Risotto met pompoen en salie

Hallo leuke mensen en welkom bij dit lekkere herfstige recept voor risotto met pompoen en salie. Dit recept belooft geen overdreven lofzang van het allerlekkerste gerecht ooit, maar eerder een prima risotto voor in de herfst. Echt wel lekker hoor, maar niet The Best Ever.

Met ingrediënten als verse salie, pittige pompoen en lekkere zoute pecorino, is deze risotto een samenspel van herfstige smaken en dat is vrij awesome. Ook prima om te eten in de winter trouwens. Laten we samen de keuken induiken voor een lekker makkelijk maaltje. Vegetarisch bovendien! Risotto met pompoen it is.

Klaar voor? Let’s risotto!

Risotto met pompoen en salie

Gang: Hoofdgerecht
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4
Makkelijk en lekker herfst recept voor simpele risotto met pompoen en salie uit de oven. Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Keukentools

  • bakpapier
  • bakplaat voor in de oven

Ingrediënten

  • 300 gr risottorijst
  • 1 flespompoen
  • 2 glazen witte wijn (sauvignon blanc)
  • 1 tablet groentebouillon
  • 2 tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 3 takjes verse salie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl chiliflakes
  • 50 gr pecorino

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200C.
  • Snijd de pompoen in dunne plakken van zo'n 1 cm dik.
  • Verdeel de pompoen over een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Pluk de blaadjes van de salie, snijd fijn en verdeel over de pompoen.
  • Strooi wat paprikapoeder en chiliflakes over de pompoen.
  • Bak de pompoen 25-30 minuten af in de oven.
  • Snijd de sjalot en knoflook fijn. Verhit een scheut olie in de pan en bak de sjalot en knoflook hierin glazig.
  • Voeg de risotto toe aan de pan en bak even mee, zodat rondom iedere korrel een beetje olie komt te zitten.
  • Blus af met een glas witte wijn en laat dit al roerend verdampen, op middelmatig vuur.
  • Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe aan de risotto. Laat het vocht verdampen.
  • Maak 500 ml bouillon en schenk steeds een beetje bouillon bij de risotto en laat het al roerend verdampen. Herhaal dit tot de risotto de juiste bite heeft; je bent hier al gauw een half uur mee zoet.
  • Zodra de risotto een beetje begin te smaken zoals het hoort, blus je 'm weer af met een glas witte wijn. Laat dit weer verdampen.
  • Rasp ondertussen de pecorino en roer ook door de risotto. Laat het nog een beetje indikken op middelmatig-hoog vuur.
  • Serveer de risotto in diepe borden en top af met pompoen met salie uit de oven. Eet smakelijk!

Ik vond het een lekker recept voor risotto met pompoen, maar niet mega speciaal. Het is gewoon echt een lekkere risotto en de pompoen met salie is heerlijk, maar het is gewoon dat. het wordt geen next level belevenis, haha. Maar ik denk dat velen van jullie het wel gewoon een chill recept vinden, dus alstublieft :D.

En laat je vooral horen hè; als je deze risotto met pompoen klaargemaakt hebt ben ik heel benieuwd hoeveel sterren je het geeft, zodat degene die na jou komt kan zien wat jij ervan vond. Ben benieuwd!!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

risotto met pompoen

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept