Ga terug
–+ servings

Risotto met pompoen en salie

Gang: Hoofdgerecht
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4
Makkelijk en lekker herfst recept voor simpele risotto met pompoen en salie uit de oven. Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Keukentools

  • bakpapier
  • bakplaat voor in de oven

Ingrediënten

  • 300 gr risottorijst
  • 1 flespompoen
  • 2 glazen witte wijn (sauvignon blanc)
  • 1 tablet groentebouillon
  • 2 tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 3 takjes verse salie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl chiliflakes
  • 50 gr pecorino

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200C.
  • Snijd de pompoen in dunne plakken van zo'n 1 cm dik.
  • Verdeel de pompoen over een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Pluk de blaadjes van de salie, snijd fijn en verdeel over de pompoen.
  • Strooi wat paprikapoeder en chiliflakes over de pompoen.
  • Bak de pompoen 25-30 minuten af in de oven.
  • Snijd de sjalot en knoflook fijn. Verhit een scheut olie in de pan en bak de sjalot en knoflook hierin glazig.
  • Voeg de risotto toe aan de pan en bak even mee, zodat rondom iedere korrel een beetje olie komt te zitten.
  • Blus af met een glas witte wijn en laat dit al roerend verdampen, op middelmatig vuur.
  • Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe aan de risotto. Laat het vocht verdampen.
  • Maak 500 ml bouillon en schenk steeds een beetje bouillon bij de risotto en laat het al roerend verdampen. Herhaal dit tot de risotto de juiste bite heeft; je bent hier al gauw een half uur mee zoet.
  • Zodra de risotto een beetje begin te smaken zoals het hoort, blus je 'm weer af met een glas witte wijn. Laat dit weer verdampen.
  • Rasp ondertussen de pecorino en roer ook door de risotto. Laat het nog een beetje indikken op middelmatig-hoog vuur.
  • Serveer de risotto in diepe borden en top af met pompoen met salie uit de oven. Eet smakelijk!