Ga terug
+ servings

Gevulde paprika met gekruid gehakt en cheddar

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans, texmex
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor gevulde paprika met gekruid gehakt, jalapeños, mais, cheddar en zure room. Binnen 45 minuten op tafel (waarvan 30 min oventijd). Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 Santa Maria Taco Seasoning
  • 10 schijfjes Santa Maria Jalapeños
  • 300 gr half om half gehakt
  • 150 gr mais uit blik
  • 125 gr zure room
  • 3 plakjes cheddar
  • 75 gr geraspte kaas
  • verse peterselie als garnering
  • 3 gekleurde paprika's let op dat ze een beetje makkelijk rechtop kunnen staan

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 180C.
  • Bak het gehakt rul in een koekenpan en spoel de mais af onder de kraan.
  • Voeg de mais toe aan het rulle gehakt en doe de Santa Maria Taco kruidenmix erbij. Meng goed door elkaar en bak 1 minuutje op middelmatig vuur.
  • Snijd 7 schijfjes jalapeños in kleine stukjes en meng door het gehakt.
  • Snijd de toppen van de paprika's en verwijder de zaadlijsten aan de binnenkant.
  • Leg in de bodem van iedere paprika een plakje cheddar.
  • Vul de paprika's met het gekruide gehakt-mais-mengsel tot de bovenkant.
  • Voeg een eetlepel zure room toe aan iedere gevulde paprika. Het is het lekkerst als je een beetje een holletje in het midden van het gehaktmengsel maakt, zoals je dat ook zou doen met een lepel en jus in je stamppot!
  • Zet de paprika's in een ingevette ovenschaal. Strooi er nog wat geraspte kaas over en top iedere paprika af met een schijfje jalapeño.
  • Bak de gevulde paprika's 30 minuten af op 180C.
  • Serveer de gevulde paprika's met wat fijngesneden peterselie on top.
  • Je eet ongeveer 1,5 paprika per persoon, of je kunt ervoor kiezen om nog een lekker bijgerecht te maken. Denk aan wat gebakken aardappeltjes of gekookte rijst of misschien gewoon een maiskolf uit de oven. Eet smakelijk!