Hello you! Vorige week heb ik eigenlijk de hele week alleen maar lekker geluncht en na het recept voor het broodje met gebakken peer en blauwe kaas, volgt nu ook de beschrijving van mijn broodje roerei met bieslook, gebakken sla en sweet-chilisaus. Niet echt een recept, want veel te makkelijk, maar toch inspiratie voor een vega lunch!
Nodig voor één persoon: 2 eieren – beetje verse bieslook – boter – scheutje sweet-chili-saus – 1/2 klein krop romaine sla – twee sneetjes brood
Snijd de sla in reepjes en bak een paar minuten in boter in de pan, totdat de sla verkleurt. Klinkt gek, maar is echt lekker! De sla wordt er lekker romig van. En verandert een beetje van smaak. Mjam!
Kluts de eieren door elkaar en meng met wat fijngesneden verse bieslook, peper en zout. Laat een pan met boter heet worden op hoog vuur. Voeg dan de eiermix er aan toe en laag het 5 seconden stollen. Begin dan met roeren, in grote bewegingen. Probeer als het ware het ei steeds een soort van dicht te vouwen, zo blijft de binnenkant lekker smeuïg en krijg je een lekker grof roerei. Serveer de gebakken sla met roerei op een broodje en top af met sweet-chili saus. Klaar! Eet smakelijk 🙂
Meer dan prima lunch dit. Héérlijk, dat thuiswerken.
PS: Wist je dat dit ook intens goed te hachelen is met truffelmayo in plaats van sweet-chili saus? #gratistip!
MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!
MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.
DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM | YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet