Mentos-cakes met cookiecrunch

Gesponsord – Hoi! Ooooh ja, ik heb weer eens een bakrecept voor je! Jullie weten inmiddels wel dat ik een complete faalhaas ben als het op bakken aankomt, dus als ik eens iets bak, dan moet het vooral zo makkelijk mogelijk. Dit keer heb ik een awesome recept voor je voor Mentos-cakes. Jaja. En dan heb ik het dus niet over die mint-achtige Mentos, maar over de nieuwe Mentos Choco-Caramel. Jaja!

In het buitenland zijn de Mentos Choco-Caramel al een razend succes en dat is niet heel raar, want het zijn caramelsnoepjes met een hart van melkchocolade of witte chocolade. Hallo: need it! De Mentos zijn iets groter én zachter dan je gewend bent van de variant die je misschien al kent. Het is een soort sticky caramel snoepje. En als je ze in je cakebeslag stopt en je voegt er nog wat koekkruimels aan toe, dan ga je naar de hemel. Klaar voor? Let’s go!

Nodig: 1 pak cakemix (alleen water toevoegen) – 2 rolletjes Mentos Choco-Caramel melkchocolade – 1 rolletje Mentos Choco-Caramel witte chocolade – een paar chocolate chip koekjes

Mix de cakemix met water tot een glad beslag. Doe daar de Mentos doorheen en verdeel het over cakevormpjes. Top af met wat verkruimelde chocolate chip koekjes. Zet de cakejes 25 minuten in de oven op 180C (of check even de verpakking van je cakemix en volg die aanwijzingen als die anders zijn dan hier staat).

Na 25 minuutjes zijn de cakejes klaar. Laat ze even afkoelen en aanvallen maar!

cakejes1

De Mentos in de cakejes zijn echt een prettige verrassing. De combinatie van het zachte cakeje en dan met de sticky Mentos er in is heerlijk. Het is echt een leuke verrassing. Oh en chocolate chip koekjes on top is altijd een goed idee. Mjam!

Ken je Mentos Choco-Caramel al of ben je razend benieuwd naar de smaak? Laat het in een reactie weten!

Wist je trouwens dat Mentos nog veel meer heeft dan alleen die mintsnoepjes? Check eens de website van Mentos!

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

2 reacties op “Mentos-cakes met cookiecrunch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *