Gevulde paprika’s met gekruid gehakt, cheddar en jalapeños

Gesponsord – Hallo mooie mensen en welkom bij einnnnndeeeelijkkkk weer eens een recept op mijn blog. Ik ben de keuken in gedoken om een heel simpel Tex Mex gerecht klaar te maken en at echt verrukkelijk, namelijk: gevulde paprika’s met gekruid gehakt, cheddar en jalapeños. Ouderwets heerlijk en een beetje studentikoos wel.

De inspiratie voor deze gevulde paprika’s met gekruid gehakt, mais, cheddar, jalapeños en zure room komt van volger Kaat, die “gevulde paprika’s” als een van haar favoriete gerechten met de producten van Santa Maria aan me tipte, begin dit jaar. Toen deed ik een oproep om eens te horen wat jullie favo recepten zijn in de Tex Mex keuken en daarvan maak ik dit jaar een aantal recepten klaar. Zo kwam er eerder al een recept online voor Tortilla’s met Crispy Chicken, publiceerde ik onlangs een Tortilla taart en maakte ik al Soft Taco’s met pulled mushroom. Stuk voor stuk héle lekkere recepten en ook het recept van vandaag is weer een topper.

Ingrediënten voor gevulde paprika’s:

gevulde paprika

Het recept is makkelijk klaar te maken en qua bereidingstijd valt het ook allemaal heel erg mee. Het is een gerecht dat leuk is voor een etentje én het is een gerecht dat leuk is om samen of met kinderen klaar te maken. Ik zou zeggen; waar wacht je nog op? Aan de slag!

Gevulde paprika met gekruid gehakt en cheddar

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans, texmex
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor gevulde paprika met gekruid gehakt, jalapeños, mais, cheddar en zure room. Binnen 45 minuten op tafel (waarvan 30 min oventijd). Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 Santa Maria Taco Seasoning
  • 10 schijfjes Santa Maria Jalapeños
  • 300 gr half om half gehakt
  • 150 gr mais uit blik
  • 125 gr zure room
  • 3 plakjes cheddar
  • 75 gr geraspte kaas
  • verse peterselie als garnering
  • 3 gekleurde paprika's let op dat ze een beetje makkelijk rechtop kunnen staan

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 180C.
  • Bak het gehakt rul in een koekenpan en spoel de mais af onder de kraan.
  • Voeg de mais toe aan het rulle gehakt en doe de Santa Maria Taco kruidenmix erbij. Meng goed door elkaar en bak 1 minuutje op middelmatig vuur.
  • Snijd 7 schijfjes jalapeños in kleine stukjes en meng door het gehakt.
  • Snijd de toppen van de paprika's en verwijder de zaadlijsten aan de binnenkant.
  • Leg in de bodem van iedere paprika een plakje cheddar.
  • Vul de paprika's met het gekruide gehakt-mais-mengsel tot de bovenkant.
  • Voeg een eetlepel zure room toe aan iedere gevulde paprika. Het is het lekkerst als je een beetje een holletje in het midden van het gehaktmengsel maakt, zoals je dat ook zou doen met een lepel en jus in je stamppot!
  • Zet de paprika's in een ingevette ovenschaal. Strooi er nog wat geraspte kaas over en top iedere paprika af met een schijfje jalapeño.
  • Bak de gevulde paprika's 30 minuten af op 180C.
  • Serveer de gevulde paprika's met wat fijngesneden peterselie on top.
  • Je eet ongeveer 1,5 paprika per persoon, of je kunt ervoor kiezen om nog een lekker bijgerecht te maken. Denk aan wat gebakken aardappeltjes of gekookte rijst of misschien gewoon een maiskolf uit de oven. Eet smakelijk!

Dit is hoe de paprika’s eruitzien met het plakje cheddar erin:

gevulde paprika
Op deze manier smelt de cheddar onderin de gevulde paprika’s en dat zorgt voor een lekker romig geheel. Echt suuuuuper nice is dit!

Zo zien de gevulde paprika’s eruit voordat ze in de oven gaan:

gevulde paprika
Doordat je ook nog wat geraspte kaas bovenop de paprika’s doet, krijg je in de oven ook nog een beetje knapperige kaas, náást die lekkere romige cheddar aan de binnenkant. Mjam!

Het eindresultaat van mijn gevulde paprika’s:

gevulde paprika

Ik vond het echt een SUPER lekker recept en ben weer helemaal in de mood om dit vaker te eten. Het was echt zo klaar en wel echt super lekker. De TexMex keuken blijkt zich ook nu weer uitstekend te lenen voor zo’n makkelijke maaltijd, die wel altijd smaakvol en lekker is. Echt fan hiervan.

Nog een bonustip trouwens: het is wel echt van belang dat je kiest voor jalapeños van Santa Maria want die zijn beduidend lekkerder dan andere jalapeños in de supermarkt. Veel heter en voller van smaak. En als je niet van pittig houdt, wees niet bang: dit recept zoals hierboven beschreven is niet pittig. Gewoon lekker met af en toe een wat pittiger hapje, maar ik heb het rustigaan gedaan met de jalapeños. Houd je juist wel van pittig, dan kan je de hoeveelheid jalapeños nog wel verdubbelen! 😉

Verder kan je dit recept ook klaarmaken met de andere kruidenmixen van Santa Maria. Kies bijvoorbeeld ook eens voor kipgehakt in combinatie met de Enchilada kruidenmix of Santa Maria Chicken Taco kruidenmix. De mogelijkheden zijn eindeloos. Enjoy!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

gevulde paprika

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept