepels feta – 2 eetlepels kwark – beetje verse peterselie – peper en zout – 1 klein blikje kikkererwten

* ik gebruikte de glutenvrije wraps van Schar omdat ik die toevallig nog in huis had liggen, maar die blijken dus echt vét geschikt als pizzabodem! Echt suuuuper lekker van smaak en ze hebben wat meer body dan gewone wraps.

Smeer de wraps in met kwark en verdeel de spekjes er overheen. Snijd de prei in ringen en verdeel ook over de pizza’s. Spoel de kikkererwten af onder de kraan (het schijnt dat als je dit niet doet, je last van winderigheid krijgt, maar ik heb dit ook maar gehoord)(echt, haha)en verdeel ook over de pizza. Doe er nog wat feta en peterselie over en eindig met peper en zout. Zet de pizza’s 20 minuten op 180C in de oven. Klaar!

Ik vond het een lekkere maaltijd. Wel denk ik dat het nog lekkerder is als je de kikkererwten even mengt met wat kruiden (iets pittigs) of misschien een teentje knoflook, zodat er net wat meer smaak aan zit. Wat zou jij toevoegen?

Overigens was de portie vrij groot; met één pizza had ik ook wel genoeg gegeten… 😀

Enjoy!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 25.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…

2 reacties op “Pizza met kwark, kikkererwten, prei, spekjes, peterselie en feta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *