Ga terug
+ servings

Lactosevrije tiramisu zonder alcohol en cafeïne

Gang: Nagerecht
Keuken: Italiaans
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 2 uur 30 minuten
Porties: 8
Makkelijk en lekker recept voor heerlijke tiramisu zonder lactose, alcohol en cafeïne. Ik maak dit recept klaar met Arla LactoFREE Roomkaas en raad jou aan dat ook eens te proberen!
Recept afdrukken

Keukentools

  • Mixer of staafmixer met garde

Ingrediënten

Instructies

  • Zet 5 kopjes espresso.
  • Verdeel de helft van de lange vingers over een ondiepe schaal en schenk er de helft van de koffie over.
  • Splits twee eieren en bewaar zowel het eiwit als het eigeel.
  • Klop het eigeel op met 4 el poedersuiker en roer dit door de Arla LactoFREE Roomkaas heen. Ik gebruikte voor het opkloppen een staafmixer met garde en spatelde het vervolgens door de roomkaas heen.
  • Klop dan de eiwitten stijf, totdat het zo stijf is dat je de kom of maatbeker op z'n kop boven je hoofd kunt houden, zonder dat het eruit valt. Hiervoor gebruik je wederom een mixer of staafmixer met garde.
  • Spatel het opgeklopte eiwitschuim ook door het mengsel van roomkaas en eigeel.
  • Verdeel de helft van het witte mengsel over de lange vingers met koffie.
  • Doop de rest van de lange vingers in de rest van de koffie en verdeel over de opgeklopte roomkaas.
  • Smeer de rest van de roomkaas met ei over de tweede laag met lange vingers en koffie.
  • Gebruik nu de ster die je hebt uitgeknipt uit het folie van Arla's LactoFREE Roomkaas en verstuif cacaopoeder over de tiramisu.
  • Je kunt de tiramisu meteen eten, maar de lange vingers zijn dan nog niet zompig. Na twee uur zijn de lange vingers al iets zompiger en is het gerecht perfect. Mocht je nog een dag wachten met eten, dan worden de lange vingers nog iets zompiger en ook dat is heerlijk.