Pastasalade met burrata en citroen
Totale tijd: 20 minuten minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor pastasalade met burrata, citroen, pijnboompitten, rucola, tomaatjes en groene aspergetips. Eet smakelijk!
Recept afdrukken
- 200 gr fusilli
- 1 bol burrata
- 1 citroen
- 2 el pijnboompitten
- 250 gr cherrytomaten
- 2 handen rucola
- 100 gr groene aspergetips
- 100 gr tuinerwten uit de diepvries
Kook de pasta gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
Bak de pijnboompitten goudbruin op laag vuur.
Snijd de aspergetips in stukjes en bak in een pan met olijfolie rondom een beetje goudbruin. Dit duurt ongeveer 8 minuten op middel-hoog vuur.
Voeg na 5 minuten ook de tuinerwtjes toe aan die pan en bak mee.
Snijd de cheryomaatjes in halfjes of kwartjes.
Zodra de pasta gekookt is, giet je het af en spoel je het even na met koud water, zodat de pasta meteen afkoelt.
Meng in een grote kom alle ingrediënten met elkaar: rucola, burrata, tomaat, pijnboompitten, asperges, tuinerwten en gekookte pasta.
Breng op smaak met peper, zout, een beetje olijfolie en rasp van 1 citroen. Eet smakelijk!