Goedemiddag fijne mensen en welkom bij dit lekkere receptje voor een pastasalade. Ik ben nooit zo’n enorme fan van pastasalade, want ik vind koude pasta vrij goor. Maar in het leven met een newborn ontdek je rare kanten van jezelf en zo ook de kant waarbij afgekoeld eten opeens geen wereldramp is. En doordat ik de afgelopen maanden regelmatig koud avondeten at doordat er precies rond het avondeten een zekere baby aandacht nodig had, ben ik opeens de koude pastasalade gaan appreciëren. Het moet niet gekker worden.
Ik dook afgelopen woensdag de keuken in om een pastasalade klaar te maken met o.a. burrata, citroen, tuinerwten en pijnboompitten en zoals ik al schreef was het een prima maaltje. Aan de slag!
Pastasalade met burrata en citroen
Ingrediënten
- 200 gr fusilli
- 1 bol burrata
- 1 citroen
- 2 el pijnboompitten
- 250 gr cherrytomaten
- 2 handen rucola
- 100 gr groene aspergetips
- 100 gr tuinerwten uit de diepvries
Instructies
- Kook de pasta gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
- Bak de pijnboompitten goudbruin op laag vuur.
- Snijd de aspergetips in stukjes en bak in een pan met olijfolie rondom een beetje goudbruin. Dit duurt ongeveer 8 minuten op middel-hoog vuur.
- Voeg na 5 minuten ook de tuinerwtjes toe aan die pan en bak mee.
- Snijd de cheryomaatjes in halfjes of kwartjes.
- Zodra de pasta gekookt is, giet je het af en spoel je het even na met koud water, zodat de pasta meteen afkoelt.
- Meng in een grote kom alle ingrediënten met elkaar: rucola, burrata, tomaat, pijnboompitten, asperges, tuinerwten en gekookte pasta.
- Breng op smaak met peper, zout, een beetje olijfolie en rasp van 1 citroen. Eet smakelijk!
Het was gewoon echt een simpel recept en ik vond het wel een beetje saai dat iedere hap praktisch hetzelfde smaakte. Ook had ik verwacht dat de burrata meer overheersend zou zijn, maar die viel een beetje weg. Ik weet niet zo goed hoe dat beter kan. Misschien meer burrata gebruiken? Verder gebruikte ik volkoren pasta, maar ik denk dat het lekkerder is met witte pasta, dus niet volkoren.
Maar: al met al wel gewoon lekker gegeten hoor. Een prima maaltijd voor een zomerse dag. En de winst zit ‘m er vooral in dat je best wat lekkere verschillende groentes eet en dat vond ik ook wel ff chill na een week ongezond en veel vlees. Mjam!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!