Lowlands 2023: de hoogtepunten

Hallo fijne mensen van het goede leven. Hebben jullie ook zo INTENS genoten van Lowlands 2023? Ik vind het bizar hoe het zo kan zijn dat er alweer een JAAR voorbij is en dat ik in die tijd op persoonlijk vlak van alles heb meegemaakt (I mean: verbouwing, zwanger, baby) maar zodra ik voet zette op het festivalterrein in Biddinghuizen was het als vanouds thuiskomen in Lowlands Paradise.

In deze blogpost neem ik je mee langs mijn hoogtepunten van Lowlands 2023. Ik kan alvast verklappen dat ik meer heb gegeten dan optredens heb gezien en dat is én schandalig, maar ook helemaal prima, want ik heb op mijn manier onwijs genoten van het festival. Ik was er ook helaas maar twee dagen (iets met een baby en oppas), dus praat me in de comments vooral bij over wat ik donderdag en vrijdag allemaal gemist heb want boyyyyy ik had FOMO en boyyyy wat zagen de IG story’s van vrienden die bij Underwold in de Alpha waren er goed uit. Maar daar hebben we het in de comments maar over. Eerst ga ik je meenemen langs mijn hoogtepunten. Van Billie Eilish tot patatje rendang: dit was mijn Lowlands 2023.

Absoluut hoogtepunt:
De optredens die ik heb gezien zijn op twee handen te tellen, maar oh oh oh wat vond ik Son Mieux LEUK. Dit was m’n favoriete optreden want het was zonnig en gezellig en druk in de Alpha maar er was wel genoeg ademruimte en ohhh wat een vrolijke muziek en ohhh wat een heeerlijke outfits hadden ze aan. Echt een feestje van begin tot eind en het enige nadeel was dat ik halverwege naar het toilet moest en daardoor één nummer heb gemist. Verder echt een absoluut hoogtepunt dit.

Overigens zegt het genoeg dat ik maar één nummer weg was voor m’n toiletbezoek, want het was – ondanks een drukke Alpha – super rustig bij het damestoilet naast de Alpha. En dat is alleen maar zo als een optreden te tof is om te gaan plassen. Echttttt vet van genoten <3.

Daarnaast wilde ik HEEL graag naar Billie Eilish en ik vond het echt geweldig en heb staan huilen in de tent én meegezongen en genoten en gedanst (met ontzettende rugpijn van de voorgaande festiviteiten haha). Ik denk wel dat de setlist beter had gekund, maar heb onnoemelijk veel ontzag voor deze meid dus duizend applaus voor haar en ik wil het nog 88x herbeleven. Voorál dat laatste nummer.

Eén wazige foto en verder alleen maar genoten <3

Lekkerste feestje:
Denk je in: een gezellig grote mensenmassa, een zonnetje dat laag hangt en op vrolijke gezichten schijnt, een cocktail in je linkerhand, je rechterhand in de lucht, lachende mensen om je heen en voetjes die misschien zeer doen van een paar dagen dansen maar die er óók nog wel even tegenaan kunnen, zo op je zaterdag -begin van de avond. Dat was helemaal de sfeer bij Partiboi69. Zeer verrassend wel, want dit optreden zou ik uit mezelf niet meteen uit het blokkenschema uitkiezen. Maar m’n vrienden gingen er naartoe, dus ik ging er achteraan. En boi, oh boi, oh boi, wat was dit een lekker moment. Wie was erbij?

Lekkerst gegeten:
Bij het kopje ‘absoluut hoogtepunt’ wilde ik eigenlijk al over het eten beginnen, maar omdat het nog steeds vooral een muziekfestival is, vond ik dat niet kunnen. Maar mensen; kunnen we het even over het eten hebben? IK HEB ZO LEKKER GEGETEN OP LOWLANDS. Maar echt uitmuntend goed. Ik kom al jaren op Lowlands en zou me hier niet meer over moeten verbazen, maar het leek allemaal wel nóg lekkerder dan anders?

Het alllllllerlekkerst vond ik het Patatje Rendang bij Hotmamahot. Echt een 10 was dat: veel rendang, veel friet, veel atjar-mayo. Man wat lekker. Maar een 9.8 geef ik ook wel echt aan de Birria Taco van Smokey Goodness en eigenlijk ook aan het broodje bulgogi bij Funk Gilde (dit moet ik echt eens zelf maken). En ook aan de bloemkoolsnacks bij de Okonomiyaki-tent. Die maaaaayo. Oh. oh oh.

Ik heb zo ongelofelijk veel lekkers gegeten, dat ik je eigenlijk overal over bij wil praten. Want ook de kaasfondue was geweldig (ja ondanks dat het bloedheet was) en ook de standaard Lowlands pannenkoek was net als ieder jaar een topper en god, kunnen we het even hebben over de kippenvleugeltjes van Soul Kitchen?! Man man man, wát was het eten goed. Zo goed zelfs dat ik – hou je even vast want ik ga na jaren Lowlands bezoeken én erover schrijven iets schokkends met je delen – niet één keer bij Hans Worst ben geweest voor een rotdog. En ik heb geen spijt. Omdat er zó veel lekkers was.

Beste drankje:
Ook in de drankjes zat ik wel lekker. Hoewel Jan en ik de Radlers erg misten op het standaard festivalmenu, heb ik me wel uitstekend vermaakt bij de verschillende cocktailbars. Die wat mij betreft goed verdeeld waren over het terrein! De Moscow Mule van de cocktailbar die je overal op het terrein zag was erg lekker en klokte je zo achterover – net als de esma die je daar kon krijgen – maar de écht lekkere cocktails scoorde je bij die cocktailbar bij de Heineken. Shit ik heb niet goed opgelet hoe deze plek heette, maar het was GOED.

M’n favoriete drankje was de Morris Mojito – hoe kan het ook anders. Maar écht een goede mojito met lekkere rum was het. Mjam!

Oh en m’n 2nd favoriete drankje was de wijnproeverij die ik ff heb gehad bij de Duitse wijnbar in ‘t Bierlokaal. Sowieso vond ik ‘t Bierlokaal echt een toppppppplek: waar dit voorgaande jaren nog één terras was, was het nu een enorm terras met allemaal verschillende area’s om te chillen, bier te halen of dus een wijnproeverij te houden. Misschien was het zo omdat heel Lowlands van De Jeugd van Tegenworodig aan het genieten was, dat het zo rustig was bij de wijnbar toen ik er stond te twijfelen over welke wijn ik zou nemen, dat me spontaan een proeverij werd aangeboden, maar man; ik vond het een aanrader. Ook omdat ik nog weet dat ik vorig jaar een vrij zure wijn daar dronk en nu juist een suuuuper lekkere volle wijn scoorde. Ja ja ja; aanrader.

Beste chill area
Echt nieuw dit jaar ten opzichte van voorgaande jaren vond ik dat er onwijs veel extra chillplekken waren. Van banken in containers om te chillen langs het water tot uitkijkchillpunten bij Hotmamahot, waterterrasjes bij Asia Street én rond het water bij de Alpha. Echt een vettttt goede ontwikkeling vond ik dit. Al die zitjes bij de Lima, de klim-chill-dingen bij de Bravo en de hangmatten op meer plekken. Ja; helemaal in mijn straatje deze chillspots. Oh en de beste? Ehhh… die strand-achtige situ tussen de Alpha en de Lima in; zeg maar net voor Funk Gilde. Daar kon je echtttt goed zitten en mensen spotten <3.

Allerfijnste moment:
Oooooh ik kan niet kiezen joh. Ik heb het zooo naar m’n zin gehad met m’n leuke vrienden met wie ik er was. Ik stond op de campercamping met Jan bij m’n zwager Yorick en vriend Peter en dat vond ik al een hoogtepunt op zich want het was zoooo gezellig, net als andere jaren. Echt een top team is dit zo met elkaar. Ik denk dat ik daar het meeste van heb genoten.

En van de opening van Billie Eilish; nog voor ze op het podium was had ik al 2x kippenvel gehad.

En van Midnight City bij M83; wat een verder vrij saai optreden opeens in vuur en vlam zette en de Heineken ging eindelijk LOS <3.

Maar ook die dansjes in de zon bij Partiboi69 met een hele grote vriendengroep was intens genieten. Oh wat was het leuk.

Lievelingspodium:
Zoals altijd is Lima wel echtttt mijn favoriete podium. Ja; de grootste namen zie je in de Alpha en dat is echt geweldig (omg hoe druk was het bij Billie, ik word er helemaal emo van), maar de meest verrassende optredens zijn altijd in de Lima en I lovvvvv it.

Al met al heb ik dus echt een ontzettend leuk weekend gehad. En ik ben oprecht heel benieuwd of jij het net zo tof hebt gehad. Wat was jouw absolute hoogtepunt? En wil je met me delen wat dit lijstje voor jou was? Komt ‘ie:
– lekkerste feestje
– lekkerst gegeten
– allerfijnste moment

Laat het hieronder weten, zodat ik ook nog ff kan nagenieten van jouw Lowlands-belevenissen.

Volgend jaar ben ik er zéker weer bij. NU. AL. ZIN. IN. Zie ik je daar?

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

9 reacties op “Lowlands 2023: de hoogtepunten

 • Lisanne zegt:

  Lekkerste feestje was Sho Madjozi (ja ja in de Lima), wát een energie!
  Lekkerste eten die okonomiyaki pannenkoek. Het zag er niet uit, even eerlijk, maar lékker!

  Allerfijnste moment was bij Son Mieux in de zon toen ik super dankbaar zat te wezen dat onze familie op de kindjes wilden passen, zodat wij er samen even uit konden.

  Heerlijk! Ik wil terug!

 • Haa wat grappig, ik dacht je al te herkennen en sta op de achtergrond van je tweede foto bij partyboi69. Was echt verrassend tof optreden!

 • Rozemarijn zegt:

  Zoooooo die bloemkool bij de okonomiyaki tent inderdaad 😍😍😍 Daar zou ik nog wel eens een receptje van willen zien! Kan alleen maar daaraan terug denken

  • Leonie ter veld zegt:

   Ja echt he! Veel te goed om na te maken. Volgens mij iets met tempura achtig beslag en een mayo met… miso denk ik?? Maar echt geen idee 😂

 • Springbay Cocktail Parade! Waren inderdaad super lekker, de Pornstar ook veel lekkerder dan bij de standaard cocktailbar. Verder vond ik Ezra Collective het allerleukst en de wraps van It’a a wrap (naast Okonomiyaki) het allerlekkerst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *