Wraps met fetacrème, gegrilde paprika en knapperige kikkererwten

Hey hey! Deze week dook ik de keuken in om wraps klaar te maken met fetacrème. Ik weet helemaal niet hoe ik hier bij kwam, maar ergens in mijn brein zat opeens het begrip fetacrème en ik MOEST het uitproberen. Is dit iets wat viral gaat op Tiktok of een ander social media platform oid? Heb ik het daarom opeens in m’n hoofd? Ik heb echt geen idee, maar het lag afgelopen dinsdag toch even lekker te shinen op mijn wrapje.

Ik maakte wraps klaar met gegrilde rode paprika, vegetarische kipstukjes, knapperig gebakken kikkererwten ut de oven, rucola en dus die fetacrème.

Hoewel de foto’s er vrij goor uitzien, was het wel echt een lekker maaltje. Lekker, simpel en zo gemaakt. Aan de slag!

Wraps met fetacrème, gegrilde paprika en knapperige kikkererwten

Gang: Hoofdgerecht
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor maiswraps met knapperige kikkererwten, gegrilde puntpaprika, vegetarische kipstukjes, rucola en fetacrème. Aan de slag!
Recept afdrukken

Keukentools

Ingrediënten

  • 400 gr kikkererwten uit blik
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 160 gr vegetarische kipstukjes
  • Santa Maria Corn & Wheat Medium Tortilla's
  • handje rucola
  • 2 rode puntpaprika's
  • 100 gr feta (van zo'n blok)
  • 1 el crème fraîche

Instructies

  • Verwarm de oven tot 200C.
  • Spoel de kikkererwten af onder de kraan en meng in een kom met een beetje olie, kerriepoeder, knoflookpoeder en komijnzaad. Verdeel over de bakplaat met bakpapier en bak in 20 minuten knapperig in de oven.
  • Maak ondertussen de fetacrème door feta en crème fraîche met elkaar te mengen in een hakmolen of met de staafmixer. Het is goed als het een beetje op een mousse lijkt.
  • Snijd de puntpaprika in repen en grill tussen een tosti-grill of bak even in de pan todat het goudbruin is of grillplekjes heeft.
  • Bak de tortilla's in een droge koekenpan. Ik gebruik in dit recept Corn & Wheat tortilla's en die had ik nog niet eerder gebruikt maar zijn echt suuuuuper lekker. Flinke aanrader!!
  • Bak de vegetarische kipstukjes in de pan met een beetje olie op middel tot hoog vuur, rondom een beetje goudbruin. Mochten ze niet zo makkelijk goudbruin kleuren, voeg dan wat extra olie toe en zet het vuur hoger. Hussel regelmatig!
  • Smeer de wraps in met fetacrème, beleg met rucola, kipstukjes, gegrilde paprika en top af met de kikkererwten uit de oven. Beetje peper en zout erover en klaar is je maal.
  • Eet smakelijk!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

fetacrème

Dat was een lekker maaltje, maar niet suuuuper speciaal. Ik had er iets meer van verwacht om eerlijk te zijn. De fetacrème vond ik wel een hit, maar het geheel was gewoon een beetje saai, dus daar is nog flink ruimte voor verbetering. Heb je een leuke suggestie om dit maaltje smaakvoller te maken? Drop het vooral hieronder in een reactie!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept