Gesponsord – Hallo leuke mensen en welkom bij dit heerlijke recept voor lactosevrije tiramisu. Ik zou mezelf graag omschrijven als iemand die absoluut niet kan bakken, maar wel ontzettend lekkere en makkelijke tiramisu kan maken. Mijn standaard tiramisu is al tijden een hit op mijn blog en vandaag was het tijd voor een nieuw recept. En wel een lactosevrij recept! Jaja, want het kan zomaar zijn dat je iemand over de vloer krijgt die minder goed tegen lactose kan dan jij en dan is het toch heer-lijk dat er een goed alternatief is, namelijk deze lactosevrije tiramisu.
Daarnaast is deze lactosevrije tiramisu iets frisser van smaak dan de zoete tiramisu die je gewend bent en dat werkt echt knettttttergoed. Oh, wat heerlijk. Met elke hap lijkt het alsof je een stukje hemel op een lepeltje hebt. Die lagen van zachte roomkaas, in espresso gedrenkte lange vingers, de stofwolk van cacaopoeder die als de finishing touch fungeert…Tiramisu is wat mij betreft een onweerstaanbare klassieker waarvan je nooit genoeg krijgt. Tijd om er één klaar te maken met de LactoFREE Roomkaas van Arla.
Fun fact: terwijl ik dit typ zit ik m’n lactosevrije tiramisu op te eten en ik kan je vertellen; een dag later is ‘ie NOG lekkerder. Ideaal toetje om voor te bereiden dus. Voor, ik noem maar wat; de aanstaande kerstdagen bijvoorbeeld.
Maar ik dwaal alweer af. Eerst wil ik je nog even vertellen over Arla LactoFREE Roomkaas*. Dat is namelijk echt een knetter lekker product. Die frissere smaak waar ik in de intro over schreef? Die heeft deze lactosevrije tiramisu te danken aan dit topingrediënt. Dus in plaats van mascarpone en slagroom, gebruik ik in dit recept Arla LactoFREE Roomkaas en 2 eieren.
Voor iedereen die al bekend is met de producten van LactoFREE weet dat lactosevrije zuivel net zo lekker is als reguliere zuivel. En met Arla LactoFREE Roomkaas zeg je hallo tegen een wereld van romige genoegens. Het is de sidekick voor iedereen die geen lactose wil eten maar die weigert concessies te doen aan smaak. Dus ook als je niet intolerant bent, is het een uitstekend ingrediënt voor je tiramisu. Je klopt de roomkaas in dit recept luchtig met wat eigeel en eiwitschuim en klaar is de witte wolkenlaag van je toetje.
*lactosegehalte < 0,01%.
Oh en voordat we aan de slag gaan met dit lekkere lactosevrije tiramisu recept, wil ik je ook nog ff tippen dat je het folietje van de roomkaas moet bewaren om later in het recept sterren van te maken op je tiramisu. Ja mensen, we gaan crea bea aan de slag vandaag.
Deze ster kan je straks gebruiken om sterren in je tiramisu te krijgen, zodra je cacao gaat strooien over je toetje. Goed bewaren dus!
Lactosevrije tiramisu zonder alcohol en cafeïne
Keukentools
- Mixer of staafmixer met garde
Ingrediënten
- 400 gr Arla LactoFREE roomkaas (2 verpakkingen)
- 175 gr lange vingers
- 5 kopjes decafé espresso
- 2 eieren
- 4 el poedersuiker
- 4 el cacaopoeder
Instructies
- Zet 5 kopjes espresso.
- Verdeel de helft van de lange vingers over een ondiepe schaal en schenk er de helft van de koffie over.
- Splits twee eieren en bewaar zowel het eiwit als het eigeel.
- Klop het eigeel op met 4 el poedersuiker en roer dit door de Arla LactoFREE Roomkaas heen. Ik gebruikte voor het opkloppen een staafmixer met garde en spatelde het vervolgens door de roomkaas heen.
- Klop dan de eiwitten stijf, totdat het zo stijf is dat je de kom of maatbeker op z'n kop boven je hoofd kunt houden, zonder dat het eruit valt. Hiervoor gebruik je wederom een mixer of staafmixer met garde.
- Spatel het opgeklopte eiwitschuim ook door het mengsel van roomkaas en eigeel.
- Verdeel de helft van het witte mengsel over de lange vingers met koffie.
- Doop de rest van de lange vingers in de rest van de koffie en verdeel over de opgeklopte roomkaas.
- Smeer de rest van de roomkaas met ei over de tweede laag met lange vingers en koffie.
- Gebruik nu de ster die je hebt uitgeknipt uit het folie van Arla's LactoFREE Roomkaas en verstuif cacaopoeder over de tiramisu.
- Je kunt de tiramisu meteen eten, maar de lange vingers zijn dan nog niet zompig. Na twee uur zijn de lange vingers al iets zompiger en is het gerecht perfect. Mocht je nog een dag wachten met eten, dan worden de lange vingers nog iets zompiger en ook dat is heerlijk.
Ja mensen, dit was natuurlijk een super lekker recept. Oh, wat ben ik dol op tiramisu. Ik vond het echt een enorme hit dat deze tiramisu iets frisser is dan hoe ik hem normaal maak en dat komt echt door die Arla LactoFREE Roomkaas. Sowieso is dat echt een product dat ik helemaal ontdekt heb onlangs. Zó lekker en fris. Mjam!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!