Leo’s leven 202: sneeuw, stranddate en een heerlijk avondritueel

Goeeedemorgen leukerds en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 19 januari. Vandaag praat ik je bij over mijn afgelopen dagen, die in het teken stonden van sneeuwpret, nieuwe kleren voor Snorrie, lekkere wandelingen, gezond eten, dates met mezelf en vriendinnen en Morris z’n avondroutine. Lees je mee?

Dinsdag:
Dinsdag was een werkdag en ik was echt lekkerrrr bezig. Ik begon m’n dag met een nieuw smoothie-recept met o.a. avocado, komkommer, gembershots, spinazie, banaan en sinaasappelsap en dat was echt vettttt lekker. Verder was het een druk dagje; vol van m’n dagboek, een nieuwe recept uitschrijven, een preview aanleveren voor twee campagnes en een insteek schrijven voor een nieuwe samenwerking.

‘s Middags wandelde ik even door de buurt met een luisterboek op m’n oren en daarna kwam er een pakketje binnen van HEMA met nieuwe kleren voor Morris. Hij blijft nu een beetje hangen op maat 80/86 en dat is wel chill, want nu kan hij z’n kleding eindelijk wat langer aan dan een paar weken. Maar het is ook saai, want ik raak opeens veel sneller uitgekeken op items haha. Dus het was ff tijd voor wat nieuws in z’n kledingkast.

Heerlijke outfit van HEMA voor Morris.

Om 4 uur begon ik met de Q&A op dinsdag en dat was weer heel leuk. Ik geniet echt van de vragen die jullie insturen en vind het heel leuk dat er zoveel binnenkomt, ondanks (of dankzij?!) dat de Q&A nu iedere twee weken op dinsdag plaatsvindt op Insta.

Aan het einde van de dag haalde ik Morris op van de oppas en omdat ik m’n stappendoel van 7500 stappen op een dag nog niet gehaald had, wandelden we nog even een rondje door de buurt. Vet gezellig was dit. Ik geniet er ZO van met Morris in de draagzak; ik ben benieuwd tot welke leeftijd ik hem zo blijf/kan blijven dragen.

Het avondmaal is sinds Morris kan eten m’n favoriete moment van de dag. Om kwart over 5 gaan we aan tafel en geef ik Snorrie twee sticks om op te knabbelen. Vet lekker vindt hij die. Ondertussen warm ik eten voor hem op; iets dat ik zelf heb gemaakt of een potje. En dan gaan we aan tafel. We hebben helemaal een ritueel; Snorrie zit aan het hoofd van de tafel, ik zit altijd aan de kant van de muur (ik ben rechtshandig en zo kan ik hem het beste voeren), Jan zit tegenover mij en Ted komt ook aan tafel. Die hebben we omgekocht met Catisfactions en inmiddels snapt hij helemaal dat het rond half 6 tijd is voor kattensnoepjes, als hij braaf op de stoel of op tafel komt zitten. ZO gezellig. Jan en ik spreken de dag door, Morris slaat met z’n handen op z’n tafeltje als we niet snel genoeg voeren en Ted geniet mee. Wat een rijkdom <3 <3 <3.

We geven Morris altijd eerst twee sticks van Ella’s Kitchen, daarna krijgt hij 200gr warm eten en daarna eet hij nog een bakje yoghurt leeg (die Ted daarna schoon mag likken). Om 6 uur gaan we naar boven met z’n allen en doet een van ons twee het bedritueel met Snorrie; aankleden, kamer donker maken, wolkjeslampje aan, whitenoise aan en dan op de stoel gaan zitten en hem nog een fles geven van 210ml. Hij drinkt die nog helemaal leeg, terwijl hij al lekker warm in z’n slaapzak zit en slaperig wordt en dan leggen we ‘m in bed en gaat ‘ie vrijwel direct tukken. De schat <3.

En dan is de avond van ons! Hoewel we momenteel in de 8 maanden slaapregressie zitten (Morris z’n slaapregressies komen steeds een maand later), waardoor hij vooral ‘s avonds onrustig slaapt en als we pech hebben ook ‘s nachts een paar keer wakker wordt. Maar het is nog goed te doen <3.

Dinsdagavond ging Jan sporten en ik ging verder met m’n Q&A. Tijdens het eten keken we een serie op Netflix over de kernramp van Fukushima – erge aanrader!

Woensdag:
Op woensdag had ik een hele dag met Snorrie en dat verliep echt perfect. Wederom helemaal volgens het boekje. De afgelopen dagen had hij bij de oppas super slecht geslapen (echt 40-50 min over de hele dag), dus hij sliep vandaag in z’n eigen bedje echt heel erg goed. In de ochtend 50 minuten en in de middag bijna 3 uur. Heeeerlijk!

‘s Ochtends gingen we even bij mijn vriendin Mikki langs, die net terug was van een vakantie naar Zanzibar en vol Tropische verhalen zat. Heerlijk om alles te horen over warmte en zonneschijn en een warme oceaan enzo. Bijna alsof ik zelf even op vakantie ben geweest, haha.

Verder hebben we deze dag lekker gewandeld, kon ik in zijn middagdut een boek lezen en een video maken over m’n nieuwe accessoires in de woonkamer en even wat saaie AOV-documentatie doorlezen voor een meeting later deze week.

Affiliate link naar de plaid – beschikbaar in heel veel mooie kleuren
Affiliate link naar het telefoonhoesje van €3
Affiliate link naar de gele kandelaar van glas
Affiliate link naar de groene kandelaar van €5

‘s Avonds aten we een heerlijke Caesar Salad van Green Chef (dikke aanrader!) en kropen we weer op de bank met The Days – die serie over Fukushima.

Donderdag:
Op donderdagochtend was ik wederom met Snorrie. Het had wat gesneeuwd deze week dus de buitenwereld lonkte! Oh wat ben ik gék op sneeuw en ik hoop steeds dat er meer valt in Haarlem. GEEF ME SNEEUW!

Maar goed; op naar buiten dus! We wandelden een lekker stukje door de buurt en over de markt, nadat Morris weer super goed geslapen had; dit keer een ochtenddutje van anderhalf uur!

Daarna ging Morris naar de opvang en ben ik aan het werk gegaan. Ik had een meeting over m’n AOV met een verzekeringsbedrijf uit Haarlem dat me hiermee helpt – veel te ingewikkeld om zelf allemaal uit te zoeken namelijk – en maakte daarna previews voor een samenwerking met een heel fijn yoga-merk voor een winactie binnenkort.

Daarna pakte ik de auto en reed ik naar het strand voor een wandeling in de zon én een warme choco bij De Republiek. Ik had m’n leesboek mee – ik ben helemaal gegrepen door het tweede boek van De Vrouwen Van De Leeuwenhof – en zat heerlijk bij het haardvuur.

Morris kwam om 5 uur weer thuis en omdat ik dat avondmaal met z’n allen aan tafel zo gezellig vind, besloot ik dus ook maar om kwart voor 5 weer huiswaarts te gaan. Hoewel ik echtttt nog heel erg lekker zat bij de open haard en ik wilde eigenlijk ook nog langer genieten van de zonsondergang op het strand. Maar m’n gezinnetje ging voor <3.

Op huus an!

Na een heerlijk avondmaal dook ik de keuken in, terwijl Jan Morris naar bed bracht. ‘s Avonds was het weer een onrustige avond voor Snor, maar het is oké. Jan ging lekker schaatsen en ik had baby-duty en ben op tijd naar bed gegaan. Je weet nooit hoe de nacht verloopt…

Inmiddels is het vrijdagochtend en ben ik lekker uitgeslapen. De nacht was top! Verder is vandaag mijn twee uur durende yogales gecanceld, dus ik heb opeens alle tijd van de wereld. En dat betekent dat ik waarschijnlijk tot een uur of 2 behoorlijk veel van m’n werk kan afronden en daarna ga ik ff met m’n schatjes lunchen in de stad. ZIN IN! Als je nog een leuk lunchtentje in Haarlem weet – let me know!

Dit weekend heb ik ook allemaal fijne plannen, maar daar vertel ik je dinsdag over <3. Tot dan!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL vrolijk kindje verstopt zit :D.

9 reacties op “Leo’s leven 202: sneeuw, stranddate en een heerlijk avondritueel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *