Bladerdeeghapjes met peer, walnoten en blauwe kaas

Hallo schatten en welkom bij weer eens een typisch Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl-recept. Ik dook een paar weken geleden de keuken in met random overblijfselen uit de koelkast en kwam zo tot deze bladerdeeghapjes met peer, walnoten, spekjes, blauwe kaas en mosterd. Op Instagram hield ik een poll om te peilen of men dit een potentieel lekker of goor gerecht vond en daar was het meest genoemde commentaar dat de mosterd misschien niet helemaal op z’n plek was. Maar! Niets bleek minder waar!

Deze bladerdeeghapjes waren apart, maar wel in a good way. Prima te hachelen. Oké, oké, ik zou ze zelf niet snel nog eens maken, maar mocht je nou onverhoopt thuiszitten met weinig lekkers in huis behalve bladerdeeg, blauwe kaas, peer, spekjes, mosterd en walnoten, dan is het best prima om die ingrediënten lekker met elkaar te combineren voor bladerdeeghapjes ;-).

Wie o wie heeft er zin om aan de slag te gaan? Let’s bladerdeeg!!

Bladerdeegpizza’s met peer, walnoten en blauwe kaas

Gang: Borrelhapje, Bijgerecht
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4
Makkelijk recept voor bladerdeeghapjes met peer, blauwe kaas, spekjes, walnoten en mosterd.
Recept afdrukken

Keukentools

 • bakpapier
 • bakplaat voor in de oven

Ingrediënten

 • 8 plakjes bladerdeeg
 • 125 gr spekjes
 • 1 peer
 • 50 gr blauwe kaas
 • 50 gr walnoten
 • 2 el grove mosterd

Instructies

 • Verwarm de oven voor tot 200C. Verdeel de plakjes bladerdeeg over de met bakpapier beklede bakplaat.
 • Smeer de plakjes in met mosterd.
 • Top af met stukjes peer, walnoten, stukjes blauwe kaas en spekjes.
 • Bak de bladerdeegpizza's 20-25 minuten af in de oven.
bladerdeeghapjes

Tja mensen; de combinatie van smaken is gewoon echt best wel prima. Als ik iets uit de toon vond vallen, dan waren het de spekjes. En met de blauwe kaas mag je voorzichtig doen, anders wordt die te overheersend qua smaak. Maar verder is dit echt wel lekker hoor.

Sowieso realiseerde ik me door dit recept dat ik echt te weinig bladerdeeg eet in m’n leven. Want boy, wat is bladerdeeg toch HEERLIJK. Echt een ingrediënt dat ik in peak-gewoonwateenstudentjesavondseet-tijd heel veel at. Weet je wat? Als goed voornemen neem ik me voor dit jaar meer bladerdeeg te eten. Want daar wordt je leven alleen maar lekkerder van. Toch? ZIN IN!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

bladerdeeghapjes

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept