Ga terug
+ servings

Pastasalade met burrata en citroen

Gang: Hoofdgerecht
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor pastasalade met burrata, citroen, pijnboompitten, rucola, tomaatjes en groene aspergetips. Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gr fusilli
  • 1 bol burrata
  • 1 citroen
  • 2 el pijnboompitten
  • 250 gr cherrytomaten
  • 2 handen rucola
  • 100 gr groene aspergetips
  • 100 gr tuinerwten uit de diepvries

Instructies

  • Kook de pasta gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Bak de pijnboompitten goudbruin op laag vuur.
  • Snijd de aspergetips in stukjes en bak in een pan met olijfolie rondom een beetje goudbruin. Dit duurt ongeveer 8 minuten op middel-hoog vuur.
  • Voeg na 5 minuten ook de tuinerwtjes toe aan die pan en bak mee.
  • Snijd de cheryomaatjes in halfjes of kwartjes.
  • Zodra de pasta gekookt is, giet je het af en spoel je het even na met koud water, zodat de pasta meteen afkoelt.
  • Meng in een grote kom alle ingrediënten met elkaar: rucola, burrata, tomaat, pijnboompitten, asperges, tuinerwten en gekookte pasta.
  • Breng op smaak met peper, zout, een beetje olijfolie en rasp van 1 citroen. Eet smakelijk!